Război între ministrul Finanțelor și un senator PNL. Teodorovici: V-ați gândit că Petrică însuși poate fi chiar..lupul paznic la oi!?

Război între ministrul Finanțelor și un senator PNL. Teodorovici: V-ați gândit că Petrică însuși poate fi chiar..lupul paznic la oi!?
Publicat: 31/03/2019, 08:35

„Cu toții știm povestea «Petrică și lupul»… Iată că avem și astăzi un Petrică care, deși acomodat cu tehnologia comunicării moderne, a obosit să amenințe lumea pe FB, cu pericolul apariției lupului și s-a gândit să schimbe povestea, să o adapteze cerințelor și așteptărilor oamenilor mult mai prezenți și familiarizați cu realitatea virtuală. Așa că Petrică al nostru strigă azi cât îl țin plămânii, că un spion lup deghizat în ministru fură banii contribuabililor. Mai mult, Petrică îi cheamă pe aceștia, cu nume și prenume, pentru asumare și … notorietate, să se coalizeze împotriva «ministrulupului» și să îl alunge cu moțiuni publice în Parlamentul țării. Fac un apel din lumea reală, către toți cei ce iubesc poveștile cu Petrică, ca să le adresez o întrebare: v-ați gândit că Petrică însuși poate fi … chiar lupul paznic la oi !? Că Petrică a fost respins de domeniul privat pentru fapte reprobabile, pentru a fi salvat de cel politic și pus la adăpostul unei instituții importante a statului?”, a scris Eugen Teodorovici, sâmbătă seara, pe Facebook.

Senatorul liberal l-a acuzat, săptămâna aceasta, pe ministrul Finanțelor că este spion rus și că nu își achită taxele și impozitele, deoarece este scutit de plata acestora, de când a devenit, la finele anului trecut, unul dintre guvernatorii Băncii Internaționale de Investiții (BII). Senatorul PNL mai susține că, la finele anului trecut, în timpul vizitei în Cuba, ministrul Finanțelor nu a participat doar la o întâlnire vizând programe de sănătate, ci și la o întâlnire a guvernatorilor BII, care a avut loc la Varadero (Cuba).

„Dați-l jos pe Orlando! Săptămâna viitoare depun o moțiune simplă la Senat prin care cer demiterea lui Eugen Teodorovici. Opinia mea susținută de argumente despre cel mai slab ministru de finanțe din istoria post decembristă, o știți deja. În această moțiune, în premieră, includ opiniile dumneavoastră legate de incompetența acestui ministru și demiterea lui. Nu fiți timizi. Scrieți oricât și postați în secțiunea comentarii a acestei postări. Vă promit că le citesc pe toate în plenul Parlamentului cu tot cu numele dumneavoastră dacă sunteți de acord. Să vedem dacă «viteazul» Orlando are curajul să vă înjure și pe dumneavoastră așa cum mă înjură pe mine. P.S. Cei care nu vreți să aveți numele citit în plenul Parlamentului, scrieți opinia pe privat și eu o să o citesc în plen”, a scris Florin Cîțu, sâmbătă, pe Facebook.

Joi, ministrul Finanțelor nu a răspuns la afirmațiile făcute de Cîțu în ceea ce privește BII și propria imunitate, dar a avut o reacție împotriva senatorului liberal. „Vă recomand să țineți cont sau să duceți mai departe aceste întrebări doar din partea celor care și-au urmat prescripțiile medicale, și-au luat medicamentele la timp, și mai ales dacă vedeți că și-au produs efectele scontate”, a răspuns Teodorovici, joi, după ședința Consiliului Economic și Social.

Demersul liberalului vine după ce Camera Deputaților a respins miercuri moțiunea simplă „Lăcomia pesedistă subminează economia națională”, inițiată de opoziție împotriva ministrului Finanțelor, prin care era cerută abrogarea OUG 114/2018.

Guvernul a adoptat, vineri, proiectul pentru modificarea OUG 114 fiscală, iar actul normativ a fost publicat, vineri seara, în Monitorul Oficial. Schimbările vizează taxa pe activele băncilor, introducerea unui nou indice pentru credite, noi reguli în energie și o prorogare pentru administratorii Pilonului II de pensii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Blestemul minelor de sare. Catastrofele din Ocna Mureș, un scenariu posibil pentru Slănic Prahova
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Dansatoarea lui Dorian Popa, motivul despărțirii dintre artist și Babs?! Tânăra face lumină în acest...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Prea multă mâncare nesănătoasă provoacă probleme de durată în creier