Primăria condusă de Clotilde Armand, vizată într-un nou dosar penal, pentru că a făcut lucrări la un monument istoric fără autorizație. Poliția Locală a constatat neregulile și a sesizat Parchetul 

Primăria condusă de Clotilde Armand, vizată într-un nou dosar penal, pentru că a făcut lucrări la un monument istoric fără autorizație. Poliția Locală a constatat neregulile și a sesizat Parchetul 
clotilde-armand sursa mediafax
Publicat: 12/10/2022, 18:47

Poliția Locală București a constatat că Primăria condusă de Clotilde Armand a făcut lucrări de construcție la soclul care împrejmuiește spațiul verde din incinta Primăriei Sectorului 1 fără a avea autorizație și avizele necesare pentru lucrări la un imobil clasat ca monument istoric și a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. 

Verificările au fost făcute de Poliția Locală și Control a Municipiului București în urma unei sesizări făcute la începutul lunii septembrie de președintelui Asociației pentru Dreptul Urbanismului, Alexandru Pânișoară.

Poliția Locală i-a transmis președintelui Asociației pentru Dreptul Urbanismului, mai întâi telefonic, în 7 septembrie, apoi și în scris, în 4 octombrie, că în urma verificărilor făcute la imobilul de pe Bulevardul Banu Mana nr. 9, unde este sediul Primăriei Sectorului 1, ”s-a constatat că se execută lucrări de construire la soclul din zidărie ce împrejmuiește spațiul verde din incinta imobilului fără autorizație de construcție / avizul serviciului deconcentrat al autorității centrale competente în domeniul protejării patrimoniului cultural”, în condițiile în care imobilul este pe Lista Monumentelor Istorice.

Potrivit Legii 50/1991, executarea de lucrări de construire, extindere, reparare, consolidare, protejare, restaurare sau conservare la monumente istorice ”identificate în același imobil – teren și/sau construcții, la construcții amplasate în zone de protecție a monumentelor și în zone construite protejate” sau la construcții cu valoare arhitecturală și istorică deosebită constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă.

Clotilde - constructie fara aviz

Lucrări la un monument istoric fără autorizații

Clădirea în care se află Primăria Sectorului 1 este declarată monument istoric, fiind construită între anii 1927 și 1938, în stil neoromânesc. Pentru reabilitarea unui monument istoric din București sunt necesare o autorizație de la Primăria Municipiului București și un aviz eliberat de Ministerul Culturii.

La începutul lunii septembrie, atât reprezentanții Serviciului Control și Disciplina în Construcții din Poliția Locală București, cât și Poliția Capitalei au fost chemate de președintelui Asociației pentru Dreptul Urbanismului să constate dacă există sau nu avizele necesare lucrărilor făcute la gardul care împrejmuiește zona verde de la Primăria Sectorului 1.

Alexandru Pânișoară a acuzat-o pe Clotilde Armand că reface o clădire istorică după ureche, fără să respecte procedurile necesare unei astfel de reabilitări și fără să aibă documentele specifice.

”Se realizează lucrări de construire, fără autorizație, la acest imobil care este monument istoric, iar asta constituie o infracțiune” le-a declarat Pânișoară celor de la Poliția Locală, în timp ce făcea reclamația telefonică.

Polițiștii ajunși atunci la fața locului i-au interogat pe muncitorii care realizau lucrări la gardul Primăriei. Ulterior, un reprezentant al firmei care execută lucrările a declarat, pentru Gândul, că, potrivit Legii 50/1991, ”gardul și acoperișul, ca și reparație, nu necesită autorizație”.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | De ce vrea Clotilde Armand să dea tichete anticriză de 1.000 de lei ”tuturor”, dar să aibă peste 18 ani, și își prezintă proiectul cu Vlad Voiculescu? Viceprimar: ”Ideea năstrușnică ne duce cu gândul la o mită electorală mascată”

EXCLUSIV | Clotilde Armand, vizată într-un dosar penal. Parchetul confirmă că a început cercetările pentru abuz în serviciu și uzurpare de calități oficiale la Primăria Sectorului 1

Lia Ruscea
Jurnalist Politic
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Fosta soție a lui Cabral arată fantastic la 57 de ani. Ce a pierdut prezentatorul...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Mesajul cutremurător postat de Mihaela înainte de a se arunca de la etajul 15 al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
Ieșenii s-au înghesuit la catafalcul lui Costel Corduneanu. Cei mai cunoscuți maneliști au cântat la...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Mutare de ultim moment a judecătoarei Ancuţa Popoviciu în cazul lui Vlad Pascu! Tatăl lui...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
O teorie bizară spune că în Univers există un singur electron