Primele indicații PSD-ALDE pentru Guvernul Dăncilă. Tăriceanu: „Am vorbit despre statul de drept, să câștigăm lupta cu statul paralel”. De ce este Dragnea „un pic, așa, emoționabil”

Primele indicații PSD-ALDE pentru Guvernul Dăncilă. Tăriceanu: Am vorbit despre statul de drept, să câștigăm lupta cu statul paralel. De ce este Dragnea un pic, așa, emoționabil
Publicat: 28/01/2018, 15:55

„La această întâlnire au participat candidații pentru funcțiile de miniștri, s-au prezentat fiecare astfel încât parlamentarii să îi cunoască sau să îi recunoasă pe cei care au mai fost miniștri, la audierile din comisii. Doamna Dăncilă ne-a facut o scurtă prezentare a obiectivelor, am reținut dorința de a înlesni și de a avea o calaborare foarte bună cu Coaliția parlamentară, obiectivul principal fiind îndeplinirea angajamentelor din programul de guvernare. Există o dorință ca mâine să se prezinte cât mai bine și am convingerea că și în continuare grupurile parlamentare vor da sprijinul de care este nevoie ca viitorul cabinet să performeze cât mai bine”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu la finalul întâlnirii.

Întrebat dacă s-a discutat și despre modificarea legilor justiției, președintele ALDE a declarat că discuțiile cheie au vizat domeniul economic, precizând însă că s-a discutat general și despre statul de drept. „Am vorbit și despre necesitatea consolidării statului de drept, de restabilire a normalității șia continuării acestei lupte cu statul paralel și cred că printr-o relație solidă Guvern – Parlament vom putea să restabilim normalitatea în România și să câștigăm lupta cu statul paralel.” a mai spus Tăriceanu.

La rândul său, președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că întâlnirea era una necesară.

„A fost o întâlnire necesară, ne-am întâlnit cu toți parlamentarii PSD ALDE pentru a discuta despre programul de mâine, pentru ca premierul desemnat să aibă o primă discuție cu parlamentarii”, a spus Liviu Dragnea.

Întrebat dacă are emoții în legătură cu votul de învestitură, Liviu Dragnea a precizat că tot timpul este emoționat.

„Tot timpul sunt emoționat când colegii mei sunt audiați in comisii, așteptăm cu înfrigurare să se termine votul de mâine.Sunt un pic așa emoționabil, de obicei”, a spus el.

Ședința grupurilor parlamentare PSD-ALDE a fost una pregătitoare, iar la reuniune au participat și liderii organizațiilor PSD din țară, potrivit unor surse politice.

Sâmbătă, Viorica Dăncilă a avut o întâlnire și cu miniștrii validați de conducerea PSD pentru portofoliile din noul Executiv.

Membrii conducerilor celor două camere ale Parlamentului au decis, vineri, ca audierile miniștrilor guvernului condus de Viorica Dăncilă să se desfășoare luni, între orele 8.00-14.00, urmând ca până seara să fie dat și votul final.

„Începând de la ora 15.00 va fi ședința în plen, unde prim-ministrul prezintă programul și lista membrilor guvernului, urmată de dezbaterea în plen. În final va fi votul final de învestitură”, a declarat președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.
Programul de guvernare cu care Guvernul Dăncilă va merge, luni, în Parlament este, în mare parte, același cu care PSD a însărcinat și celelalte cabinete. Modificările constau în updatarea datelor, o serie de măsuri pentru care se prevedea intrarea în vigoare în 2017 fiind acum programate pentru 2018.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine