Protocoalele promovate de Kovesi si Maior SUBMINEAZĂ statul de drept. RUDOLPH GIULIANI, scrisoare către oficialii statului român

Redactor:
Petriana Condrut
Rudolph Giuliani, fost primar al New York-ului și procuror federal, scrisoare către președintele Klaus Iohannis. Vezi de ce consideră șeful avocaților lui Donald Trump că protocoalele SRI-DNA subminează grav statul de drept în România

Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, fost procuror federal și fost primar al New York a transmis o scrisoare președintelui Klaus Iohannis și altor oficiali români în care cere verificarea protocoalelor dintre Parchetul General și SRI și stoparea presiunilor asupra judecătorilor.

Vă prezentăm integral scrisoarea obținută de Mediafax:

„Prejudiciul adus statului de drept, sub pretextul aplicării legii”

Dragă domnule președinte Iohannis

Vă scriu ca să îmi exprim îngrijorarea în legătură cu prejudiciul continuu adus statului de drept în România, comis sub pretextul aplicării cu eficiență a legii. Acest prejudiciu afectează negativ, în mod direct, cursul investițiilor străine directe în România, deoarece niciun investitor rațional nu ar investi într-un loc în care domnia legii și sistemul legal ajung subiect al manipulării făcute de cei de la putere.
Înainte de alegerea mea în funcția de primar al New York-ului, am servit ca oficial de rang înalt în Departamentul de Justiție al Statelor Unite, deținând șefia reputatului Birou de procurori din New York. De-a lungul mai multor ani, ca procuror, am investigat și urmărit personal, sau am condus acuzarea unui număr mare de cazuri de corupție publică, ceea ce a dus la condamnarea a numeroși demnitari.

„Protocoalele secrete și excesele DNA: intimidarea judecătorilor, a avocaților apărării și a martorilor”

După căderea lui Nicolae Ceaușescu din 1989, România a făcut pași hotărâți spre aplicarea legilor, în concordanță cu repectarea dreptului la un proces corect, conform regulilor statului de drept. Cu toate acestea, progresele au fost SUBMINATE GRAV de excesele Direcției Naționale Anticorupție (DNA) a României, sub conducerea fostului procuror șef, Laura Codruța Kovesi. Aceste excese au inclus: intimidarea judecătorilor, a avocaților apărării și a martorilor; ascultarea neconstituțională a telefoanelor; mărturii silite și procese judiciare incorecte.

În plus, față de excesele făcute de DNA în numele „aplicării legii”, am luat la cunoștință cu tristețe în cursul ultimelor luni despre existența „protocoalelor secrete” pe care mai multe instituții publice le-au semnat cu Serviciul Român de Informații (SRI). Acestea includ protocoale secrete cu: Înalta Curte de Casație și Justiție a României; Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Consiliul Superior al Magistraturii.

Semnatarii protocoalelor secrete sunt: Laura Codruța Kovesi, din partea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și George-Cristian Maior, care acum îndeplinește funcția de ambasador al României în Statele Unite, din partea SRI.

Scrisoarea lui Rudolph Giuliani către președintele Klaus Iohannis

„O amnistie ar trebui dată celor care au fost condamnați ca urmare a exceselor”

Recunosc și înțeleg importanța luptei împotriva corupției. În acest sens, încurajez România să își reafirme angajamentul de a investiga și a judeca corupția în mod cinstit, transparent, și în concordanță cu legea. O amnistie ar trebui dată celor care au fost acuzați și condamnați ca urmare a exceselor DNA făcute de la implementarea protocoalelor secrete, inclusiv mai multor oameni inocenți care au fost trimiși la închisoare.

„Protocoalele să fie verificate de o comisie de judecători internaționali”

De asemenea, îndemn Guvernul României să înființeze o comisie independentă formată din judecători internaționali și experți legali, care să examineze originile protocoalelor secrete, ca și impactul lor asupra Parchetului General și a judecătorilor din întreaga țară. 
Pe baza rezultatelor, comisia independentă ar putea face recomandări specifice pentru ca aplicarea legii să fie întărită în România, iar Codul Penal românesc să fie reformat, pentru a preveni reapariția unor astfel de excese.

„Guvernul trebuie să se asigure că judecătorii nu sunt intimidați de DNA sau de SRI”

Guvernul României trebuie, de asemenea, să se asigure că judecătorii nu sunt intimidați de DNA sau de SRI. În consecință, există nevoia de a identifica sutele de dosare ale DNA despre judecători, așa cum a descris recent un adjunct al DNA, pentru a determina numele judecătorilor, acuzațiile și originea acestor acuzații împotriva judecătorilor, precum și cronologia și durata acestor dosare.
În sfârșit, secții de responsabilitate profesională ar trebui stabilite pentru Parchetul General, DNA, SRI și orice alte instituții recomandate de comisia independentă, pentru a stabili standarde potrivite de comportament și răspundere, ca și investigarea plângerilor împotriva acestor instituții.

„Un angajament în respectarea legii va îmbunătăți perspectivele investitorilor în România”

România trebuie să clarifice faptul că rămâne angajată în asigurarea proceselor corecte, transparente, și a respectării legii. Acest lucru va impune corectarea multelor abuzuri ale DNA și SRI și ar trebui să includă amnistie pentru acuzațiile și condamnările suspecte. Un astfel de angajament în respectarea legii va îmbunătăți, de asemenea, apetitul investitorilor pentru a contribui la viitorul României.
Cu respect,
Rudolph W. Giuliani, Esq.”

Scrisoarea lui Rudolph Giuliani către președintele Klaus Iohannis

O scrisoare similară a fost transmisă președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu și premierului Viorica Dăncilă.

Rudolf Giuliani a fost primar al orașului New York în perioada 1994-2001, în mandatul său având loc atentatele din 11 septembrie în America. Înainte de a fi primar în New York, Giuliani, a fost un strălucit procuror federal și avocat anti-mafia, la mijlocul anilor ’80.

Giuliani s-a aflat printre cei care au contribuit la condamnarea a opt dintre cei mai importanți mafioți ai vremii, printre care Anthony „Fat Tony” Salerno, Anthony „Tony Ducks” Corallo sau Carmine „The Snake” Persico, capii puternicelor familii Genovese, Lucchese și Colombo.

La un moment dat, Mafia a pus o recompensă de 800.000 de dolari pe capul său. În al doilea mandat de primar, mafia a oferit o nouă recompensă pentru asasinarea lui Giuliani, în valoare de 400.000 de dolari.

În ziua atentatelor din 2001, cel supranumit „Rudy”, a devenit un idol grație capacității sale de reacție. Acțiunile sale i-au adus titlul de personalitatea anului, decernat de revista Time.

Rudolph Giuliani a candidat fără succes la nominalizarea republicană pentru Casa Albă, în 2008. Actualmente, Giuliani este șef al echipei de avocați a lui Donald Trump.

 

Gimnasta a şocat ţara. Şi-a omorât nou-născutul după ce l-a aruncat la gunoi. Explicaţia e...
Viralul momentului în România. Cum au reacționat 3 prostituate, după ce s-au trezit azi cu...
Dezvăluire incendiară a unei rivale a Simonei Halep! Este bisexuală! Cum arată Daria
Cum a ajuns să arate ACUM soția lui Traian Băsescu, după ce a dispărut din...
Maria Sharapova, răspuns sarcastic pentru un bărbat care i-a cerut cadou o mașină Porsche!
Cum a reacţionat Liviu Dragnea când a aflat că poate ieşi din închisoare. Avocata l-a...
Incident periculos în Israel: O rachetă siriană a explodat în aproprierea unui reactor nuclear
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
O apocalipsă profețită pentru anul 2045. Medicii: Toată populația masculină riscă să rămână infertilă
Viralul momentului în România. Cum au reacționat 3 prostituate, după ce s-au trezit azi cu...
ROMÂNCA născută într-o familie de evrei considerată cea mai TEMUTĂ femeie din lume. Nici Elena...
ULTIMA ORĂ! Nu toţi credincioșii vor putea asista la slujba de Înviere! Purtătorul de cuvânt...
Amenzi de 5.000 de lei pentru românii care refuză să facă asta. Atenție mare dacă...
Detaliul bizar care apare într-un clip video cu Mike Tyson din 1995. Este aceasta dovada...
CARANTINĂ OBLIGATORIE pentru toţi aceşti români. Toţi vor sta în case pentru 14 zile. Decizie...
Câte vaccinuri a făcut Dorian Popa la maturitate. Pfizer e ultimul pe listă
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cea mai bună veste pentru toţi oamenii care vor să îşi cumpere o maşină în...
×
Inchide