Cristian Andrei
30.07.2012
Politică

REFERENDUM 2012. Traian Băsescu: SUNT MAI PUTERNIC CA NICIODATĂ. BEC a confirmat, REFERENDUMUL NU ESTE VALID

REFERENDUM 2012. Traian Băsescu: SUNT MAI PUTERNIC CA NICIODATĂ. BEC a confirmat, REFERENDUMUL NU ESTE VALID
Președintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat în această noapte după prezentarea rezultatelor parțiale privind prezența la referendum că acesta nu este valid, lucru confirmat de Biroul Electoral Central.

Președintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat în această noapte, după prezentarea rezultatelor parțiale privind prezența la referendum, că acesta nu este valid, lucru confirmat de Biroul Electoral Central.

„Sunt mai puternic ca niciodată”, a spus președinte, răspunzând unei întrebări venită din partea unui jurnalist străin.

El a explicat de ce și-a îndemnat susținătorii să boicoteze referendumul.

„Eu nu puteam să schimb strategia de campanie până când nu aveam certitudinea că prin lege se introduce pragul de referendum. Nu este o victorie a președintelui Traian Băsescu. Este prima dată când sunt într-o competiție electorală aparentă, unde votul pentru mine nu a fost o prioritate, votul important a fost pentru România. De aceea, am cerut electoratului meu să nu participe la vot”, a spus Traian Băsescu.

Președintele suspendat a spus că nu putea legitima umflarea numărului de voturi la referendum și nici faptul că fete și băieți în bikini au votat.

Potrivit acestuia, românii au arătat că sunt „capabili de sacrificii” dacă aceasta este condiția „ca țara să rămână în lumea civilizată”.

Traian Băsescu a adăugat că USL a pierdut de la alegerile locale 10%.

„Față de acel 49% pe care l-au obținut la alegerile locale, au rămas cu circa 38 – 39%, au pierdut 10% din procentele avute la locale”, a spus președintele suspendat.

CONDIȚIILE COLABORĂRII CU USL ȘI VICTOR PONTA

„Dacă vor ieși din țipete demagogice, din minciună și vor intra în dorința de a  consolida statul român, de a repara ce au stricat, de a schimba fața hidoasă pe care au arătat-o democrației, dacă se vor decide să respecte Constituția, legile țării și nu-și vor mai pierdut să lovească instituțiile statului de drept în mine vor avea un partener”, a subliniat Traian Băsescu.

El i-a atacat pe Liviu Dragnea și Dan Voiculescu.

„Partidele din USL sunt partide retrograde. Victor Ponta trebuie să înțeleagă că un om de teapa lui Dragnea nu este cel care reprezintă România, trebuie să înțeleagă că victoriile prin înșelătorie nu pot fi obținute în România. Trebuie să înțeleagă că a crește încontinuu tensiunea și a împărți România în două tabere cu ajutorului securistului Felix este un lucru rău pentru România”, a declarat Traian Băsescu.

Președintele suspendat a explicat cum va coabita cu premierul Ponta.

„De problemele cu Fondul, salariile să se ocupe domnul Victor Ponta dacă ține să mai fie prim-ministru. Principalul meu obiectiv este reconcilierea societății”, a dezvăluit Băsescu.

Inchide