Purtătorul de cuvânt al Guvernului României, pe Facebook: Președintele s-a matrafoxat; e beat, nu numai de putere; alcoolul dictează

Purtătorul de cuvânt al Guvernului României, pe Facebook: Președintele s-a matrafoxat; e beat, nu numai de putere; alcoolul dictează
Publicat: 24/11/2013, 21:16
Actualizat: 30/03/2019, 13:10

Consilierul premierului pentru strategii guvernamentale, Mirel Palada, afirmă pe Facebook, după declarațiile președintelui Traian Băsescu, că șeful statului a fost „matrafoxat” și și-a făcut curaj „cu cincizeci de cinci sute”, adăugând că Băsescu e beat „nu numai de putere” și că „alcoolul dictează”

„Ce se poate interpreta din seara asta? Simplu: Speriat, incoerent și matrafoxat. În disperarea sa, ca un lame duck pe cale să termine sceneta, și-a făcut curaj cu încă cincizeci de cinci sute și a ieșit să acopere spațiul mediatic. „Garcon! Încă un carton la domnu”, să mai citesc aici la ziariștii care nu au economiști în redacții”. Cu mare părere de rău, cineva trebuie să constate că regele e gol. Pardon, că președintele e beat. Nu numai de putere. În seara asta, Președintele României se încurcă în asemenea hal în limbă încât concluzia e indubitabilă: îi e frică. Și pentru a-și învinge frica, și pentru a încerca să acopere cu zgomot, s-a matrafoxat. Garcon, încă un carton la domnu”. Își face curaj să respingă bugetul României, să blocheze o țară întreagă. Garcon, încă un carton la domnu”. Alcoolul dictează: După dînsul, potopul! Stai, că-l trimite și la Curtea Constituțională. Nici n-a așteptat să vină concluzia de la Parlament că știe deja că se va pune contra până la capăt. Garcon, încă un buget la domnu”…”, afirmă Palada, într-o postare pe Facebook.

Ulterior, consilierul a mai afirmat la România TV, că președintelui i se impleticea limba și nu prea era coerent, deoarece „era obosit” și, probabil, nu putea să gândească economic limpede, adăugând însă că președintele este iresponsabil și încearcă să ascundă un scandal în care a intrat ca într-o mlaștină și din care nu mai știe cum să iasă decât distrugând.

După ce în emisiunea TV i s-a atras atenția că este reprezentant al Guvernului și nu un om politic și că poate a vrut să spună că declarațiile președintelui sunt iresponsabile, nu persoana în sine, Palada a afirmat că „este un izomorfism acolo, este o echivalență”.

După ce i s-a explicat din nou că diferența este aceea că o persoană normală poate face o declarație iresponsabilă, consilierul guvernamental a afirmat: „Bine, atunci, pentru asemenea nuanțe semantice și lingvistice, să spunem că președintele a făcut afirmații iresposnabile”.

Președintele Traian Băsescu s-a declarat, duminică, un susținător fără rezerve a unor măsuri din proiectul de buget al Guvernului, precum indexarea pensiilor cu 3,76 %, mărirea salariilor rezidenților și a celor din educație sau mărirea salariului minim, dar a precizat că dorește să facă câteva afirmații „fără echivoc”, explicând din nou că va returna Parlamentului proiectul bugetului de stat pe 2014 dacă nu se va renunța la creșterea accizei la combustil, propusă de guvern.

Băsescu a spus că această creștere a accizei va avea impact asupra întregii economii, precizând că tot ce se va da înapoi la pensii și salarii, va fi „înghițit” de creșterile de prețuri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata