Pronunțarea în procesul lui Vlad și Mircea Cosma, amânată pentru 5 martie. Rugămintea lui Vlad, pentru judecători, după ce i-a anunțat că va fi tătic

Pronunțarea în procesul lui Vlad și Mircea Cosma, amânată pentru 5 martie. Rugămintea lui Vlad, pentru judecători, după ce i-a anunțat că va fi tătic
Publicat: 19/02/2018, 22:43
Actualizat: 20/02/2018, 08:32

„Îmi susțin în continuare nevinovăția și nu mă consider vinovat de trafic de influență. Toți cei audiați, adică cei trei constructori, au precizat la apel, când au avut curaj și cand au scăpat de constrângeri să răspundă la întrebări. Nu am vorbit cu ei, nu am cerut bani și nu am promis că pot interveni la factorii de decizie în Consiliul Județean. Negulescu, în 2013, a luat hotărârea să ne paradească. În acest context au fost arestați mulți oameni. (…) Constatăm că azi DNA nu a reușit să prezinte în fața instanței probe. Din punctul meu de vedere, nu au reușit să prezinte nicio proba reală și credibilă care să susțină rechizitoriul. (…) Tot acest dosar a fost întemeiat și construit pe niște probe care ridică mari semne de întrebare. Ce e mai grav e că domnii de la Ploiești își permit să trimită în fața dumneavoastră astfel de dosare. Al nostru e primul din colectia de la Ploiești, poate veți prezida aceleași minunății. Susțin nevinovația și vă rog să dispuneți o achitare în ce mă privește. Dacă instanța consideră că am încălcat legea, vă rog să luați în calcul că peste 6 săptămâni voi deveni tătic”, a spus Vlad Cosma în ultimul cuvânt în fața instanței.

La ieșirea din sala de judecată, Vlad Cosma a refuzat să ofere alte detalii.

„Consider că am spus în sala de judecată tot ceea ce era nevoie să spun în vederea apărării mele și, foarte important, că astăzi ultimul martor al acuzării a avut curaj să spună cu subiect și predicat adevărul, faptul că nu ne-a dat bani, ceea ce noi am susținut timp de patru ani” a spus fostul deputat.

Totodată, solicitat să spună dacă a avut vreo discuție cu Răzvan Alexe, un martor care a dat în primă fază declarații împotriva familiei Cosma și căruia Vlad Cosma i-ar fi spus în sala de judecată „Te sparg”, potrivit mai multor persoane care au asistat la proces, fostul deputat a negat că l-ar fi amenințat pe acesta.

La rândul său, Răzvan Alexe, inculpat și el în această cauză, a declarat, de data aceasta, că nu i-a dat bani bani familiei Cosma, acuzând în schimb presiuni din partea procurorilor.

„Nu i-am dat familiei Cosma și aș vrea să dau relatări privind cum am ajuns în situația asta. Fiind arestat în 2013, am fost chemat la Negulescu și am fost arestat de DNA Ploiești și m-au băgat într-un birou. Am fost presat să fac declarații despre Cosma. Situația creată e una foarte grea care a fost pusă pe umerii mei și nu vreau ca alții să sufere pentru că eu am optat pe varianta simplificată. Imputațiile penale mi le-am asumat. Au fost asumate și nu vreau să mai fac comentarii”, a spus Răzvan Alexe, în fața instanței.

Totodată, și tatăl său, fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, a spus cu ochii în lacrimi că este inadmisibil să fie acuzat de fapte pe care nu le-a făcut și că acceptă scuzele celor care au declarat astfel de lucruri despre el și în sala de judecată.

„Pe 5 feb 2014, am semnat trei certificate de urbanism pentru autostrada Comarnic-Brașov și am fost chemat de Ghiță și mi-a spus că dacă nu rup acele contracte, o să am de-a face cu DNA. Toate documentele de la Consiliul Județean au fost luate de DNA, lipsindu-ne de posibilitatea să găsim documente pentru a justifica ce se întâmplă. (…) Copilăria mea a fost marcată că nu am putut să răspund la o întrebare: «De ce nu pot să-l denunț pe tatăl meu, care a fost ofițer de comandă de vânători de munte». Tot timpul mi se spunea să îl denunț că ar fi împușcat membri ai Partidului Comunist. Nu am putut sa îl denunț. Am participat la Revoluție, am fost în Transnistria să ajut poporul român de acolo. Am făcut 175 de monumente în toată Europa. Nu pot să fiu acuzat de ceva ce nu am făcut. Mă gândesc cui folosește. Folosește unei găști ce vrea să pună mâna pe județul Prahova, care este un județ foarte bogat. Am născut și invidii. Dar să nu vină nimeni și să își bată joc de familia mea nu se poate accepta. Accept scuzele oricui care m-a insultat inclusiv în sală.(…) Nu am făcut niciun abuz în serviciu”, a spus Mircea Cosma, în timp ce și fiica sa, Andreea Cosma, plângea în sala de judecată.

În cadrul ședinței, procurorii au cerut ca pentru fostul președinte al Consiliului Județean Prahova să fie menținută pedeapsa inițială, cea de 8 ani de închisoare în vreme ce pentru fostul deputat Vlad Cosma a solicitat admiterea apelului acestuia și dispunerea unei pedepse de 4 ani și 8 luni de închisoare, instanța de fond condamnându-l pe acesta la 5 ani.

După mai bine de șapte ore de audieri, magistrații au anunțat că vor pronunța sentința în 5 martie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață