Prima reacție a lui Ponta după căderea Guvernului Grindeanu

Prima reacție a lui Ponta după căderea Guvernului Grindeanu
Publicat: 21/06/2017, 14:29

„Sunt dezamăgit pentru că am văzut colegii de la PSD bucurându-se că au trecut moțiunea împotriva PSD. Eu cred că PSD azi a pierdut, dar poate câștigă România, cine știe? Poate ne învățăm minte”, a spus Ponta.

Întrebat ce va face în continuare, Ponta a răspuns: „Voi sta lângă premier până va veni noul prim-ministru”.

Întrebat ce va face acum, că nu mai e membru PSD, Ponta a răspuns: „Cred că viața nu se termină dacă nu mai ești membru al PSD. Sunt român și voi face ce pot pentru România. Am și spus, vreau să le mulțumesc tuturor celor din PSD pentru cei 16 ani de când sunt membru, n-am vrut să plec din PSD, dar respect decizia luată”.

Victor Ponta a adăugat că, dacă votul ar fi fost secret, situația ar fi fost alta și că acum Liviu Dragnea are toată puterea și ar face bine s-o folosească mai eficient decât în ultimele șase luni.

„Puteam să facem un singur lucru: să asigurăm votul secret, atunci probabil erau 40-50 de voturi împotrivă. Așa, domnul dragnea a asigurat votul controlat și a câștigat, în politică e ca și în sport. Dragnea are toată puterea. S-o folosească mai bine decât în ultimele șase luni. Pentru mine, Sorin Grindeeau, datorită atitudinii sale din ultima perioadă, are foarte mult potențial pentru viitor, pentru că a încercat o ruptură care era necesară. Domnul Dragnea are toată putearea, în acest moment domnul Dragnea e PSD”, a conchis Ponta.
Guvernul Grindeanu a fost demis miercuri prin moțiune de cenzură, au anunțat oficial reprezentanții Comisiei de Numărare, după ce toate bilele au fost scoase din urnă. Moțiunea a fost votată de 241 de parlamentari.