Proiectul „închisoare la domiciliu sau doar în weekend”, votat de deputați. Opoziția anunță că atacă inițiativa la CCR: Se comportă ca niște piromani

Redactor:
Cătălina Mănoiu
Proiectul „închisoare la domiciliu sau doar în weekend”, votat de deputați. Opoziția anunță că atacă inițiativa la CCR: Se comportă ca niște piromani
Proiectul de lege care prevede, ca măsuri alternative de executare a pedepselor, închisoarea doar în weekend sau la domiciliu a fost votat de deputați, persoanele condamnate pentru fapte de corupție fiind exceptate din textul legii. PNL a anunțat că va ataca la CCR această inițiativă legislativă.

Proiectul de Lege privind măsurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate prevede instituirea unor măsuri alternative de executare a pedepselor privative de libertate. Potrivit proiectului de act normativ, aceste pedepse ar urma să poată fi executate fie la domiciliu, fie doar în zilele de sâmbătă și duminică într-un centru special înființat, fie prin „echivalent zile muncă în folosul comunității”, fie în regim mixt, de „echivalent zile de muncă în folosul comunității si de zile de executare sâmbătă si duminică într-un centru special înființat.

„Nu îmi face nicio plăcere să vin la microfon și să vorbesc despre acest proiect depus de colegii senatori ai PSD și pe care grupul PNL nu îl va susține. PNL nu va vota acest proiect în forma ieșită din Comisia juridică, pentru că nu mai are absolut nicio legătură cu ceea ce au gândit colegii noștri și nici nu scopul urmărit, anume: de a contribui la degrevarea penitenciarelor de aglomerarea existentă în prezent și de a fi alături de o eventuală lege pentru prevenirea și reducerea recidivei. Acestea două erau proiectele necesare pentru ca în penitenciare să se producă o adevărată reformă. Din nefericire, ați pervetit ambele măsuri. Pe de o parte, aceste măsuri alternative au devenit un instrument prin care din măsuri alternative la executarea pedepselor cu închisoarea, dumneavoastră ați elaborat un proiect prin care introduceți ca inovație juridică măsuri alternative la liberarea condiționată. Acesta este efectul amendamentelor care au fost depuse în Comisia juridică”, a spus deputatul PNL Gabriel Andronache.

PNL va ataca proiectul la CCR, a precizat Andronache: „Prin cale de consecință, vom vota împotriva acestui proiect și ne determinați, din păcate, să îl atacam la CCR, pentru a vedea dacă modificările pe care le-ați propus sunt întrunesc elementele de constituționalitate sau sunt neconstituționale”, a spu Andronache.

USR a susținut că PSD se comportă ca un „piroman”. „Este o bazaconie ceea ce propuneți dumneavoastră – închisoarea acasă. Ce a făcut PSD de se comportă asemenea unui piroman care smulge cutia de chibrituri din mână și dă foc casei. A preluat pur și simplu un alt proiect al colegilor noștri, a adus amendamente – 18 am numărat – la opt articole, au modificat complet conținutul și au relaxat foarte mult această legislație, în continuarea demersului mai vechi de dezincriminări, de relazare a legislației penale. Își doresc cei de la PSD să rezolve problema corupției prin eventuala abrogare a întregului cod penal. PSD distruge justiția, slăbește legislația penală, deschide larg porțile închisorilor”, a susținut Stelian Ion.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 170 de voturi „pentru”, 81 „împotrivă” și 6 abțineri. Camera Deputaților este for decizional.

George Burcea și Viviana Sposub şi-au oficializat relaţia! Au plecat în vacanţă, nu înainte de...
FOTO. Daniela Crudu, într-o lenjerie intimă sumară! Fanii au lăudat trupul care se vedea complet
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Meteorologii ANM avertizează! Vine prăpădul în toată țara
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Alegeri locale 2020. Câți români au VOTAT până la această oră. Au apărut primele date!
VOT ALEGERI LOCALE 2020. Tot ce trebuie să ştii: cum afli secţia de votare şi...
Alegeri locale 2020. Cum trebuie pusă ștampila pentru ca votul să fie valabil și cum...
George Burcea și Viviana Sposub şi-au oficializat relaţia! Au plecat în vacanţă, nu înainte de...
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Descoperire de PROPORȚII! Au reconstruit fața unei MUMII și au răsturnat tot ce știam despre...
Alegeri locale 2020. Prezența la vot până la ora 8.00. Avem primele date!
Horoscopul zilei! Se învârte roata pentru aceste zodii
Livian și Bianca, din nou împreună? Filmarea care i-a pus pe jar pe fanii celor...
Poți face infarct de la prea multă bucurie? 5 cauze mai puţin cunoscute ale infarctului...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Un om de afaceri care l-a depăşit cândva pe Bill Gates şi a fost cel...
Inchide