PSD, în discuții cu Pro România pentru pactul propus de Dăncilă: Se gândesc să semneze

Redactor:
Politic
PSD, în discuții cu Pro România pentru pactul propus de Dăncilă: Se gândesc să semneze
Purtătorul de cuvânt al PSD, Valeriu Steriu, a declarat, luni, pentru Mediafax, că a avut discuții cu liderul Pro România, Victor Ponta și că formațiunea pe care o conduce se gândește să semneze pactul propus de Viorica Dăncilă pentru bunăstarea românilor.

„Ei se gândesc să semneze, pentru că sunt măsuri și din perioada guvernării Ponta din 2015. Astăzi (luni – n.r.) am fost să dau personal documentul propus domnului Victor Ponta. A spus că analizează în forurile partidului și vor lua o decizie”, a declarat pentru Mediafax Valeriu Steriu.

Premierul Viorica Dăncilă a propus, vineri, un pact între partidele politice din România, în care acestea își iau angajamentul că vor lupta pentru bunăstarea cetățenilor și că nu vor tăia pensiile și salariile.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Venus, că pactul propus de premierul Viorica Dăncilă este o idee bună, dacă vine după o validare. Altfel, „sunt acțiuni electorale. Le citim și trecem mai departe”, spune președintele.

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, că pactul propus de Viorica Dăncilă prin care partidele să se angajeze că nu vor tăia pensiile și salariile, reprezintă doar un gest politic.

Și fostul președinte Traian Băsescu a reacționat la pactul propus de Dăncilă. El a afirmat că, în cazul în care ar mai fi președinte de partid, nu ar semna pactul propus de Viorica Dăncilă pentru că ar însemna „o urcare în barca guvernului PSD”. Acesta a precizat că pactul e cel mai mare fals pe care l-a văzut pus pe hârtie.

Eugen Tomac a declarat, întrebat cum se poziționează PMP față de pactul propus de USR partidelor pentru organizarea alegerilor anticipate, că este un joc politic, la fel cum este și pactul propus de Viorica Dăncilă pentru bunăstarea românilor.

Totodată, prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcal a afirmat, vineri, după ce Viorica Dăncilă a propus un pact între partide pentru bunăstarea românilor, că liderul PSD ar trebui să vină în Parlament pentru un vot, dar și printre oameni, unde va primi un răspuns usturător, acela de a pleca acasă.

 

Tags:
×
Inchide