Pronosticul lui Băsescu pentru prezidențiale: „PSD, dacă se rupe de liberali, nu câștigă”

Pronosticul lui Băsescu pentru prezidențiale: PSD, dacă se rupe de liberali, nu câștigă
Publicat: 11/11/2013, 21:40
Actualizat: 18/03/2015, 19:05

Ruperea USL ar da mai multe șanse liberalilor să câștige alegerile prezidențiale decât PSD, crede președintele Traian Băsescu, care nu mizează pe o astfel de mutare politică în 2014. „PSD, dacă se rupe de liberali, nu câștigă alegerile prezidențiale. Dacă se dezlipește de PNL, nu are nicio șansă să câștige. Păi cum credeți că nu s-ar găsi o formulă în toată dreapta, pentru turul doi, în care să fie susținut candidatul dreptei, oricare ar fi el. Poate intră Crin Antonescu, poate intră Predoiu, poate intră MRU, poate intră Emil Boc. (…) Decât un plagiator mincinos ca Ponta, orice soluție este mai bună. Omul acesta minte de dimineață până seara”, a comentat Băsescu în perspectiva alegerilor prezidențiale.

În calculele președintelui, șansele PSD ar fi diminuate de o candidatură a lui Victor Ponta. „PSD, cu un plagiator ca Ponta, nu poate scoate mai mult decât scorul partidului. Și nu văd cine mai rămâne cu ei în alianță decât Voiculescu. După mine, Victor Ponta nu are nicio șansă să iasă președintele României”, consideră Băsescu.

Există însă un scenariu în care șeful statului vede un PSD-ist la Cotroceni. „Singura lor șansă să aibă Președinția este să inverseze rolurile cu liberalii”, PNL urmând să ia funcția de prim-ministru, iar PSD pe cea de președinte.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase