Reacțiile politicienilor după filmul de la Palatul Cotroceni: Ioana Petrescu, doar un element biografic folosit ca paravan

Reacțiile politicienilor după filmul de la Palatul Cotroceni: Ioana Petrescu, doar un element biografic folosit ca paravan
Publicat: 15/07/2014, 21:06
Actualizat: 06/09/2019, 06:05

Prima care a reacționat a fost fiica cea mică a președintelui, Elena Băsescu, cunoscută pentru ieșirile ei în decor, mai ales pentru exprimările gramaticale. Aceasta a criticat-o pe Ioana Petrescu, actualul ministru al Finanțelor, pentru prestația de la consultările de la Palatul Cotroceni. Argumentul Elenei Băsescu: „până și eu îmi dau seama că Ioana Petrescu habar nu are de economie sau de finanțe„.

Și liberalii, prin vocea purtătorului de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, afirmă că ministrul de Finanțe, Ioana Petrescu, ar trebui să nu mai intre în minister pentru bâlbele de la Palatul Cotroceni.

„Penibilul a fost atât de apăsat și tușat, că nu ar trebui să mai intre în ministerul de Finanțe. A avut încleștat maxilarul și nu a putut spune niciun punct de vedere. Nu putem să credem că dorește să rămână în continuare acolo și să reprezinte guvernul din postura de ministru de finanțe”, a subliniat Gorghiu.

Predoiu e „chiar speriat”

Prestația premierului și a ministrului de Finanțe îl face pe prim-vicepreședintele PDL Cătălin Predoiu să se declare nu doar „îngrijorat”, ci chiar „speriat” de faptul că „finanțele țării au trecut de la aritmetică la eseistică literară”.

„Doamna ministru nu a putut aduce în discuție nicio cifră, niciun calcul, nici măcar o înmulțire sau o împărțire. Nimic, în afară de ‘vom vedea, vom calcula, vom analiza”. Totul la timpul viitor, nimic la trecut, dovadă că nu s-a făcut niciun studiu de impact, că nu s-a evidențiat potențialul de contrabalansare a reducerii CAS la nivelul bugetului, că nici măcar nu s-au ‘aritmetizat” cifrele.

Felul cum s-a prezentat primul ministru și doamna ministru nu numai că mă face să-l regret pe domnul Gherghina, dar mă și îngrijorează. Nu am cum să nu fiu îngrijorat, chiar speriat, când văd că finanțele țării au trecut de la aritmetică la eseistică literară”, susține Predoiu, comentând că situația este mai gravă decât cea în care Gheorghe Gherghina, „tatăl bugetului” nu vedea în spatele cifrelor vreo politică bugetară.

MRU îi cere demisia de onoare Ioanei Petrescu

Considerând-o încă „mai degrabă o victimă a lui Ponta”, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu îi cere demisia de onoare Ioanei Petrescu, printr-o scrisoare depusă la registratura Ministerului de Finanțe.

„Sunteți doar un element biographic folosit ca paravan de un politician fără scrupule. Nu vă periclitați cariera, pe care abia ați început-o, printr-o asociere nocivă cu Victor Ponta. E nevoie de demisia dumneavoastră pentru că, ce aveți mai presus de funcția temporară într-un Guvern incompetent, este onoarea personal. Ați căzut în capcana întinsă chiar de premierul din Guvernul căruia faceți parte”, scrie MRU.

Tăriceanu: Președintele e în permanentă campanie pentru a denigra ce nu e în zona sa de influență

De cealaltă parte, Călin Popescu Tăriceanu a declarat. că președintele Băsescu se află într-o permanentă campanie politică prin care încearcă să denigreze tot ceea ce nu este în zona lui de influență, amintind că acesta susținea în 2008 că e suficientă voința politică pentru majorarea salariilor profesorilor.

Tăriceanu a ținut să precizeze că a vorbit cu premierul și că măsurile de natură fiscală, economică sunt apanajul exclusiv al Guvernului.

„Guvernul, în momentul în care consideră că are marja de manevră necesară pentru a opera o reducere de fiscalitate, trebuie să fie aplaudat pentru acest lucru, și nu criticat. Cumva, președintele, haideți să ne aimaginăm, ar fi trebuit să comenteze o majorare de impozite a Guvernului Ponta, ce credeți că ar fi spus? Ar fi fost împotrivă, bănuiesc. Deci, la președinte nu este o problemă economică pe care o are cu aceste măsuri, ci are o problemă politică”, a adăugat Tăriceanu, potrivit Mediafax.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Complet interzis în România. Se confiscă mașina pe loc. Decizia de care șoferii nu au...
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Mici, dar istețe: cum influențează lumea insectele și alte nevertebrate?