Reacția lui Tăriceanu după audierea lui Coldea în Comisia SRI: „Încearcă să eludeze adevărul”

Redactor:
Ana Petrescu
Reacția lui Tăriceanu după audierea lui Coldea în Comisia SRI: „Încearcă să eludeze adevărul”
Detalii în articol

„Sincer să vă spun nu am urmărit săptămâna trecută. Fiind Săptămâna Mare mai aveam și alte probleme pe agendă. N-am urmărit, n-am participat, nu sunt membru al Comisiei SRI. Însă din informațiile pe care le-am făcut și din declarația făcută de președintele Comisiei, domnul Claudiu Manda, rezultă că intervențiile și răspunsurile domnului Coldea au fost total inadecvate, prin modul de comportament, prin răspunsurile pe care le-au dat, prin care încearcă de fapt să eludeze adevărurile care trebuie spuse în fața Comisiei, pentru că acesta este rolul acestei comisii, de a verifica legalitatea funcționării Serviciilor în România”, a afirmat Tăriceanu marți, după ședința Biroului permanent al Senatului.

În ceea ce privește amenințările făcute de Florian Coldea, șeful Senatului a spus că acesta vrea să inducă ideea că nu exte posibilă desecretizarea tuturor protocoalelor încheiate între SRI și alte insituții din sistemul judiciar, pe motiv că acest lucru ar afecta siguranța națională.

„Am văzut în presă după aceea acele amenințări și e o chestiune care sigur cei care avem experiență politică ne face să zâmbim. Adică încearcă să inducă ideea că desecretizarea protocoalelor aduce atingere problemelor legate de securitatea națională. Eu am să pun o simplă întrebare. În Statele Unite, care se confruntă cu un pericol infinit mai mare, concret, pe teritoriul ei și în alte părți, cum rezolvă problemele fără ca să aibă aceste protocoale? În aceste protocoale stă cheia rezolvării problemei. Eu cred că atât Codul penal, cât și Codul de procedură penală sunt suficiente, fără să fie nevoie să aadăugăm la lege. Dacă este nevoie de adăugat la lege, acest lucru este atributul exclusiv al Parlamentului și al nimănui altcuiva”, a completat Călin Popescu Tăriceanu.

Fostul adjunct al SRI, Florian Coldea, a fost audiat, joia trecută, pentru a doua oară, de către Comisia parlamentară de control al SRI. La finalul audierii, acesta a făcut câteva declarații, citind de pe foaie și încheindu-și discursul cu următoarele afirmații: „Cred că e momentul potrivit să reamintesc un celebru personaj biblic care în urma cu circa 2000 de ani a trădat pentru 30 de arginți. Ce dacă ulterior l-au apucat remușcările? Lucrurile nu s-au putut repara și răul făcut nu a putut fi reparat. Evident, ca orice trădător, destinul lui a sfârșit tragic. Din această perspectivă constat cu îngrijorare faptul că unii, în mod vizibil, practică, astăzi, același lucru cu interesele statului român. O fac la vedere, extrem de vocal și fără pic de rușine. Ba mai mult, chiar par să își facă un titlu de glorie din asta, afectând instituții fundamentale și capacități democratice de apărare și protecție a statului român. Poate ar fi bine cu toții să reflectăm la acest episod biblic și la altfel de personaje”, a spus Florian Coldea.

Înlocuitor pentru Pigliacelli! Universitatea Craiova e gata de o nouă lovitură în Liga 1
Pepe, primele declarații! De ce a agresat-o pe Raluca! E ireal, va ieși un scandal...
FOTO. Alexandra Stan, apariție de infarct! Ținuta controversată, fără lenjerie intimă, a lăsat la vedere...
FOTO. Cum arată Larisa Drăgulescu, fosta soție a legendarului gimnast! Trăiește o nouă poveste de...
Războiul uitat al României. Comuniștii l-au șters din cartea de istorie, au fost mii de...
Avertisment pentru hoţi, în limba română, în magazine din Anglia. Reacţia MAE: Profund discriminatoriu
Ghinion teribil: După ce a avut, pe rând, malarie, febră dengue și Covid, un britanic...
Pepe, primele declarații! De ce a agresat-o pe Raluca! E ireal, va ieși un scandal...
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiţia care şochează întreaga lume
Descoperire FASCINANTĂ în Polonia! Este asta DOVADA absolută a existenței altor CIVILIZAȚII?
ȘOC! Topul bărbaților din showbizul românesc care și-au bătut crunt iubitele. Dragoste chiar este oarbă...
BREAKING NEWS Vladimir Putin, noi amenințări spre România. SUA este ținta finală!
Horoscop 24 noiembrie 2020. Zodiile care o zi magică: Fericirea le bate la uşă
Ele sunt considerate cele mai frumoase femei din lume, din toate timpurile. Cum arată
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Care sunt cărţile preferate ale unuia dintre cei mai cunoscuţi investitori din IT-ul românesc. Sursa...
Busu, la un pas de a-și pierde din nou viața. Toată lumea s-a speriat: „L-a...
Inchide