PSD așteaptă ca instituțiile abilitate să transmită dacă există o ANCHETĂ OFICIALĂ cu privire încercarea ELIMINARE a lui Dragnea. Codrin Ștefănescu: „fie toți știau și nu au intervenit”, fie nu știau și e „la fel de grav”

PSD așteaptă ca instituțiile abilitate să transmită dacă există o ANCHETĂ OFICIALĂ cu privire încercarea ELIMINARE a lui Dragnea. Codrin Ștefănescu: „fie toți știau și nu au intervenit, fie nu știau și e „la fel de grav
Publicat: 22/08/2018, 18:14
Actualizat: 26/03/2019, 10:44

Serviciile secrete, Parchetul General, DIICOT, SPP și STS au tăcut și tac în privința unor subiecte extrem de fierbinți și a unor fapte absolut ilegale și neconstituționale precum protocoale secrete, câmpul tactic, arestarea la ordin, dosare contrafăcute, judecători șantajați, a declarat Codrin Ștefănescu pentru Mediafax.

„ Astăzi, când subiectul legat de tentativa de asasinat la adresa lui Liviu Dragnea devine public, și oamenii încep să-și pună foarte multe întrebări, mă intrigă tăcerea absolut îngrozitoare a acelorași structuri de stat care refuză până și a ieși în spațiul public cu un comunicat. Această temă, eveniment, dejucat absolut întâmplător, va atrage critici internaționale pentru că nu este ușor să afli că liderul partidului de guvernare dintr-o zonă de Est a Europei este aproape de a-și pierde viața la ordinul și la comanda unor oameni foarte importanți care-și văd interesele din România atinse și-și văd buzunarul propriu puternic afectat”, a declarat Codrin Ștefănescu pentru Mediafax.

PSD așteaptă ca toate instituțiile abilitate să transmită dacă există o anchetă oficială în acest sens, „dacă este un rezultat și care este termenul la care opinia publică din România va fi informată”, a adăugat secretarul general adjunct al formațiunii social-democrate.

„Declarația lui Liviu Dragnea de aseară necesita de urgență ca șefii acestor instituții, purtătorii de cuvânt ai acestor instituți, să iasă obligatoriu și de urgență cu declarații publice și pentru români dar și pentru presa internațională. Faptul că toți aceștia tac, inclusiv președintele Iohannis tace, și tace într-un mod suspect, atrage ideea ca există doar două posibilități. Fie toți știau de acest fapt fabulos de grav și nu au intervenit, fie habar nu aveau de această situație și atunci lucrurile sunt la fel de grave. Încă așteptăm inclusiv o reacție din partea lui Iohannis a cărei apartenență și slujire vizavi de statul paralel deja nu mai e un secret pentru nimeni. Așteptăm o replică oficială și o detaliere vizavi de această situație, adică dacă există o anchetă oficială în acest sens, dacă este un rezultat și care este termenul la care opinia publică din România va fi informată exact cu privire la aceste aspecte”, a adăugat Ștefănescu.

Serviciul de Pază și Protecție (SPP) a anunțat miercuri, într-un răspuns pentru Mediafax, că instituția nu a fost sesizată în niciun fel în legătură cu afirmațiile făcute publice marți, referitoare la un posibil atentat, de către președintele Camerei Deputaților.

Serviciul Român de Informații (ARI) nu a primit nicio sesizare oficială din partea președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, în legătură cu o presupusă amenințare la integritatea să fizică, a precizat, miercuri, purtătorul de cuvânt al instituției, Ovidiu Marincea.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) nu au în lucru vreun dosar referitor la o presupusă tentativă de asasinat asupra lui Liviu Dragnea. Reprezentanții Biroului de informații și relații publice al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) au precizat, pentru Mediafax, că pe rolul Parchetului nu a existat și nici nu există vreo anchetă referitoare la spusele președintelui PSD, Liviu Dragnea, care a acuzat o tentativă de asasinat anul trecut. La fel au anunțat și reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Președintele PSD, Liviu Dragnea a declarat, marți, că a existat o tentativă de asasinat la adresa sa, patru cetățeni străini venind în România cu acesta scop, la inițiativa unui om celebru în lume. „Am avut anul trecut o tentativă, în aprilie. Nu vreau să povestesc, pentru că nu este cazul. Au venit patru străini în România, cazați la Athenee Palace, mă rog am scăpat. Dar asta nu înseamnă că o să îmi iau pază. Da (au ajuns la mine- n.r.)”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Liderul social-democrat spune că știe cine e în spatele acțiunii, dar nu a făcut public numele. „Suntem într-un stat mafiot. Statul paralel este o mafie. Știu că s-a cercetat, mai departe nu știu. Da, dar nu pot să spun asta (cine i-a plătit – n.r.). Da, un om foarte celebru în lume. Nu, nu mă gândesc la el (Soros – n.r). El se gândește la mine”, a mai spus Dragnea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
Anunț-îngrijorător despre Kate Middleton, după ce a spus public că are cancer! Starea ei de...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-A DECIS PLATA a 3.000 de lei de persoană. Banii intră direct PE CARD înainte...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Cum vrea să scape ucigașul Mirelei de închisoare? Ireal la ce metodă ar putea să...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Motivul pentru care doi tineri au ales să se căsătorească în avion
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Heinrich Rudolf Hertz, inventatorul undelor radio. „Nu cred că undele fără fir pe care le-am...