PSD organizează manifestații „împotriva statului paralel și ilegitim”. Codrin Ștefănescu: Este un miting pe care românii l-au cerut

PSD organizează manifestații „împotriva statului paralel și ilegitim. Codrin Ștefănescu: Este un miting pe care românii l-au cerut
Publicat: 03/12/2017, 20:29
Actualizat: 25/03/2019, 22:19

„Ne-am întâlnit pentru că președinții organizațiilor județene au cerut această întâlnire cu Liviu Dragnea și cu conducerea partidului. Mâine (luni – n.r.) va avea întâlnire cu restul președinților de județe. S-a stabili azi să facem un miting și noi, un miting de pritest. Mitingul nostru nu este pentru susținerea guvernului, nu pentru susținerea lui Dragnea, a coaliției sau a programului de guvernare, pentru că astea deja au fost votate anul trecut de români. Va fi un miting împotriva statului paralel și ilegitim, un miting împotriva abuzurilor, un miting împotriva ascultării telefoanelor, împotriva încălcărilor drepturilor și libertăților cetățenești, un miting împotriva celor care consideră că din funcțiile pe care le au, nealese, pot să încalce Constituția și legile țării și să-și constituie un grup organizat în care decid ei ce și cum. Este un miting care arată care este adevărata majoritate în România, un miting pe care românii l-au cerut”, a declarat secretarul general adjunt al PSD Codrin Ștefănescu.

El a menționat că acesta a fost mesajul cu care au venit la întâlnire liderii organizațiilor județene: „Cu acest mesaj au venit președinții de județe din partea partidului, trimiși de către primarii lor, de către colegii noștri de partid, de către viceprimari, de către șefii de zone, care la rândul lor sunt presați de oamenii care ne-au votat să luăm această decizie”, a adăugat Ștefănescu.

El a precizat că toți colegii prezenți au cerut organizarea de mitinguri în București și în toate orașele mari, care vor avea loc în aceeași dată, cu începere de la aceeași oră.

„Mesajul nostru va fi foarte clar și în interiorul și în exteriorul țării: aceasta este majoritatea, aceștia sunt românii care vor cu totul altceva, români care ne-au împuternicit prin vot să ducem lucrurile până la capăt. Mesajul poate o să fie receptat și la Bruxelles și peste tot, inclusiv de criticii noștri din interior”, a precizat Codrin Ștefănescu.

El a mai spus că cei prezenți la întâlnirea liderilor social-democrați sunt președinți de organizații județene, iar premierul Mihai Tudose nu are această calitate la Brăila, întrebat fiind dacă Tudose s-a declarat de acord cu organizarea de mitinguri.

De asemenea, Ștefănescu a mai spus că luni va avea loc o întâlnire și cu liderii celorlalte organizații județene.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, i-a convocat, duminică seara, la sediul central al partidului, pe unii dintre liderii organizațiilor județene pentru o ședință informală, au declarat pentru MEDIAFAX surse social-democrate.

„Este o ședință informală, nu este o ședință a Comitetului Executtiv”, au precizat sursele citate.

Potrivit acestora, la discuțiile de la sediul central al PSD participă, pe lângă Liviu Dragnea, Florin Iordache, Paul Stănescu, Ionel Arsene și Codrin Ștefănescu.

Printre temele care ar putea fi abordate de liderii social-democrați se numără organizarea mitingului de la Craiova pe 9 decembrie, dar și conflictul dintre premierul Mihai Tudose și primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus, sâmbătă, că premierul Mihai Tudose a ales o manieră incorectă și necolegială de a o „admonesta public” pentru organizarea Târgului de Crăciun din Piața Victoriei, ea precizând că s-ar fi așteptat să îi spună aceste lucruri telefonic sau la o întâlnire.

„Domnul prim-ministru a găsit o manieră incorectă, consider eu, și necolegială, de a mă admonesta public pentru o decizie care a fost luată de instituțiile din subordinea Primăriei. Mă așteptam, dacă avea ceva de comunicat și o opinie, colegial, să-mi dea un telefon sau să solicite o întâlnire. Sper ca din acest moment domnul prim-ministru să înțeleagă faptul că o manieră colegială și corectă de comunicare cu noi, colegii săi – încă colegii săi – trebuie să fie una directă, nu cu apropouri, insinuări prin presă”, a spus Firea, sâmbătă, la Antena 3.

Precizarea a fost făcută după ce premierul Mihai Tudose a declarat, joi, că amplasarea unui Târg de Crăciun în Piața Victoriei nu este „cea mai inspirată decizie”, afirmând că și primarul general, Gabriela Firea, va înțelege acest lucru.

„Târgul de Crăciun, apropo că veni vorba, nu cred că este cea mai inspirată decizie un târg în mijloc. Am aflat astăzi și eu despre acest lucru. În primul rând, spuneți-mi cum ajunge omul acolo că nu prea sunt treceri de pietoni. Este complicat. Eu cred că (primarul general, Gabriela Firea-n.r.) își va da seama că nu este cea mai inspirată alegere. Mai mult se și interpretează, am înțeles că se face târg ca să nu mai nu mai vină nu știu cine. Nu, dom’le, să vină!”, a declarat premierul Mihai Tudose.

Primăria Municipiului București (PMB) a anunțat că va organiza între 5-17 decembrie, în Piața Victoriei, un târg de sărbători, în condițiile în care legea organizării adunărilor publice nu permite desfășurarea a două manifestații în același loc. Protestatarii au anunțat că nu pleacă din Piața Victoriei și nu renunță la manifestații.

În cursul zilei de sâmbătă, însă, mai multe persoane au protestat în Capitală față de această decizie a Municipalității, reclamând faptul că Firea vrea să blocheze mitingurile din Piața Victoriei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna