Primul sponsor al Mișcării Populare. Ce donație a făcut „un samaritean” secret ONG-ului lui Băsescu

Primul sponsor al Mișcării Populare. Ce donație a făcut un samaritean secret ONG-ului lui Băsescu
Publicat: 07/04/2013, 17:37
Actualizat: 08/04/2013, 00:33

Lansată astăzi oficial, Fundațiia Mișcarea Populară, inițiată de consilierii președintelui Traian Băsescu la ideea sa și preluată de universitarul Marian Preda, are deja un prim sponsor care i-a oferit ca sediu în București „o parte din casa foarte mare în care locuiește”. Numele său este însă păstrat confidențial de președintele ONG-ului prezidențial, în ciuda promisiunii de transparență totală în privința finanțării făcută la aceeași lansare.

Absent la lansare, președintele Traian Băsescu a ieșit ulterior cu liderii Mișcării Populare la același restaurant la care obișnuia să discute mutări politice cu foștii camarazi din PDL.

„Cu siguranță veți avea un exemplu de transparență a finanțării Fundației Mișcarea Populară. De exemplu în București un samaritean ne-a alocat deja o parte din casa foarte mare în care locuiește pentru Mișcarea Populară. Avem și alte personae care au promis sprijin financiar. Așteptăm și contribuții mici, de la cei mulți. Vă promitem că atunci când vor intra le facem publice”, a promis deschis Marian Preda, decanul Facultății de Sociologie a Universității din București, care conduce Mișcarea.

La propunerea de a-i da și numele, Preda a bătut însă în retragere. „Trebuie să-l întrebăm dacă este un samaritean clasic care nu dorește să-i fie cunoscută identitatea. Transparență, dar și protecția unor astfel de personae care vor să ajute, dar nu neapărat să iasă în față”, s-a justificat el.

Absent la lansare, șeful statului a fost și el invocat de Marian Preda ca „părinte spiritual” și vootor combatant în dezbaterile pe care Mișcarea populară, atât cât va rămâne fundație, plănuiește să le organizeze în țară chiar pe temele fundamentale asumate public de Traian Băsescu: revizirea Constituției, Legea sănătății, noul Cod electoral și reorganizarea administrativ-teritorială. „Președintele este tatăl spiritual, primul și cel mai important susținător al nostru. A promis ca va fi cu noi la dezbateri ori de câte ori va putea”, a asigurat Marian Preda, întrebat de implicarea șefului statului în ONG-ul consilierilor săi.

Preda s-a delimitat în schimb de PDL, căruia și Băsescu i-a spus recent „Adio”. „PDL intra in lista noastră de partide de care ne-am săturat”, a spus el, fără a exclude ca Mișcarea Populară să devină partid.

La start, planurile lui Marian Preda, secondat oficial de Radu Borza, cofondatorul dexonline, consilierii prezideniali Cristian Diaconescu, Daniel Funeriu, Sebastian Lăzăroiu și Cristian Hrițuc, avocata Elenina Nicuț și jurnalista Georgeta Condur, includ o rețea de oficii regionale, județene și locale pentru Mișcarea Populară și un calendar de dezbateri mai ales în afara Bucureștiului.

„Există interes în țară. Pe noi ne interesează să ieșim din București. Mai degrabă ne interesează ce se întâmplă în afara Bucureștiului, dar și în București, în cartiere e plin de talente și de oameni competenți. Vom face grupuri de lucru naționale pe marile teme. Îi vom promova pe cei mai capabili să susțină aceste proiecte, să le dam șansa să devină lideri locali și regionali. Vrem să generam o mișcare a celor mulți, de jos în sus”, spune Preda, care susține că a primit până acum „peste 5000 de adeziuni”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Cutremur în tenis. HALEP a făcut anunțul: Nu se poate așa ceva
Pasca din copilărie, gust de neuitat. Care e ingredientul secret
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice