RĂZBOI POLITIC. De ce crede premierul Orban că în biserici există un risc epidemiologic mai mare decât în sălile de jocuri de noroc

Redactor:
Razvan Ilie
RĂZBOI POLITIC. De ce crede premierul Orban că în biserici există un risc epidemiologic mai mare decât în sălile de jocuri de noroc
REACȚIE. Ludovic Orban despre atacul venit din partea PSD / FOTO: Facebook/guv.ro)

Premierul Ludovic Orban consideră că în biserici există un risc epidemiologic mai mare decât în sălile de jocuri de noroc, iar atacul venit din partea PSD pe această temă ar fi o „enormitate”.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat luni, după ședința CEX a partidului, că social-democrații vor susţine deschiderea bisericilor şi a teatrelor în cazul în care hotărârea de Guvern nu o să prevadă acest lucru.

„Hai să vedem ce prevede hotărârea. (…) În ceea ce priveşte lăcaşele de cult, da (PSD va susţine includerea acestui lucru în hotărâre, n.r.). (…) Cred că dacă păcănelele pot fi deschise şi teatrele pot fi deschise. Totuşi, şi managerii de teatre au suficientă capacitate să gestioneze aplicarea legii, urmând pe urmă, cu adevărat, Guvernul să vină cu normele”, a spus liderul PSD.

În replică, Ludovic Orban consideră ”o enormitate și o prostie” atacul lansat de Marcel Ciolacu pe tema redeschiderii bisericilor.

”PSD lansează tot felul de slogane. Măsurile de relaxare se iau în funcție de riscul epidemiologic. Acolo unde există un număr mare de persoane, acolo unde persoanele stau în contact mult timp, acolo unde e dificil de respectat măsurile de protejare a cetățenilor, o dificultate de a resepcta distanța fizică de protecție sanitară”, a spus Orban într-un interviu acordat Pro TV.

Premierul Orban critică „parada de credință pe care o face PSD”

Premierul Ludovic Orban consideră că în biserici există un risc epidemiologic mai mare decât în sălile de jocuri de noroc.

”Cu siguranță că există. Preoții, pastorii, când oficiază, oficiază fără mască. Corul care cântă în biserică, oficiază… Foarte multe biserici nu au spații foarte largi și atunci e foarte greu de asigurat distanța fizică. Asta nu înseamnă că nu vom deschide bisericile. O să le deschidem atunci când situația epidemiologică va presupune riscuri minime de îmbolnăvire. Nimeni nu are nimic cu biserica. Parada aceasta de credință pe care o face PSD acum mi se pare o demagogie deșănțată care nu are nicio legătură cu adevărata credință”, a mai spus premierul Ludovic Orban.

Inchide