Prima „problema de comunicare” între PSD și ALDE. Ce i-a cerut Tăriceanu lui Dragnea

Prima „problema de comunicare între PSD și ALDE. Ce i-a cerut Tăriceanu lui Dragnea
Publicat: 02/09/2017, 14:37
PSD și ALDE încep noua legislatură cu reuniuni politice în care se vor stabili pașii de urmat în viitoarea sesiune parlamentară. Membrii coaliției de guvernare se reunesc în weekend la Mamaia, sâmbătă fiind programate un Comitet Executiv Național al PSD și o întrevedere similară a ALDE. Duminică, la CEx al PSD vor fi chemați și miniștrii Cabinetului Tudose, care vor prezenta propunerile de legi pe care vor să le trimită în Parlament.
„Sunt probleme în primul rând de comunicare între Guvern și partide, între partide și Guvern, și în cadrul grupurilor parlamentare și între membrii comisiilor de specialitate din Parlament. Am convenit azi să avem un sistem integrat și compact de comunicare PSD-ALDE-Guvern -Parlament în așa fel încât măsurile legislative, guvernamentale care se iau să poată să fie comunicate în timp real sau poate dinainte, de la stadiul de intenție, ca să putem comunica în mod coerent”, a spus Dragnea.

El a dat asigurări că, pe fond, nu există tensiuni în coaliție.

„Relație dintre mine și domnul Tăriceanu este foarte solidă, sinceră, puternică, pe aceasta relație se bazează și relațiile din coaliție și susținerea majorității parlamentare”, a spus Dragnea.

Și liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a negat existența unor tensiuni în coaliție.

„Nu există niciun fel de tensiune. Avem o relație bună, de încredere, pe care și unul și altul o apreciem, pe care ne bazăm pentru că avem decizii politice grele de luat”, a spus Tăriceanu.

Dragnea: S-ar putea ca nemulțumirile ALDE să fie reale

Solicitat să comenteze nemulțumirile publice exprimate de Norica Nicolai și Teodor Meleșcanu, referitoare la relația din Guvern, unde secretarii de stat ALDE nu ar fi lăsați să „iasă în față”, Dragnea a răspuns: „S-ar putea să fie posibil. O să discut acum cu ei”.

„S-ar putea ca nemulțumirile lor să fie reale. Discutăm în week-end, și la noi (la PSD, n.r.) despre îmbunătățirea comunicării între Parlament, partide, Guvern, să fie mai mare coerență. În ceea ce privește rolul secretarilor de stat, trebuie o abordare corectă din partea miniștrilor – și miniștrii ALDE față de secretarii de stat PSD, și miniștri PSD față de secretarii de stat ALDE”, a adăugat Dragnea.

El a menționat că, dacă există astfel de cazuri concrete, acestea vor fi analizate și „reglate”.

Întrebat despre o altă nemulțumire a ALDE, legată de nerespectarea algoritmului de împărțire a funcțiilor în administrația locală și deconcentrate, Dragnea a răspuns: „Nu știu, să discutăm concret”.

La CEx PSD de sâmbătă ordinea de zi se referă la prioritățile legislative ale noii sesiuni parlamentare, nominalizarea și aprobarea departamentelor Consiliului Național și desemnarea conducerii Departamentului National al Resursei Umane și a Direcției de Gestiune a carierei politice din cadrul acestuia. După amiază, vor fi convocați în ședință și parlamentarii PSD, în cadrul grupurilor parlamentare. Duminică este programată o nouă reuniune a CExN a PSD, la care vor fi chemați și miniștrii. O reuniune similară va avea loc și la ALDE, ședință la care va participa și Liviu Dragnea.

„Va fi o toamnă cu activitate bogată legislativă, cu legi importate dezbătute și aprobate în Parlament – Legea parteneriatului public-privat, Legea prevenției, legea prin care se înființează Fondul Severan de Dezvoltare și Investiții, legile justiției și alte legi la care se lucrează în cadrul coaliției și a Guvernului – Legea pensiilor, care este o lege extrem de importantă. Vom discuta în week-end și alte priorități legislative”, anunțat, vineri, liderul PSD Liviu Dragnea, potrivit Mediafax.

Acesta a vorbit și despre un subiect destul de controversat, și anume propunerea ALDE de înființare a unui organism unic de supraveghere a comunicațiilor, arătând că nu respinge această idee și că nu consideră că este „o inițiativă neimportantă”: „Vom discuta despre această propunere în week-end. Voi discuta cu colegii în partid. Nu am automat ceva împotrivă, dar o să vedem care sunt detaliile. Ideea nu mi se pare greșită”.

Și subiectul Pilonului II de pensii este pe agenda discuțiilor, la fel ca și introducerea accizei și alte măsuri fiscale propuse de Guvern: „În weekend Guvernul ne va prezenta punctul de vedere și despre Pilonul II, și despre acciză, și despre alte măsuri guvernamentale adoptate sau pe care intenționează să le adopte”, a explicat Dragnea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația