Rareș Bogdan, despre refacerea coaliției : USR să revină în coaliție şi să continuăm guvernarea sub conducerea lui Florin Cîţu

Rareș Bogdan, despre refacerea coaliției : USR să revină în coaliție şi să continuăm guvernarea sub conducerea lui Florin Cîţu
Rareș Bogdan pulverizează coaliția PNL - USR PLUS. Atac devastator la adresa lui Vlad Voiculescu. „Am încercat să fiu civilizat” / Sursa FOTO: https://www.facebook.com/Rares.I.Bogdan
Publicat: 13/10/2021, 22:50
Actualizat: 13/10/2021, 22:58

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat, miercuri la Digi24, că PNL dorește refacerea coaliției cu USR PLUS, care a fost validată de către cetățeni la alegerile Parlamentare, dar acest lucru poate fi posibil doar sub conducerea lui Florin Cîțu, în funcția de premier.

„Sigur că prima noastră opţiune rămâne, indiscutabil, USR PLUS şi UDMR. Nu am ascuns că dorim refacerea coaliţiei, nu am ascuns că noi, încă de la început, am dorit această coaliţie votată de un număr extrem de mare de români, pentru care românii au ieşit în stradă, pentru care românii au făcut eforturi extraordinare, şi-au pus speranţe, să continue să implementeze reforme”, a declarat Rareş Bogdan, la Digi 24.

El a afirma că dorința românilor, conform cercetărilor sociologice, arată că singura soluție de guvernare în acest moment este un Guvern de coaliție formar din PNL-USR PLUS-UDMR.

„A fost o discuţie care a depăşit faza unor simple tatonări. (…) S-a făcut un pas înainte spre rezolvarea acestei crize şi eu cred în continuare, şi v-o spun cu siguranţă, să ne uităm pe cercetările sociologice, vedem foarte clar că prima opţiune a românilor este pentru această coaliţie PNL-USR-UDMR”, a spus Rareş Bogdan.

Europarlamentarul a precizat că USR PLUS trebuie să dea dovadă de responsabilitate și să revină la masa discuțiilor alături de PNL și UDMR pentru refacerea coaliției și continuarea guvernării sub conducerea premierului Florin Cîțu.

„Noi nu ne dorim altceva decât USR să dovedească responsabilitate (…) De asemenea, m-aş bucura foarte mult ca consilierii generali USR coordonaţi de către domnul Vlad Voiculescu să înţeleagă că atunci când se cer bani pentru spitalul de la Pipera trebuie să-i acorde. Vă spun şi ultima condiţie: Partidul Naţional Liberal ocupă 27% din fotoliile din Parlamentul României, partidul Uniunea Salvaţi România ocupă 15,5% din fotoliile din Parlamentul României. Potrivit protocolului la care dânşii fac referire, Partidul Naţional Liberal este cel care dă premierul. Premierul, conform votului din (…) PNL este Florin Cîţu. Îi rog să se întoarcă la masă, să numească miniştri şi să continuăm guvernarea sub conducerea lui Florin Cîţu”, a adăugat Rareş Bogdan.

În presă au apărut informații pe surse că premierul desemnat, Dacian Cioloș a decis să meargă în Parlament pentru a cere votul de încredere pentru un Guvern minoritar USR PLUS, dacă negocierile cu PNL și UDMR vor pica, iar dacă nu va trece de Parlament, USR va susține alegerile anticipate.

De asemenea PSD și AUR susțin instalarea unui Guvern de tehnocrați care să guverneze până în primăvară, urmând ca mai apoi să se declanșeze alegerile anticipate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Noua lege pe care ROMÂNIA o aplică din 31 martie. Decizia ISTORICĂ ne aduce în...
Noi reguli pentru șoferi. Totul va fi filmat
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață