Gândul
10.02.2020
Politică

EXCLUSIV | Rareș Bogdan: “Noi vrem să guvernăm, dar PSD dă cu bâta. Ponta s-a dat seara peste cap”

EXCLUSIV | Rareș Bogdan: “Noi vrem să guvernăm, dar PSD dă cu bâta. Ponta s-a dat seara peste cap”

Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan a declarat, luni la emisiunea Gândul LIVE realizată de Emma Zeicescu că nu și-a dorit ca moțiunea de cenzură să treacă, în pofida scenariului privind alegerile anticipate, însă faptul că Victor Ponta „s-a dat peste cap” în ultima seară a schimbat majoritatea în Parlament.

„Nu mi-am dorit ca moțiunea să treacă. PSD încearcă să își spele imaginea (…) Noi vrem să guvernăm, dar PSD dă cu bâta. De-asta am dat 25 de Ordonanțe. Când am văzut declarațiile domnului Ponta, am știut că s-ar putea să nu avem majoritatea. Nu vrem să lăsăm România pe mâna lui Arsene, Ciolacu, Olguța Vasilescu, ei vor doar să ajungă la bugete, nu îi interesează altceva”, a declarat Victor Ponta la Gândul Live.

Rareș Bogdan spune că șansele de a avea alegeri în două tururi în acest an au scăzut, dar PNL e dispus să dea Ordonanță de urgență pe acest subiect dacă lucrurile nu se rezolvă în Parlament.

„Noi ne asumăm două tururi la alegeri, dar prietenul tău Victor Ponta vorbește cu noi foarte clar – sunt obligatorii două tururi de scrutin… Și s-a dat peste cap seara. E doar un exemplu. Noi am început un proces de asumare (…) Șansele de două tururi au scăzut. Cu singuranță vom da OUG pentru alegeri în două tururi, chiar dacă Renate Weber va sesiza CCR”, a precizat europarlamentarul PNL.

Despre acuzațiile privind „blatul” PSD-PNL, Rareș Bogdan a spus că „nu stă de vorbă cu infractorii”. „Nu poți să te înțelegi cu PSD, partidul e într-o situație de un grotesc absurd. PSD nu are nici  cel mai mic interes să permită PNL să se prezinte în fața electoratului. Noi suntem pe un val de simpatie. Iohannis are 66% câștigați în urmă cu trei luni. E normal, că domnia sa va conduce 4 ani și 10 luni România. Ne dorim anticipate și două tururi”, a mai spus Rareș Bogdan la Gândul LIVE.

„Dacă PSD ne lasă în pace să trecem guvernul Orban 2, noi nu avem de ce să-i dăm jos. Dacă te uiți pe calitatea acestor oameni, vei vedea diferențe majore între pleiada de guverne PSD-Dragnea și ce am oferit noi. Ultimii ani, cei mai negri din istoria recentă”, a precizat Bogdan.

Inchide