Proiectul UDMR: 50% din profitul Loteriei realizat în Ținutul Secuiesc, venit la bugetul regiunii

Redactor:
Vasile Magradean
Proiectul UDMR: 50% din profitul Loteriei realizat în Ținutul Secuiesc, venit la bugetul regiunii
Proiect UDMR: 50% din profitul Loteriei realizat în Ținutul Secuiesc, venit la bugetul regiunii

Potrivit proiectului UDMR privind autonomia Ținutului Secuiesc, prezentat, joi, de președintele Uniunii, Kelemen Hunor, la bugetul regiunii se constituie venit și 60 la sută din taxa pe jocuri de noroc colectate la nivel de regiune.

„Se fac venit al bugetului regiunii următoarele: 50 la sută din impozitul pe veniturile din transferul proprietăților imobiliare din patrimoniul personal colectat în urma transferului proprietăților de pe raza regiunii, 20 la sută din taxa pe valoarea adăugată colectată de la firmele din regiune, după efectuarea restituirilor către acestea, 12 la sută din impozitul pe venit încasat la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale din raza regiunii, 50 la sută din profitul net realizat de Loteria Română pe teritoriul regiunii și 60 la sută din taxa pe jocuri de noroc colectate la nivel de regiune”, se arată în documentul citat.

De asemenea, în vederea finanțării noilor atribuții prevăzute de statutul autonom al Ținutului Secuiesc, veniturile bugetelor județelor din cadrul regiunii se suplimentează cu cote defalcate din veniturile bugetului de stat.

„Se suplimentează cu cote defalcate din veniturile bugetului de stat 50 la sută din veniturile din concesiuni și închirieri aferente obiectivelor concesionate sau închiriate în raza județului, 50 la sută din acciza aplicată pe produsele energetice și tutun produse/vândute în județ, 50 la sută din taxa pe valoarea adăugată colectată de la firmele din județ, după efectuarea restituirilor către acestea, 50 la sută din taxele pe utilizarea bunurilor, autorizarea utilizării bunurilor sau pe desfășurarea de activități, 50 la sută veniturile din taxe administrative, 90 la sută din toate alte taxe directe sau indirecte colectate de trezorerie, cu excepția taxelor locale sau ce revin regiunii ori altor instituții publice”, se menționează în proiect.

Documentul menționează, legat de colectarea impozitelor și taxelor care se generează pe teritoriul Ținutului Secuiesc, că acestea se realizează de către „Direcția Generală Regională a Finanțelor publice Miercurea Ciuc”, prin structurile subordonate acesteia.

„Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Miercurea Ciuc se înființează prin reorganizarea Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Brașov. În aria de competență regională a Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Miercurea Ciuc intră județele Covasna, Harghita și Mureș, iar în cea a Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Brașov rămân județele Alba, Brașov și Sibiu”, se subliniază în proiectul UDMR.

Potrivit proiectului UDMR de autonomie a Ținutului Secuiesc, regiunea formată din județele Harghita, Covasna și Mureș ar trebui să se constituie „ca o regiune autonomă având personalitate juridică în cadrul statului unitar și indivizibil România, pe baza principiilor autonomiei locale garantate de Constituție și prezentului statut”.

Proiectul prevede ca regiunea să fie condusă de un Consiliu regional și unul executiv cu președinte care să participe la ședințele Guvernului României la care sunt tratate probleme care privesc regiunea.

 

Gigi Becali a anunţat că FCSB are un nou atacant. Basarab Panduru, dat pe spate...
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
FOTO. Anamaria Prodan, în costum de baie! Aparițiile ei spectaculoase sunt de nota zece
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Numai Ion Țiriac putea face asta! Miliardarul a uitat două Ferrari într-un garaj și după...
Țara din Europa pe care toată lumea a uitat-o. Nu a primit nici măcar o...
Ion Cristoiu: Unirea din 1859 n-ar fi fost posibilă dacă Imperiul Otoman n-ar fi trecut,...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Când am putea reveni la normalitate. Cele mai bune și cele mai negre scenarii
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Au DISTRUS totul în calea lor! Cel mai VECHI oraș din America, o MINUNE arheologică,...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Horocop 25 ianuarie 2021. Zodia care își atinge obiectivele dificile
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului în România: Marea artistă A MURIT...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Ce preziceau că se va întâmpla în 2021… oamenii din 1921. E incredibil câte dintre...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide