• Publicat:
Politică

PSD ia în calcul sesizarea CCR, dacă Guvernul își asumă răspunderea pe Legea bugetului

PSD ia în calcul sesizarea CCR, dacă Guvernul își asumă răspunderea pe Legea bugetului
Eugen Teodorovici a declarat că, în cazul în care Guvernul își va asuma răspunderea pe Legea bugetului de stat pe anul 2020, atunci PSD va sesiza CCR. Ministrul de Finanțe a adăugat că partidul nu se teme să depună o moțiune de cenzură, dacă Executivul are o astfel de acțiune.

„Categoric, da”, a afirmat Eugen Teodorovici, întrebat într-o conferință de presă, duminică la sediul PSD, dacă partidul va sesiza Curtea Constituțională în cazul în care Guvernul își asumă răspunderea pe legea bugetului.

Chestionat de ce PSD nu ar depune o moțiune de cenzură în asemenea situație, Eugen Teodorovici a răspuns: „Prima cale de atac este aceea de sesizare a CCR și după aceea vom vedea. Nu se teme PSD de depunerea unei moțiuni de cenzură”.

Teodorovici a mai spus că o asumare a răspunderii Guvernului pe legea bugetului de stat este neconstituțională. Fostul ministru al Finanțelor a amintit de o decizie a Curții din anul 2010 potrivit căreia a fost neconstituțională asumarea răspunderii Executivului pe Legea educației.

Marcel Ciolacu a anunțat că PSD va sesiza, luni, Curtea Constituțională asupra proiectelor pe care și-a asumat răspunderea Guvernul, modificarea legilor justiției și abrogarea OUG 51 privind transporturile. Președintele Camerei Deputaților a precizat că guvernarea PNL este una „abramburistică”.

Anterior, Ciolacu spunea că partidul nu exclude varianta depunerii unei moțiuni de cenzură pentru demiterea Guvernului PNL până la finalul anului, în cazul în care Executivul își va asuma răspunderea pe Legea bugetlui de stat.

 

Inchide