Protocoalele promovate de Kovesi si Maior SUBMINEAZĂ statul de drept. RUDOLPH GIULIANI, scrisoare către oficialii statului român

Publicat: 27/08/2018, 12:27
Actualizat: 28/03/2019, 14:48

Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, fost procuror federal și fost primar al New York a transmis o scrisoare președintelui Klaus Iohannis și altor oficiali români în care cere verificarea protocoalelor dintre Parchetul General și SRI și stoparea presiunilorasupra judecătorilor.

Vă prezentăm integral scrisoarea obținută de Mediafax:

„Prejudiciul adus statului de drept, sub pretextul aplicării legii”

Dragă domnule președinte Iohannis

Vă scriu ca să îmi exprim îngrijorarea în legătură cu prejudiciul continuu adus statului de drept în România, comis sub pretextul aplicării cu eficiență a legii. Acest prejudiciu afectează negativ, în mod direct, cursul investițiilor străine directe în România, deoarece niciun investitor rațional nu ar investi într-un loc în care domnia legii și sistemul legal ajungsubiect al manipulării făcute de cei de la putere.
Înainte de alegerea mea în funcția de primar al New York-ului, am servit ca oficial de rang înalt în Departamentul de Justiție al Statelor Unite, deținând șefia reputatului Birou de procurori din New York. De-a lungul mai multor ani, ca procuror, am investigat și urmărit personal, sau am condus acuzarea unui număr mare de cazuri de corupție publică, ceea ce a dus la condamnarea a numeroși demnitari.

„Protocoalele secrete și excesele DNA: intimidarea judecătorilor, a avocaților apărării și a martorilor”

După căderea lui Nicolae Ceaușescu din 1989, România a făcut pași hotărâți spre aplicarea legilor, în concordanță cu repectarea dreptului la un proces corect, conform regulilor statului de drept. Cu toate acestea, progresele au fost SUBMINATE GRAV de excesele Direcției Naționale Anticorupție (DNA) a României, sub conducerea fostului procuror șef, Laura Codruța Kovesi. Aceste excese au inclus: intimidarea judecătorilor, a avocaților apărării și a martorilor; ascultarea neconstituțională a telefoanelor; mărturii silite și procese judiciare incorecte.

În plus, față de excesele făcute de DNA în numele „aplicării legii”, am luat la cunoștință cu tristețe în cursul ultimelor luni despre existența „protocoalelor secrete” pe care mai multe instituții publice le-au semnat cu Serviciul Român de Informații (SRI). Acestea includ protocoale secrete cu: Înalta Curte de Casație și Justiție a României; Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Consiliul Superior al Magistraturii.

Semnatarii protocoalelor secrete sunt: Laura Codruța Kovesi, din partea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și George-Cristian Maior, care acum îndeplinește funcția de ambasador al României în Statele Unite, din partea SRI.

Scrisoarea lui Rudolph Giuliani către președintele Klaus Iohannis

„O amnistie ar trebui dată celor care au fost condamnați ca urmare a exceselor”

Recunosc și înțeleg importanța luptei împotriva corupției. În acest sens, încurajez România să își reafirme angajamentul de a investiga și a judeca corupția în mod cinstit, transparent, și în concordanță cu legea. O amnistie ar trebui dată celor care au fost acuzați și condamnați ca urmare a exceselor DNA făcute de la implementarea protocoalelor secrete, inclusiv mai multor oameni inocenți care au fost trimiși la închisoare.

„Protocoalele să fie verificate de o comisie de judecători internaționali”

De asemenea, îndemn Guvernul României să înființeze o comisie independentă formată din judecători internaționali și experți legali, care să examineze originile protocoalelor secrete, ca și impactul lor asupra Parchetului General și a judecătorilor din întreaga țară.
Pe baza rezultatelor, comisia independentă ar putea face recomandări specifice pentru ca aplicarea legii să fie întărită în România, iar Codul Penal românesc să fie reformat, pentru a preveni reapariția unor astfel de excese.

„Guvernul trebuie să se asigure că judecătorii nu sunt intimidați de DNA sau de SRI”

Guvernul României trebuie, de asemenea, să se asigure că judecătorii nu sunt intimidați de DNA sau de SRI. În consecință, există nevoia de a identifica sutele de dosare ale DNA despre judecători, așa cum a descris recent un adjunct al DNA, pentru a determina numele judecătorilor, acuzațiile și originea acestor acuzații împotriva judecătorilor, precum și cronologia și durata acestor dosare.
În sfârșit, secții de responsabilitate profesională ar trebui stabilite pentru Parchetul General, DNA, SRI și orice alte instituții recomandate de comisia independentă, pentru a stabili standarde potrivite de comportament și răspundere, ca și investigarea plângerilor împotriva acestor instituții.

„Un angajament în respectarea legii va îmbunătăți perspectivele investitorilor în România”

România trebuie să clarifice faptul că rămâne angajată în asigurarea proceselor corecte, transparente, și a respectării legii. Acest lucru va impune corectarea multelor abuzuri ale DNA și SRI și ar trebui să includă amnistie pentru acuzațiile și condamnările suspecte. Un astfel de angajament în respectarea legii va îmbunătăți, de asemenea, apetitul investitorilor pentru a contribui la viitorul României.
Cu respect,
Rudolph W. Giuliani, Esq.”

Scrisoarea lui Rudolph Giuliani către președintele Klaus Iohannis

O scrisoare similară a fost transmisă președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu și premierului Viorica Dăncilă.

Rudolf Giuliani a fost primar al orașului New York în perioada 1994-2001, în mandatul său având loc atentatele din 11 septembrie în America. Înainte de a fi primar în New York, Giuliani, a fost un strălucit procuror federal și avocat anti-mafia, la mijlocul anilor ’80.

Giuliani s-a aflat printre cei care au contribuit la condamnarea a opt dintre cei mai importanți mafioți ai vremii, printre care Anthony „Fat Tony” Salerno, Anthony „Tony Ducks” Corallo sau Carmine „The Snake” Persico, capii puternicelor familii Genovese, Lucchese și Colombo.

La un moment dat, Mafia a pus o recompensă de 800.000 de dolari pe capul său. În al doilea mandat de primar, mafia a oferit o nouă recompensă pentru asasinarea lui Giuliani, în valoare de 400.000 de dolari.

În ziua atentatelor din 2001, cel supranumit „Rudy”, a devenit un idol grație capacității sale de reacție. Acțiunile sale i-au adus titlul de personalitatea anului, decernat de revista Time.

Rudolph Giuliani a candidat fără succes la nominalizarea republicană pentru Casa Albă, în 2008. Actualmente, Giuliani este șef al echipei de avocați a lui Donald Trump.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Legea care a intrat în vigoare în România. Este o premieră națională
Vestea așteptată de toți pensionarii. Data la care vor fi virați banii pe luna mai
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
S-a rupt lanțul de iubire dintre Livia Eftimie și Spike? Detaliul care i-a dat de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Cum a început revoluția rusă pe străzile Iașiului