Prima reacție a lui Dragnea după ironiile lui Iohannis de la învestirea noului Guvern

Prima reacție a lui Dragnea după ironiile lui Iohannis de la învestirea noului Guvern
Publicat: 05/01/2017, 13:02
Actualizat: 26/03/2019, 09:48

„În ceea ce privește atitudinea președintelui, eu nu pot să fac mai mult decât am făcut și o să fac în continuare. Nu mi-a fost foarte ușor în seara asta să nu reacționez…nu am reacționat și nu am de gând să reacționez, pentru că oamenii nu ne-au votat să mergem la televizor și să ne certăm. Așteaptă să facem lucruri bune pentru ei, să aibă o viață mai bună. Eu de la asta nu o să mă mai abat, indiferent de provocări. Dar indiferent de provocări”, a afirmat Liviu Dragnea, într-o intervenție telefonică la Realitatea Tv.

”Eu o să promovez tot timpul dialogul, nu războiul, conflictulul politic, dar m-aș fi așteptat la altfel de discurs și altfel de observații totuși într-o ceremonie de asemenea nivel și în palatul prezidențial”, a mai spus el.

Întrebat despre solicitările lui Klaus Iohannis pentru noul Guvern, social-democratul a susținut că parteneriatele strategice vor fi întărite.

”În ce privește cifrele la care s-a referit președintele, eu nu de acolo îmi fac probleme sub nicio formă pentru că noi nu am făcut un program de guvernare mincinos, ci unul elaborat foarte bine. În schimb, o spun cu toată fermitatea și fără niciun fel de rezerve, mă aștept și cer tuturor instituțiilor statului să sprijine acest guvern. Este Guvernul României și este obligația tuturor instituțiilor statului și oamenilor de decizie în acest stat să sprijine acest guvern și nu să-i pună piedici, indiferent de ce natură. Este un caz de siguranță națională. Ar fi bine să nu ne mai jucăm niciunul nici cu vorbele, nici cu glumițele, nici cu acțiuni văzute sau nevăzute”, a subliniat Dragnea.

Cât privește tema justiției, liderului PSD a insistat asupra faptului că judecătorii sunt cea mai importantă parte a sistemului.

”Se trimit la ambasade în ultimele două, trei zile – oficial, neoficial, formal, informal – acest tip de informații, aceste două informații, că România va intra în derapaj economic, că acest program este nerealist (…) și că PSD va subjuga justiția. Nu există așa ceva! Cine, într-un stat democratic, poate subordona justiția? A, ce am spus și voi spune în continuare, din ce în ce mai apăsat, că îmi doresc ca într-adevăr judecătorii pentru că într-adevăr judecătorii sunt cei ce împlinesc justiția și care fac dreptatea să fie independenți și protejați. Pe asta se bazează statul de drept”, a fost comentariul lui Dragnea.

El a mai menționat că speră ”să nu mai apară alte lucruri” despre sistem, iar ”ce se vede în ultimele lucrurile să nu fie adevărat”.

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis miercuri seara liderului PSD, Liviu Dragnea, să îi învețe pe noii miniștri programul de guvernare, având în vedere că a aflat de la televizor că acesta este singurul care îl cunoaște ”din scoarță în scoarță”.

”Îi salut și pe musafirii noștrii de astăzi președintele Senatului, președintele Camerei Deputaților, președintele Curții Constituționale. Domnule președinte Dragnea, aflarăm de la televizor că sunteți singurul care cunoaște programul de guvernare din scoarță în scoarță. Vă rog eu frumos, învățați-i și pe ei. Vă doresc tururor mult succes pentru România”, a spus șeful statului.

Iohannis a subliniat miercuri seara ca așteaptă de la Guvern explicații ”într-o zi” despre cum se vor încadra în deficitul de 3%, scăzând în același timp impozitele și TVA și mărind salariile și le-a transmis miniștrilor să păstreze clară, vizibilă și declarată orientarea euroatlantică a României, dar și să sprijine o justiție independentă și întărirea statului de drept.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York