Reacții în ziua moțiunii | Băsescu: Previzibilă este căderea Guvernului! Orban nu va fi premier / Fifor: Un număr de 35-40 de parlamentari vor înclina balanța în sensul respingerii moțiunii / Năstase: Acceptarea ar crea haos

Reacții în ziua moțiunii | Băsescu: Previzibilă este căderea Guvernului! Orban nu va fi premier / Fifor: Un număr de 35-40 de parlamentari vor înclina balanța în sensul respingerii moțiunii / Năstase: Acceptarea ar crea haos
Publicat: 10/10/2019, 08:04

Năstase: Acceptarea moțiunii ar crea mai mult haos. Dacă va trece, va fi benefic doar pentru Iohannnis

Adrian Năstase a declarat că speră ca moțiunea de cenzură să nu fie votată, deoarece ar crea și mai mult haos. Fostul prim-ministru a precizat că trecerea moțiunii ar fi un lucru benefic doar pentru Klaus Iohannis, care va putea continua jocul politic până în prima parte a anului viitor.

Citiți continuarea…

Mihai Fifor: Un număr de 35-40 de parlamentari vor înclina balanța în sensul respingerii moțiunii

Secretarul general al PSD Mihai Fifor a afirmat că în jur de 35-40 de parlamentarii vor înclina joi balanța moțiunii de cenzură, persoane care realizează că trecerea moțiunii, în absența unei alternative serioase a Opoziției, ar putea arunca România în haos.

Citiți continuarea…

Băsescu: Va fi ziua lui Sică Mandolină

„Moțiunea ! Moțiunea de cenzură de joi va fi momentul de început a unei perioade de instabilitate politică . Alături de PNL și PMP, USR dar și partidele conduse de Ponta, Tăriceanu și Kelemen Hunor împreună cu ciracii lor mari amatori de plocoane guvernamentale vor vota, cu morga impostorului pe umerii căruia apasă responsabbilitatea pentru țară, moțiunea de cenzură insistent cerută de Președintele Iohannis”, a scris Traian Băsescu, pe Facebook.

„Ce va fi joi la votul pentru moțiune ? Previzibilă este o cădere a guvernului . Va fi ziua lui Șică Mandolină și a lui Iohannis . Se vor felicita reciproc, crezând că sunt câștigătorii meciului politic .
În realitate marele câștigător va fi Ponta care nu a avut ca obiectiv instalarea unui guvern liberal ci doar dărâmarea guvernului Dăncilă pentru a deschide larg porțile nogocierii pentru punerea sub control a PSD – ului”, a completat Băsescu.

Acesta a adăugat că președintele Klaus Iohannis va chema ulterior partidele la consultări, însă în va vrea premier pe Ludovic Orban, iar Victor Ponta va dori o majoritate bazată pe PSD – Pro România și ALDE, căreia i se va alătura și UDMR, „contracost”.

„Președintele Iohannis va chema la consultări partidele, dar obligația lui este ca la ora aceasta să știe numele viitorului premier . Iar dacă cineva crede că Președintele Iohanis îl are în minte pe Ludovic Orban, se înșală . Orban trebuie să stea la rind pentru că înaintea lui ar fi Predoiu… Cu ocazia consultărilor va trebui să-i găsească premierului desemnat și o majoritate parlamentară ceea ce pare dificil .
Ponta își va face jocul cu PSD -ul urmând să încerce coagularea unei majorități bazată pe PSD, PRO-RO, ALDE și căreia se va alătura contracost și UDMR”, a explicat fostul șef de stat.

Acesta vorbește și despre câteva scenarii, însă concluziile moțiunii sunt căderea Guvernului, faptul că Ludovic Orban nu va fi desemnat premier, iar Viorica Dăncilă va rămâne șef al Executivului până la alegerile prezidențiale din luna noiembrie.

„Scenarii sunt multe. De aceea mă voi limita la a spune doar concluzia :
– Guvernul cade ;

– Ponta iese întărit din această moțiune și cu aliura de lider al stângii ;

– Ludovic Orban nu va fi desemnat premier ;

– Primul guvern nu trece de votul Parlamentului ;

– Al doilea guvern nu va fi niciodatî supus votului pentru că Parlamentul nu-l va programa ;

– Nu se vor îndeplini condițiile Constituționale pentru declanșarea alegerilor anticipate ;

– Doamna Dăncilă rămâne premier interimar până după alegerile prezidențiale”, mai afirmă Băsescu.

Acesta mai spune că, în cazul în care „PNL vrea să se decredibilizeze acum, va face o alianță de guvernare cu Ponta, Tăriceanu și Hunor. Cine pierde și cine câștigă politic din acest exercițiu democratic?”.

Moțiunea de cenzură urmează să fie dezbătută și votată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, care va începe de la ora 10.00.