Reacția lui Crin Antonescu după discursul președintelui: „Traian Băsescu vorbește lucruri inacceptabile, afectează grav imaginea țării”

Reacția lui Crin Antonescu după discursul președintelui: „Traian Băsescu vorbește lucruri inacceptabile, afectează grav imaginea țării”
Reacția lui Crin Antonescu după declarația președintelui Traian Băsescu

Președintele PNL, Crin Antonescu, ales astăzi în funcția de președinte al Senatului, a declarat că afirmațiile președintelui Băsescu sunt „inacceptabile” și reprezintă o încercare de amenințare a partidelor politice și a Parlamentului.

„În ultimele săptămâni, în Parlament, în deplină conformitate cu Constituția, în deplină conformitate cu toate legile din această țară în vigoare cu regulamentele celor două Camere, parlamentari români au luat decizii în Parlamentul României referitoare la Parlamentul României. Nimeni, nici președintele, nici altă instituție sau persoană nu poate cenzura dreptul reprezentanților Parlamentului care este organismul reprezentativ suprem al poporului român, care este singurul izvor de lege, nu poate interzice să ia decizii în Parlament în limitele Constituției referitoare la funcționarea Parlamentului”, a subliniat Antonescu.

El a precizat că au fost schimbate prin vot niște persoane, prin „vot constituțional și regulamentar” și nu au fost atacate „sau puse în discuție instituții ale statului”.

„Nici eu, nici ceilalți lideri politici pe care Traian Băsescu a încercat să-i amenințe nu ne temem de Traian Băsescu. Dacă ne temeam de Traian Băsescu astăzi în România nu mai exista democrație. Niciunul nu acceptă un asemenea ton, niciun partid pe care îl conducem nu acceptă dreptul nimănui de a ne amenința de a ne intimida”, a adăugat Antonescu.

Acesta a subliniat că USL își dorește o justiție corectă, eficientă și depolitizată.

„Traian Băsescu vorbește lucruri inacceptabile din postura de președinte al României, afectând foarte grav imaginea acestei țări și semănând cu un alt conducător de tristă amintire din ziua de 21 decembrie”, l-a atacat Antonescu pe Traian Băsescu.

În calitate de președinte al Senatului i-a cerut președintelui să renunțe la „intimidări și amenințări” și la „convingerea absurdă și nefastă că poate dicta tuturor orice în această țară.

„Parlamentul a înlăturat obstacole în calea funcționării sale conforme cu Constituția în calea posibilității prescrise de Constituție electoratul româniei să-și spună cuvântul. Ca lider politic nu ne intimidează, nu ne temem, ne vom face datoria de oameni politic democrați”, a fost concluzia lui Crin Antonescu.
 

VIDEO! O vietate din era dinozaurilor, filmată în timp ce înota într-un râu din România:...
George Burcea, declaraţie controversată de dragoste! Ce a putut să îi spună Vivianei Sposub, după...
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
Părinții lui sunt actori celebri, dar el mănâncă din gunoaie. Povestea este șocantă
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
Donald Trump a adus în discuție România în contextul scandalului Hunter Biden. Reacția lui Klaus...
George Burcea, declaraţie controversată de dragoste! Ce a putut să îi spună Vivianei Sposub, după...
Cine a fost prima iubită a lui Klaus Iohannis? Președintele a recunoscut asta de față...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
Vedete din România care au apărut în Playboy. Gimnastele care au lăsat TOT la vedere...
Veste proastă pentru 7 milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu mărirea pensiilor
Sărbătoare mare vineri în calendarul ortodox: Ce nu ai voie să faci pe 23 octombrie...
Cazul influencerului bolnav de COVID-19, care nu credea în coronavirus și a murit la 33...
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
×

Urmăriți Gândul LIVE Cruzime fără margini în Argeș! 3 copii au fost filmați chiar de tatăl lor în timp ce lovesc un caine https://www.gandul.ro/Medicul Virgil Musta și Corina Chiriac, printre invitații Emmei Zeicescu

Publicată de Gandul pe Joi, 22 octombrie 2020
Gândul LIVE!
Inchide