PRIMA REMANIERE a Guvernului Grindeanu. Lista noilor miniștri. Grindeanu: Am vrut să întărim echipa

PRIMA REMANIERE a Guvernului Grindeanu. Lista noilor miniștri. Grindeanu: Am vrut să întărim echipa

Membrii PSD au votat în unanimitate, în ședința Comitetului Executiv Național, numirea în funcția de ministru al Justiției a lui Tudorel Toader, fost judecător CCR, dar și preluarea Ministerului Economiei de către Mihai Tudose și trecerea lui Alexandru Petrescu la MinisterulMediului de Afaceri și Antreprenoriat, urmând ca Rovana Plumb să se ocupe de portofoliul de la Fonduri Europene.Înaintea coaliției de guvernare, numele lui Mihai Tudose era vehiculat pentru prelurea portofoliului Mediului de Afaceri și Antreprenoriat.

„Le mulțumesc colelgilor din CEX că au votat în unanimitate propunerile pe care le-am făcut, la care am ajuns în urma discuțiilor cu, în primul rând, cei pe care îi vizam pentru aceste funcții și consultărilor zilnice, dacă nu mai des, cu conducerea partidului. (…) Așa cum știți, erau într-un fel vacante sau ocupate de interimari două portofolii: la IMM-uri și Justiție. Am să vă spun că justificarea pe care o avem, de exemplu. Pentru tot ceea ce înseamnă schimbarea de la Fonduri Europene, cu toate că Mihaela Toader rămâne în echipă, este dată, bineînțeles de ceea ce considerăm prioritate – atragerea de fonduri europene. Am vrut să întărim echipa prin atragerea unui membru cu greutate politică, cu experiență pentru a ne atinge obiectivele”, a declarat Grindeanu.

Referitor la propunerea lui Toader pentru preluarea portofoliul de la Justiție, primul ministru a ținut să specifice că s-a consultat„cu foarte mulți oameni”, cu partidul din care face parte, dar și cu întreaga coaliție și a argumentat alegerea prin „experiența pe care o are în acest în domeniu, cei aproape 10 ani la CCR, calitatea de membru în Comisia de la Veneția”. Grindeanu a explicat că printre subiectele pe care le-a avut în vedere în discuțiile cu Toader s-au regăsit pașii care trebuie parcurși pentru ca României să-i fie ridicat Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV), transpunerea deciziilor CCR în prevederile codurilor penale, dar și pachetul de măsuri necesar pentru evitarea unei decizii-pilot din partea CEDO referitoare la situația din penitenciarele românești.

În completare, Dragnea a spus că lui Tudorel Toader nu i se va cere să se înscrie în partid și că până în acest moment nu a discutat deloc cu fostul judecător al CCR.

Întrebat de ce a considerat că este nevoie de o remaniere în acest moment, Grindeanu a motivat hotărârile luate prin lipsa de timp cu care se confruntă Executivul și necesitatea de a debloca rapid anumite sectoare:„Pentru că am considerat necesar, pentru a da mai multă forță acestui domeniu esențial pentru noi (n.r. fondurile europene), să atragem în echipa guvernamentală un om cu greutate, cu experiență, care știe să deblocheze anumite lucruri. Suntem contratimp”, a mai spus primul ministru.

Co-președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, miercuri, că propunerile pe care PSD le-a avansat, în cadrul coaliției de guvernare, pentru ministerele Justiției și Mediului de Afaceri sunt „foarte bune”, el arătând că acestea vor fi supuse aprobării CExN al PSD și deciziei premierului.

„Am avut o ședință a coaliției de guvernare. Am discutat cu colegii noștri despre numirile care vor fi făcute, însă având în vedere că PSD urmează să aibă CExN în care vor aproba aceste numiri, trebuie să așteptați decizia politică a lor și a premierului pentru a afla numele. Propunerile prezentate ni s-au părut foarte bune”, a spus Tăriceanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția