Procesul lui Orban, amânat. „Achitarea mea nu poate fi anulată. Apelul DNA nu are argument”

Procesul lui Orban, amânat. Achitarea mea nu poate fi anulată. Apelul DNA nu are argument
Publicat: 11/09/2017, 13:45
Actualizat: 26/03/2019, 07:32

„Există o hotărâre judecătorească prin care am fost achitat. Nu există absolut niciun fel de fapte care să poată să ducă la anularea sentinței, iar în ceea de privește apelul, nu e niciun fel de element nou, nici măcar cu interpretarea uneia dintre frazele din discuțiile pe care le-am avut. (…) Ca atare, repet, sunt optimist, încrezător si aștept sa mi se facă dreptate”, a spus Orban, după termenul de luni de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ).

La următorul termen din dosar, fixat pentru 9 octombrie, Ludovic Orban va fi audiat de magistrații care judecă, în apel, acest caz, în care șeful PNL este acuzat de folosirea influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite.

„Este exact reflectarea adevărului a ceea ce s-a întâmplat în perioada respectivă. Am dat declarații și în fața procurorului, și în fața completului de judecată, completului de fond și voi da declarații în fața completului care judecă apelul. Nu am nimic de ascuns, sunt la dispoziția cercetării judecătorești așa cum m-am pus din prima clipă la dispoziția cercetării efectuate de procurori și, ulterior, de completul de fond”, a adăugat Orban.

„După cum știți, instanța a stabilit că sunt un om cinstit, care nu a încălcat legea, un om căruia i s-a făcut o mare nedreptate, aștept să mi se facă dreptate. Apelul DNA nu aduce absolut nimic nou, nu are niciun fel de argument. Nu eu am fost acela care a solicitat întâlnirea cu domnul Urdăreanu, după desemnarea ca și candidat ca primar, am fost contactat și invitat la el acasă”, a spus Orban , înainte de judecarea primului termen, în apel, a procesului de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ).

Președintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că nu există nicio probă împotriva lui.

„Din înregistrări reiese că nu mi-am folosit în niciun fel așa-zisa influență a funcției de conducere de partid. Eu nu am luat banii respectivi, nu am acceptat o finanțare și de asemnea, nu reiese de nicăieri că ar fi fost vorba de o finanțare ilegală”, a adăugat Orban.

În 31 ianuarie, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție l-au achitat pe Ludovic Orban, fostul candidat PNL la Primăria Capitalei, în dosarul în care este judecat pentru folosirea influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite.

Decizia nu a fost definitivă și a fost contestată de procurorii anticorupție, cu apel. Dosarul a fost repartizat Completului de cinci judecători, al cărui președinte este Iulian Dragomir. Din complet mai fac parte și judecătorii Ștefan Pistol, Ioana Bogdan, Leontina Șerban și Cristina Geanina Arghir.

Decizia de achitare a fost luată în majoritate, doi judecători au decis achitarea în timp ce al treilea judecător a considerat că fostul candidat PNL la Primăria Capitalei ar trebui condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

Ludovic Orban, în prezent președinte al PNL, a fost trimis în judecată de DNA în luna mai 2016, fiind acuzat de folosirea influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite, cauza fiind judecată de Înalta Curțe de Casație și Justiție.

Procesul a durat mai puțin de un an.

Procurorii susțin că la data de 1 martie 2016, Ludovic Orban ar fi contactat un om de afaceri pe care îl cunoștea, cerându-i bani pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic fusese nominalizat pentru a candida la funcția de primar al Municipiului București. Omul de afaceri căruia Ludovic Orban i-ar fi solicitat ajutorul financiar este Tiberiu Urdăreanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O româncă din Spania a crezut că Brad Pitt a văzut-o pe TikTok și s-a...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Cursul valutar BNR pentru 28 martie 2024: Cum evoluează dolarul american?
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Un mare producător auto renunță DEFINITIV la diesel
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Când va fi înmormântată Andreea, victima lui Mirel Dragomir? Familia, colegii și profesorii sunt în...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Pedeapsă redusă pentru tânăra care şi-a ucis cea mai bună prietenă în Mangalia. Mama victimei:...
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și...
Astronomii au găsit 49 de galaxii noi în mai puțin de 3 ore