Primarul Brașovului, George Scripcaru, amendat de CNCD după ce Consiliul Local a refuzat numirea unui consilier într-o comisie

Primarul Brașovului, George Scripcaru, amendat de CNCD după ce Consiliul Local a refuzat numirea unui consilier într-o comisie
Publicat: 21/11/2013, 22:03

Primarul Brașovului, George Scripcaru, a fost amendat miercuri de CNCD cu 6.000 de lei, după ce unul dintre cei doi consilieri ai Forumului Democrat al Germanilor din România(FDGR), Christian Macedonschi, a reclamat că de un an și jumătate Consiliul Local, dominat de USL, refuză să-l includă într-una dintre comisiile de specialitate.

„De fapt, totul a fost și este o încercare prostească de răzbunare din partea PSD-ului, pentru că am candidat la alegerile locale de anul trecut pentru postul de primar. După alegeri, șeful organizației municipale a PSD Brașov, Mihai Ghirdă, mi-a reproșat că n-am vrut să-mi retrag candidatura, cum îmi ceruseră pesediștii, și l-am împiedicat astfel pe candidatul lor să-l învingă pe Scripcaru și să iasă primar”, a declarat pentru gândul consilierul FDGR, Christian Macedonschi, care a obținut o sentință în instanță care obligă Consiliul Local să îl repartizeze într-o comisie. Aceasta a fost atacată cu recurs de către Consiliul local la Curtea de Apel Brașov, care urmează să-și dea verdictul, irevocabil, lunea viitoare. Dacă va pierde și la recurs, el va trebui numit într-o comisie, în caz contrar Consiliul local urmând a fi dizolvat de drept, întrucât nu s-a mai întrunit într-o ședință ordinară din luna august a.c. „E ultimul lucru pe care l-aș dori, dar dacă legea nu va fi respectată măcar în ceasul al doisprezecelea, nu voi avea încotro și voi cere guvernului dizolvarea Consiliului local și organizarea de alegeri anticipate la Brașov, pentru un nou consiliul local”, ne-a mai precizat consilierul Macedonschi.

Asztalos Csaba, președintele CNCD: „Am amendat primarul pentru că el e reprezentantul legal al Consiliului local!”

Amenda de 6.000 de lei va fi plătită de „reprezentantul legal al Consiliului local Brașov”, după cum se precizează în hotărârea de sancționare adoptată de Colegiul Director al CNCD. Contactat de gândul, președintele CNCD, Asztalos Csaba, ne-a oferit următoarea explicație: „Am adoptat această formulare generală pentru a determina astfel identificarea exactă a persoanei sau persoanelor vinovate de neaplicarea legii, fie primarul, fie consilierii locali, fie toți laolaltă. În opinia mea, reprezentantul legal al Consiliului local este primarul, în motivarea hotărârii de amendare vom explica foarte clar acest lucru. Pentru că primarul are obligația legală de a propune, prin proiect de hotărâre, nominalizarea consilierilor în comisiile de specialitate ale Consiliului local. Or, dacă primarul nu a făcut acest lucru, Consiliul local n-avea cum să-l nominalizeze pe consilierul Macedonschi într-una dintre comisii”.

Scripcaru: „O prostie, nu eu trebuia să fiu amendat, ci fiecare consilier care a încălcat legea!”

La aflarea veștii că a fost amendat de CNCD, Scripcaru a răbufnit. „E o prostie, în nici o lege nu se spune că reprezentantul legal al Consiliului local ar fi primarul, legea spune că primarul este reprezentantul localității în care a fost ales. În plus, eu am inițiat în mai multe rânduri proiecte de hotărâre pentru nominalizarea domnului Macedonschi într-una dinte comisiile Consiliului local, dar majoritatea USL-istă n-a vrut în ruptul capului să voteze acest lucru, nici la constituirea consiliului, nici ulterior. Așa că o să contest în instanță decizia CNCD-ului”, a spus Primarul Brașovului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Viorica de la Clejani este în doliu: Mereu mi-a fost frică, parcă a presimțit...
Va fi obligatoriu în toată România. Încălcarea legii se pedepsește cu amenzi uriașe
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
O nouă specie de dinozauri este printre cele mai mici descoperite vreodată