Replică dură a lui Oprișan pentru Ștefănescu. „Numai un nebun ar putea să spună asta”

Replică dură a lui Oprișan pentru Ștefănescu. „Numai un nebun ar putea să spună asta
Publicat: 05/03/2018, 11:29
Actualizat: 05/03/2018, 15:29

„Război crunt în PSD, unii contra altora, Oprișan contra Dragnea, tot felul de asemenea aprecieri, după părerea mea false. Am mai auzit că dl Codrin Ștefănescu vrea explicații de la Liviu Dragnea, cum că Liviu Dragnea ar fi omul serviciilor. Eu vă spun cu toată responsabilitatea. Numai un nebun ar putea să spună că Liviu Dragnea, care a avut atât de suferit, ar avea legătură cu serviciile. Nu, Liviu Dragnea nu are legătură cu serviciile”, a spus Oprișan.

Codrin Ștefănescu a declarat că Dragnea trebuie să explice publica participarea la petrecerile SRI, după ce prezența sa la aceste evenimente a fost confirmată de fostul șef al Serviciului, George Maior.

„Dacă planează suspiciuni vizavi de un coleg din partid, atunci cu siguranță acesta, indiferent de funcție, trebuie să dea explicații publice. Pentru noi în interiorul partidului și pentru votanții noștri, este un lucru foarte important. Eu sunt convins că va veni cu aceste explicații în spațiul public. Aștept ca colegul nostru Liviu Dragnea, camaradul meu Liviu Dragnea, să spună mai mult lucruri la comisia de control SRI, unde a și spus că va fi audiat și că va lamuri foarte multe din aceste aspecte”, a spus Codrin Ștefănescu, într-o intervenție la Realitatea TV.

Totodată, Ștefănescu consideră că șeful PSD a fost nedreptățit când a fost condamnat în dosarul referendumului.

„Condamnarea lui Dragnea a fost politica pe dosarul Referendum, una e chermeza, alta e… Putem să o contestam, că de aia am facut o revoluție în România, să putem spune direct ce nu e în regula și aici nu e nimicîn regulă”, a mai spus Ștefănescu.

Fostul director al SRI GeorgeMaiora declarat, marți, în comisia de control SRI, că Liviu Dragnea, Codruța Kovesi, Livia Stanciu și Ponta participau la petrecerile date în locațiile serviciului de informații, el afirmând că erau niște întâlniri informale ale unor oameni care au relații formale.

„A fost abordat un subiect legat de petrecerile sau evenimentele din sediile SRI. A confirmat aceste evenimente. Cu ocazia Zilei Naționale a României, cu ocazia Zilei SRI sau cu ocazia zilelor de naștere sau de nume ale domniei sale sau ale domnului prim-adjunct. A confirmat lista de participanți. Noi am mai avut în cadrul comisiei astfel de nominalizări. Toate unitățile de forță, conducerea unităților de forță din România, de la unități de parchet, unități de poliție, unități de informații, de instanță, conducerea din partidele politice, persoane din guvern. Unele dintre ele sunt apărute în spațiul public ca persoane. Am reluat discuția cu dl.Maiordacă au fost. Le-a confirmat pe acestea, spunând că unele persoane au fost mai des, altele mai rar, dar că persoanele apărute în spațiul public se confirmă că au participăat, spunând că nu este nimic rău în acest lucru – să existe și o discuție informală și o întâlnire informală între oameni care au relații formale și instituționale”, a declarat președintele Comisiei de control SRI din Parlament, Claudiu Manda.

El a mai spus că, din declarațiile lui GeorgeMaiora reieșit că , de regulă, veneau aceleași persoane la petrecerile respective.

„Nu am stat să detaliem dacă există vreo diferență de la un an la celălalt. Au fost câteva dintre acestea care, a spus, au venit mai rar decât celelalte, dar mi-e greu acum să vă dau nume. A spus că au fost întâlniri la K2 și T 14 și a fost întrebarea aceasta legată de tăierea porcului și a spus că a fost o masă de Crăciun și atât pe care a confirmat-o că a existat. Cred că a confirmat și domnul Dragnea și doamna Kovesi participarea la acea masă de Crăciun”, a mai spus Manda.

La insistențele jurnaliștilor despre lista persoanelor care participau la aceste evenimente, Manda a spus că s-a vorbit de șefi de instituții, dar s-a vorbit cu nume și prenume.

„S-a vorbit de persoane din Guvern, la nivel de prim-ministru Victor Ponta, la nivel de viceprim-ministru Liviu Dragnea (…) În afară de numele din Guvern s-a vorbit de șefii de structuri de forță din țară: STS, SIE, SPP, DGA, DGIP, conducerea unităților de parchet național, de la parchetul de pe lângă Înalta Curte, deși aici nu pot să confirm despre domnul Lazăr, nu e un subiect pe care să îl confirm, dar unitățile de parchet, persoane de la nivelul conducerii de parchet, de la procurori sau adjuncți unitățile de instanță, în speță doamna Livia Stanciu. Pot să vă confirm că au mai apărut în spațiul public aceste nume. La întâlnirile anterioare cu persoanele care au discutat cu comisia le-am întrebat și le-au confirmat și toate acele nume apărute în spațiul public le-am confirmat după o stenogramă pe care am avut-o în care la fel, domnia sa (GeorgeMaior- n.r.) le-a confirmat (…) A mai adus niște completări în sensul că unele nume, unele persoane nu au fost de fiecare dată, ci au venit mai rar la acele eveniment”, a conchis Manda.

Declarațiile vin încongteztul afirmațiilor publice potrivit cărora șefi de partide și de parchete participau la petrecerile de la SRI. Până acum, în ciuda informațiilor, Liviu Dragnea sau Laura Codruța Kovesi au negat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital...
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Frâna de motor: Când și cum ar trebui s-o folosești?
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
Regula OBLIGATORIE pentru toți românii! S-a anunțat astăzi, 3 Mai
Probleme legate de funcționarea telefoanelor iPhone. Apple, mesaj pentru utilizatori
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Modul direct de a spune lucrurile". Cum a reacționat Elena Gheorghe după ce Dana Budeanu...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Carmen Tănase povestește cum se simte, la propriu, ÎNVIEREA | Altceva cu Adrian Artene