Primăria condusă de Clotilde Armand, vizată într-un nou dosar penal, pentru că a făcut lucrări la un monument istoric fără autorizație. Poliția Locală a constatat neregulile și a sesizat Parchetul 

Primăria condusă de Clotilde Armand, vizată într-un nou dosar penal, pentru că a făcut lucrări la un monument istoric fără autorizație. Poliția Locală a constatat neregulile și a sesizat Parchetul 
clotilde-armand sursa mediafax
Publicat: 12/10/2022, 18:47

Poliția Locală București a constatat că Primăria condusă de Clotilde Armand a făcut lucrări de construcție la soclul care împrejmuiește spațiul verde din incinta Primăriei Sectorului 1 fără a avea autorizație și avizele necesare pentru lucrări la un imobil clasat ca monument istoric și a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. 

Verificările au fost făcute de Poliția Locală și Control a Municipiului București în urma unei sesizări făcute la începutul lunii septembrie de președintelui Asociației pentru Dreptul Urbanismului, Alexandru Pânișoară.

Poliția Locală i-a transmis președintelui Asociației pentru Dreptul Urbanismului, mai întâi telefonic, în 7 septembrie, apoi și în scris, în 4 octombrie, că în urma verificărilor făcute la imobilul de pe Bulevardul Banu Mana nr. 9, unde este sediul Primăriei Sectorului 1, ”s-a constatat că se execută lucrări de construire la soclul din zidărie ce împrejmuiește spațiul verde din incinta imobilului fără autorizație de construcție / avizul serviciului deconcentrat al autorității centrale competente în domeniul protejării patrimoniului cultural”, în condițiile în care imobilul este pe Lista Monumentelor Istorice.

Potrivit Legii 50/1991, executarea de lucrări de construire, extindere, reparare, consolidare, protejare, restaurare sau conservare la monumente istorice ”identificate în același imobil – teren și/sau construcții, la construcții amplasate în zone de protecție a monumentelor și în zone construite protejate” sau la construcții cu valoare arhitecturală și istorică deosebită constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă.

Clotilde - constructie fara aviz

Lucrări la un monument istoric fără autorizații

Clădirea în care se află Primăria Sectorului 1 este declarată monument istoric, fiind construită între anii 1927 și 1938, în stil neoromânesc. Pentru reabilitarea unui monument istoric din București sunt necesare o autorizație de la Primăria Municipiului București și un aviz eliberat de Ministerul Culturii.

La începutul lunii septembrie, atât reprezentanții Serviciului Control și Disciplina în Construcții din Poliția Locală București, cât și Poliția Capitalei au fost chemate de președintelui Asociației pentru Dreptul Urbanismului să constate dacă există sau nu avizele necesare lucrărilor făcute la gardul care împrejmuiește zona verde de la Primăria Sectorului 1.

Alexandru Pânișoară a acuzat-o pe Clotilde Armand că reface o clădire istorică după ureche, fără să respecte procedurile necesare unei astfel de reabilitări și fără să aibă documentele specifice.

”Se realizează lucrări de construire, fără autorizație, la acest imobil care este monument istoric, iar asta constituie o infracțiune” le-a declarat Pânișoară celor de la Poliția Locală, în timp ce făcea reclamația telefonică.

Polițiștii ajunși atunci la fața locului i-au interogat pe muncitorii care realizau lucrări la gardul Primăriei. Ulterior, un reprezentant al firmei care execută lucrările a declarat, pentru Gândul, că, potrivit Legii 50/1991, ”gardul și acoperișul, ca și reparație, nu necesită autorizație”.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | De ce vrea Clotilde Armand să dea tichete anticriză de 1.000 de lei ”tuturor”, dar să aibă peste 18 ani, și își prezintă proiectul cu Vlad Voiculescu? Viceprimar: ”Ideea năstrușnică ne duce cu gândul la o mită electorală mascată”

EXCLUSIV | Clotilde Armand, vizată într-un dosar penal. Parchetul confirmă că a început cercetările pentru abuz în serviciu și uzurpare de calități oficiale la Primăria Sectorului 1

Lia Ruscea
Jurnalist Politic
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Schimbare majoră pentru pensionarii din România. Ce pregătesc guvernanții în privința vârstei de pensionare
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție de vis! Imagini hot: „Frumusețe stratosferică”
FOTO Elon Musk îl ironizează pe Volodimir Zelenski printr-un meme. Kievul reacționează: „Era băgat în...
Cum fac dragoste femeile musulmane înainte de căsătorie! Scandalos!
Momentul când DJ Lalla se îndreaptă spre plajă, surprins în imagini. Ultimele clipe din viaţa...
Colecție de mașini, descoperită abandonată într-un depozit. Încă au foliile din fabrică pe ele
EXCLUSIV: Mărturia dureroasă a tatălui Laurei, DJ Lalla, la o zi după înmormântare: "Fata mea...
Mărire de până la 30%! Care sunt cele trei scenarii pentru creșterea pensiilor de la...
Asta, DA, răsturnare de situație în showbiz! S-au ÎMPĂCAT după un an în care n-au...
Iohannis, despre susţinerea Germaniei pentru aderarea la Schengen: Prietenul la nevoie se cunoaşte
Bănuind că în casa ei se petrec lucruri bizare, Victoria a instalat o cameră de...
Au crezut că AU SALVAT un câine neajutorat de pe stradă, dar au aflat la...
Cum a murit DJ Lalla? Au venit rezultatele! Tatăl artistei e distrus
Scandalul Eduard Giosu - crimă sau accident? Polițiștii aveau camerele oprite și făceau glume stupide
Zodiile cu cel mai mare noroc în dragoste în săptămâna 2-8 octombrie 2023. Ce ne...
BANCUL ZILEI. Bulă la service: Am venit pentru o verificare la roată. Nevastă-mea spune că...
Fanii Vacanta Mare sunt distrusi! Costel a murit… ce declaratii tulburatoare au fost spuse