Reacția lui Iohannis după sondajul „Ponta 42%”. Un al doilea sondaj dă scorurile pe regiuni: cu cine votează ardelenii, muntenii, moldovenii și bucureștenii

Reacția lui Iohannis după sondajul „Ponta 42%. Un al doilea sondaj dă scorurile pe regiuni: cu cine votează ardelenii, muntenii, moldovenii și bucureștenii
Publicat: 07/10/2014, 10:38
Actualizat: 21/10/2014, 19:27

Candidatul ACL la președinție, Klaus Iohannis, a comentat un sondaj realizat de Research Grup, în care Victor Ponta e creditat să ia 42% din voturi în primul tur, în timp ce el are numai 23%. Potrivit cercetării respective, scorurile în primul tur ar fi următoarele: Victor Ponta – 42%, Klaus Iohannis – 23%, Călin Popescu Tăriceanu – 11%, Elena Udrea – 6%, Monica Macovei – 5%.

Sondajul a fost realizat în perioada 20-25 septembrie, telefonic, marja de eroare este de +-2,5%. Sondajul a fost realizat de SC AB RESEARCH GRUP SRL la comanda Institutului de Studii Liberale, pe un eșantion 1600 de persoane.

„Cel mai bun sondaj este votul. Sondajele indică niște trenduri, ne arată dacă un candidat are tendințe de creștere sau de descreștere”, a reacționat Iohannis, care a precizat că aceste sondaje au o marjă de eroare foarte mare și că unii candidați „umblă la ele”, ca să dea bine în fața electoratului.

Iohannis a precizat că și ACL a comandat un sondaj, în care „amândoi (n.r. el și Ponta) suntem cu 3 în față (n.r. fiecare are între 30 și 39% șanse să devină președinte)”.

Un alt sondaj, barometrul de opinie realizat de GSSC Avangarde, arată că Iohannis ar obține, în finală, 55% din voturile locuitorilor din Transilvania, în timp ce Victor Ponta ar obține majoritatea voturilor în Muntenia – 66%, Moldova – 60% și București – 57%. Trebuie precizat că acest sondaj este unul pentru un eventual tur doi între Ponta și Iohannis, luând în considerare doar cei doi candidați. Astfel, Iohannis ar avea 34% din intențiile de vot în Muntenia, 40% în Moldova și 43% în București.

La întrebarea ”Cu cine votați în primul tur?”, adresată unui număr de 950 de persoane, răspunsurile au fost după cum urmează: Victor Ponta 42%, Klaus Iohannis 28%, Călin Popescu-Tăriceanu 8%, Elena Udrea 5%, Teodor Meleșcanu, Kelemen Hunor și Monica Macovei 4%, C.V. Tudor și Dan Diaconescu 2% și William Brânză 1%.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase