Reacția lui Blaga după anunțul celor de la Forța Civică și Noua Republică: Aproape sigur PDL va avea candidat la alegerile parțiale din colegiul lui Voiculescu

Reacția lui Blaga după anunțul celor de la Forța Civică și Noua Republică: Aproape sigur PDL va avea candidat la alegerile parțiale din colegiul lui Voiculescu
Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că "aproape sigur" PDL va avea un candidat în alegerile parțiale din București, care vor avea loc în urma demisiei din Parlament a lui Dan Voiculescu și a opinat că Voiculescu "fuge de justiție".
Publicat: 28/01/2013, 21:08
Actualizat: 03/07/2013, 16:33

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că „aproape sigur” PDL va avea un candidat în alegerile parțiale din București, care vor avea loc în urma demisiei din Parlament a lui Dan Voiculescu și a opinat că Voiculescu „fuge de justiție”.

Blaga a fost întrebat dacă PDL va avea un candidat separat de foștii săi parteneri din ARD, având în vedere că deja Forța Civică l-a anunțat ca și candidat pe Iulian Crăciun, iar Noua Republică pe Mihail Neamțu.

„Probabil că cele două candidaturi s-au anunțat în ultimele două ore, timp în care noi eram în discuții (cu delegația FMI – n.r.). Înseamnă că dânșii deja candidează separat, Forța Civică va candida separat de Noua Republică. Asta înseamnă că aproape sigur vom avea un candidat. Va trebui să discut cu domnul Videanu în seara asta și sigur vom avea un candidat”, a precizat Blaga, într-o conferință de presă.

El a comentat și demisia lui Dan Voiculescu din Parlament, arătând că „Voiculescu face invers decât declară, adică fuge de justiție”.

„De ce s-a ajuns aici? Cred că lucrurile sunt clare: una vorbim și alta facem. Îmi pare rău s-o spun, dar domnul Voiculescu face invers decât declară, adică fuge de justiție. Că despre asta este vorba. Renunți la imunitate, extraordinar! A mai făcut-o în iunie. Problema este cu totul alta: dosarul este la Înalta Curte, termen peste vreo 3, 4 zile și drept urmare trebuie luat dosarul înapoi de la Înalta Curte și dus la tribunal. Alte luni, alte termene și așa mai departe. Despre asta este vorba”, a susținut Vasile Blaga.

El a apreciat că este o bătaie de joc și față de electorat, fără a mai pune la socoteală grija față de banii publici, pentru că „toate alegerile costă”.

Liderul FC, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat luni că formațiunea pe care o conduce îl va susține pe Iulian Crăciun la alegerile parțiale din București. „Sperăm ca el (Iulian Crăciun – n.r.) să poată fi asumat și de celelalte forțe din dreapta”, a mai spus Ungureanu.

Mihail Neamțu, președintele Noua Republică, a anunțat, pe Facebook, că dorește să candideze ca independent la alegerile parțiale care vor fi organizate în colegiul senatorial 8 din București, în urma demisiei lui Dan Voiculescu.

Senatorul Dan Voiculescu a anunțat, luni, în plenul Senatului, că demisionează din funcție, la mai puțin de o săptămână după ce depusese jurământul ca senator. El și-a motivat gestul prin faptul că în ultima perioadă au existat „speculații” cu privire la faptul că imunitatea parlamentară pe care o presupune statutul de senator ar împiedica „actul de justiție” în cazul dosarului său.

Procesul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care este inculpat senatorul Dan Voiculescu, va fi reluat în 31 ianuarie de către Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), care a admis cererea procurorilor anticorupție de urgentare a judecării cazului.

Demisia sa determină mutarea procesului său de la instanța supremă, competentă să judece parlamentari, la Tribunalul București. Voiculescu a recurs la un gest similar la finalul legislaturii trecute.

Senatorul Dan Voiculescu a depus, în 22 ianuarie, jurământul de credință.

Dan Voiculescu a câștigat în urma alegerilor din 9 decembrie 2012 un mandat de senator în Colegiul 8 din circumscripția 42 București.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
„Străzi deschise” weekendul 20 și 21 aprilie: O nouă zonă din București devine pietonală