Promisiunea lui Antonescu: Problema domnului Mang este o chestiune în care premierul va lua o decizie

Promisiunea lui Antonescu: Problema domnului Mang este o chestiune în care premierul va lua o decizie
Publicat: 11/05/2012, 17:09
Actualizat: 12/05/2012, 21:12

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la lansarea candidaturii lui Rareș Mănescu pentru Primăria Sectorului 6, că nu a discutat cu premierul Victor Ponta despre cazul ministrului Ioan Mang și că problema acestuia este o chestiune în care primul-ministru va lua o decizie.

„Nu am vorbit cu premierul și nici cu colegii mei, cu alți colegi, despre ceea ce se întâmplă cu ministrul Educației. Cu premierul, atât cât am vorbit în aceste zile – și vă rog să vedeți densitatea programului premierului și al nostru, al tuturor, care trebuie să gestionăm și această preluare din mers, de guvernare și conducerea unei campanii – dar cât am vorbit, și am vorbit destul cu premierul, am vorbit despre obligațiile pe care le are Guvernul față de cetățeni”, a spus președintele PNL.

Antonescu a arătat că premierul este cel care va lua o decizie în acest caz.

„Problema domnului Mang este o chestiune în care premierul va lua o decizie. Este o problmă a domnului Mang, și nu a PNL. Nu am ce să discut eu cu premierul pe acest subiect. Discut de pensii, salarii, despre CASS, toate lucrurile care trebuie reparate sau declanșate pentru ca economia românească să se miște”, a mai arătat Crin Antonescu.

Întrebat dacă nu afectează acest scandal de plagiat și imaginea PNL, Antonescu le-a spus ziariștilor: „Dacă sunteți pisălogi, îmi sunteți simpatici, dar nu am cum să vă ajut. V-am spus deja”.

Ministrul Educației, Ioan Mang, a declarat, vineri, că s-a gândit de multe ori la demisie, însă nu pentru că s-ar considera vinovat de plagiat, potrivit acuzațiilor care i se aduc, ci pentru că „e prea multă suferință în jur”.

„Dacă voi fi găsit vinovat de plagiat, voi pleca din învățământ”, a declarat Mang, la România TV.

Ministrul Educației a mai spus că lucrările la care se face referire în acuzațiile de plagiat nu îi aparțin. „Unii cred că îți fac un bine dacă te pun autor pe niște lucrări”, a mai spus Mang, sugerând că numele lui a fost trecut, fără voia sa, drept autor al respectivelor lucrări.

Premierul Victor Ponta a anunțat, joi seara, că a cerut Academiei Române ca un grup de specialiști să verifice acuzațiile de plagiat formulate de opoziție la adresa ministrului Educației și a precizat că, dacă aceste acuzații vor fi confirmate, Ioan Mang va trebui să demisioneze.

El a arătat că a fost informat despre acuzațiile formulate la adresa ministrului Educației, Ioan Mang, de către președintele PDL, Emil Boc, și „cei apropiați” opoziției și că speră să primească în cursul zilei de vineri un răspuns favorabil din partea Academiei privind constituirea grupului.

„Am hotărât să solicit – și sper să fi fost acceptată această solicitare – către o instituție independentă, respectiv către Academia Română, dacă există posibilitatea ca un grup format din câțiva specialiști să analizeze în cel mai scurt timp acuzațiile care i-au fost aduse ministrului, iar în măsura în care aceste acuzații ce confirmă, domnia sa va trebui să își asume răspunderea politică și să părăsească funcția. Dacă acuzațiile se dovedesc adevărate, ministrul pleacă, își va prezenta demisia, dacă nu se confirmă, mergem mai departe și se dovedește că funcția de ministrul al Educației este cea mai periculoasă din România în acest moment”, a spus Ponta.

PDL a cerut, miercuri, demisia ministrului Educației, Ioan Mang, „pentru faptul că întreaga operă pe care o are este un plagiat de duzină”, după cum a declarat, miercuri, președintele PDL, Emil Boc.

Boc a prezentat, într-o conferință de presă, un articol al actualului ministru al Educației pe care acesta l-ar fi publicat în 2003 la Craiova și care, conform PDL, reprezintă „în integralitate o copie a unui alt articol științific al unor autori japonezi”.

În replică, Ioan Mang a spus despre acuzația de plagiat că este „o acțiune politică”, al cărei scop ar fi crearea de haos în sistemul de învățământ și a declarat că îi va da în judecată pe cei care îl acuză de plagiat.

Verificarea în acest caz este făcută de Comisia de Etică de la Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
România este paradisul băncilor