Reacțiile liderilor noii coaliții de guvernare cu privire la primul atac al lui Cioloș. Dan Barna: „Avem un program de guvernare”/ Orban: „Înaintea oricărei ieșiri este necesar dialogul”

Reacțiile liderilor noii coaliții de guvernare cu privire la primul atac al lui Cioloș. Dan Barna: „Avem un program de guvernare”/ Orban: „Înaintea oricărei ieșiri este necesar dialogul”
Publicat: 23/12/2020, 21:44
Actualizat: 23/12/2020, 21:52

În timp ce Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR era votat de Parlament, copresedintele USR-PLUS, Dacian Cioloș, îl critica pe ministrul de la Educație, Sorin Cîmpeanu (PNL). Liderii noii coaliții de guvernare au reacționat.

Dan Barna a declarat că priorităţile alianţei în ce priveşte domeniul educaţiei se regăsesc în mare parte în programul de guvernare.

Dan Barna: „Dincolo de o persoană sau alta şi de un istoric sau altul, avem un program de guvernare”

„Dincolo de o persoană sau alta şi de un istoric sau altul, avem un program de guvernare în care priorităţile pe educaţie, spre exemplu, ale USR PLUS se regăsesc într-o măsură importantă. Vom avea secretar de stat în Ministerul Educaţiei şi programul de guvernare este, de fapt, strategia şi planul prin care acea reformă şi acea modernizare pe care le aşteptăm cu toţii pot să devină realitate”, a arătat Barna într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

Orban a spus că ar prefera dialogul înaintea unor astfeel de declarații.

Ludovic Orban: „Înaintea oricărei ieșiri este necesar dialogul”

„ Aș prefera să nu comentez. Vom discuta acest lucru cu partenerii noștri. Înaintea oricărei ieșiri este necesar dialogul, armonizarea pozițiilor, luarea unor decizii care să ne reprezinte în egală măsură”, a comentat Ludovic Orban.

Noul premier Florin Cîţu a precizat miercuri că nu a văzut declaraţiile copreşedintelui USR PLUS Dacian Cioloş referitoare la Sorin Cîmpeanu, dar a menţionat că există o înţelegere conform căreia partenerii de coaliţie nu fac comentarii în ceea ce priveşte candidaţii celorlalte formaţiuni.

 Premierul desemnat, Florin Cîţu: Noi în coaliţie avem această înţelegere de a nu comenta”

„Ştiu că în coaliţie avem o înţelegere de a nu comenta – şi nu am văzut declaraţiile – de a nu comenta asupra candidaţilor altor formaţiuni. (…) Nu am văzut. Daţi-mi voie să văd şi după aceea o să discutăm, dacă există astfel de declaraţie. Eu vă spun doar că noi în coaliţie avem această înţelegere de a nu comenta”, a arătat Cîţu, la Parlament.

Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a afirmat miercuri că, la fel ca o mare parte a societăţii civile, şi el are „o nemulţumire cu privire la prezenţa lui Sorin Cîmpeanu în Guvern”.

El a menţionat că, „din păcate”, a putut acţiona în structura Guvernului doar proporţional cu voturile primite.