Relansarea prezidențiabilului Antonescu – ce nu s-a văzut la televizor. „Aș vrea să fie doar PSD la guvernare și să candideze Ponta că parcă e mai bun”

Publicat: 02/09/2013, 09:43
Actualizat: 02/09/2013, 09:43

Scena politică s-a mutat la mare în acest weekend, în care se anunțase un mega-show organizat de tineretul liberal, cu personaj principal prezidențiabilul Crin Antonescu. Deși s-a dorit ca toată atenția să fie centrată asupra liderului PNL, acesta ținând discursuri în fața Organizației Femeilor Liberale și a Tineretului Național Liberal, dar și la evenimentul „România pentru tineri”, vedeta sfârșitului de săptămână a fost Victor Ponta, care a lansat toate mesajele importante: regionalizarea, legea referendumului și proiectul Roșia Montană.

Mai mult, în loc de primire colegială, un prim-mesaj prinit de Crin Antonescu a venit din partea lui Radu Mazăre, care i-a transmis că pesediștii din Constanța nu-l vor susține dacă ministrul liberal al Finanțelor nu-și retrage proiectul referitor la declarațiile de avere pentru toți românii intrați în vizorul Fiscului.

Ponta a făcut agenda USL

În timp ce Antonescu a vorbit despre cât de importantă este noua generație pentru lumea politică, despre viitorul României, încercând mesaje electorale pentru viitoarea campanie și dorind să convingă tinerii să I se alăture, premierul Victor Ponta și-a băgat oamenii în ședință la Mamaia, unde au dezbătut probleme importante. Pe primul loc, social-democrații au hotărât ca procesul de regionalizare să fie făcut din toamnă, prin modificarea legii 315/1998 și crearea regiunilor de dezvoltare pe viitoarea structură, înainte de modificarea Constituției. Referitor la calendarul revizuirii legii fundamentale, pesediștii au hotărât ca referendumul să aibă loc odată cu primul tur al alegerilor prezidențiale.

Tot la capitolul regionalizare, Ponta a discutat în Comitetul Executiv Național ca România să fie împărțită în zece regiuni, trasând deja, în linii mari, viitoarele entități administrative-teritoriale.

În ședința grupurilor parlamentare ale USL, tot Victor Ponta a captat atenția, cerându-le deputaților și senatorilor USL să adopte legea referendumului de urgență, președintele Traian Băsescu nemaivând posibilitatea de a o contesta din nou la Curtea Constituțională.

Antonescu, eclipsat de Mazăre

Aproximativ 3.000 de membri PNL și PSD, dar și simpatizanți ai USL, au venit să facă atmosferă pentru relansarea electorală a lui Crin Antonescu.

Deși era show-ul lui Antonescu, un tânăr social-democrat, venit din Botoșani la școala de vară a TSD, a recunoscut, cu jumătate de gură că „parcă Ponta ar fi mai bun ca președinte”.

„Aș vrea așa să fie doar PSD la guvernare și să candideze Ponta la președinție, că parcă e mai bun decât Antonescu, dar ce știu eu? Sunt tânăr”, a spus el.

La cei 23 de ani ai săi, pesedistul botoșănean nu visează însă la carieră prolifică în politică, neavând planuri mărețe și nici așteptări foarte mari de la evenimentul „România pentru tineri” și întânirea cu liderii USL. „Eu vreau doar să dorm acum, abia aștept să se termine. La școala de vară nu ne-a vorbit Ponta, singurul lider care a venit la noi a fost ăla de la HiQ, Mihai nu mai știu cum”, s-a plâns tânărul.

„Îmi lipsea o campanie electorală, abia o aștept pe cea de la anul, când nu o să ne mai batem cu Băsescu, ci cu partea lui feminină, Udrea”, a dat tonul viitoarelor ostilități electorale premieul Victor Ponta.

„Eu nu vreau să fiu candidat, eu vreau să fiu președinte. Mă pregătesc, e adevărat, dar nu am venit aici pentru acest lucru. Voi, tinerii, sunteți importanți”, a urmat la cuvânt Crin Antonescu, prezidențiabilul USL.

În ciuda aplauzelor primite, Antonescu a fost eclipsat chiar în timpul discursului. Primarul Radu Mazăre, pe lânga intrarea-spectacol în sala evenimentului, alături de mai multe tinere, a reușit să atragă atenția invitaților și a presei pentru aproape o jumătate din discursul prezidențiabilului, plecând de lângă Ponta și alăturându-se însoțitoarelor sale pentru o sesiune foto. După ce s-a terminat evenimentul, Radu Mazăre s-a retras, alături de tinerele îmbrăcate în pantaloni scurți.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
ADIO, maestre! A murit Căpitanul din Titanic și Regele din Stăpânul Inelelor
Doliu la Hollywood. A murit un actor faimos din „Titanic” și „Stăpânul Inelelor”
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ