• Publicat:
Politică

Raluca Turcan: Se ia în calcul răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi și desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție

Raluca Turcan: Se ia în calcul răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi și desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție
Raluca Turcan a declarat, miercuri, că în cazul în care Parlamentul va bloca proiectele de lege pentru alegerea primarilor în două tururi, desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție și eliminarea pensiilor speciale, Guvernul ia în calcul angajarea răspunderii pentru acestea.

„În momentul în care începe sesiunea parlamentară avem câteva proiecte extrem de importante la care ținem pentru a fi votate în Parlament. Acelea sunt alegerea primarilor în două tururi și de asemenea revenirea la alegerea președinților de consilii județene. Este vorba și de proiectul de lege pentru desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. Să spunem că acestea trei sunt extrem de importante.Am apelat la angajarea răspunderii atunci când proiecte importante nu au putut fi realizate în Parlamentul României. Practic toate proiectele de lege pe care ne-am angajat răspunderea au fost fie blocate în Parlament fie aveam toate semnalele că urmau să fie măcelărite în Parlamentul României”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă.

Raluca Turcan a mai adăugat că angajarea răspunderii nu urmărește „ocolirea” rolului Parlamentului și eficientizarea deciziilor publice.

„Așadar, dacă vom vedea că Parlamentul blochează în continuare niște proiecte de interes public pe care foarte mulți români le așteaptă este foarte posibil să mai apelăm la angajarea răspunderii. Nu o facem ca o modalitate de a sări rolul Parlamentului și pur și simplu pentru eficiență în decizia publică.Am apelat la angajarea răspunderii atunci când proiecte importante nu au putut fi realizate în Parlamentul României. Practic toate proiectele de lege pe care ne-am angajat răspunderea au fost fie blocate în Parlament fie aveam toate semnalele că urmau să fie măcelărite în Parlamentul României”, a mai adăugat Turcan.

 

Inchide