• Publicat:
Politică

Primul candidat la președinție care le face o promisiune condamnaților penal: „I-aș grația pe Gică Popescu, Dan Voiculescu, Gigi Becali”

Primul candidat la președinție care le face o promisiune condamnaților penal: „I-aș grația pe Gică Popescu, Dan Voiculescu, Gigi Becali”
Candidații la alegerile prezidențiale din luna noiembrie, Corneliu Vadim Tudor, Gheorghe Funar, William Brânză și Constantin Rotaru, și-au exprimat opinia cu privire la grațierea unor nume importante, în cazul în care vor ajunge la Cotroceni.

Candidat la Președinția României, Corneliu Vadim Tudor a anunțat că, dacă va ajunge la Cotroceni, îi va grația pe Gică Popescu, Dan Voiculescu și Gigi Becali. Declarația lui Vadim face parte din seria picanteriilor de campanie, iar promisiunea sa are șanse nule de izbândă, în condițiile în care, potrivit tuturor sondajelor de opinie, C.V. Tudor n-are nicio șansă să repete performanța de acum 14 ani, când a intrat în turul doi.

Declarația lui Vadim a fost făcută la postul RTV, unde mai mulți prezidențiabili au fost rugați să precizeze pe cine ar grația, dacă ar câștiga alegerile prezidențiale. „L-aș grația în primul rând pe Gică Popescu, cu o vinovăție minoră, pe Gigi Becali, pe Dan Voiculescu și pe fratele președintelui, Mircea Băsescu”, a spus Corneliu Vadim Tudor.

PSD ține la sertar AMNISTIA și GRAȚIEREA. Lider PNL: „Victor Ponta e un mare mincinos și obstrucționează justiția”

Gheorghe Funar s-a situat la polul opus: „Va trebui să construim multe închisori în România, pentru că mulți vor intra la pușcărie din cauza corupției. Aștept în primul rând să ajung la Cotroceni și apoi voi analiza cererile. Pentru faptele de corupție trebuie să se confiște integral averea”. Un alt candidat, William Brânză a menționat că nu ar grația nicio persoană, „dacă se face vinovată de comiterea unor fapte de corupție”.

Pe aceeași lungime de undă s-a situat și Constantin Rotaru, care a spus că nu va recurge la grațiere, deoarece „orice asemenea gest nu ar face decât să-i determine pe unii să fure și mai mult”. 

 

Inchide