REPORTAJ | A doua lansare AUR, deschisă de „Vlad Țepeș”, la Târgoviște / George SIMION: Nici nu mă gândesc că pierdem în fața PSD-ului

Publicat: 07/04/2024, 19:43
Actualizat: 08/04/2024, 14:56

Orașul Târgoviște s-a colorat în galben, duminică, la evenimentul de lansare a candidaților AUR pentru alegerile locale și europarlamentare. Zona Palatului Domnesc a fremătat, sub greutatea evenimentului, dar și a personalităților ce au călcat urbea. 

Pe străzi, mașinile stăteau înghesuite, așteptând cuminți proprietarii plecați spre întâlnirea electorală. Pe trotuar, se mergea agale, în grupuri semnalizate cu eșarfa galbenă, pe care trona mândru chipul lui Vlad Țepeș.

Dacă greșeai intrarea și ajungeai, asemeni altor susținători AUR în curtea Palatului, doamna de la poartă, promptă, te îndruma: țineți zidul, două terase, două case și ați ajuns în parc, locul de întâlnire.

În parcul orașului, câteva mii de oameni, ajunși din mai multe colțuri ale țării, cu vreo două-trei ore înainte, urmăreau personalitățile. Pe scenă, boxele întrețineau atmosfera cu Lupii lui Calancea și „Inimă sălbatică”.

Câțiva domni l-au reperat în mulțime pe omul de afaceri Mohammad Murad, care stătea la poze, și se întrebau cum să-l abordeze. „Îi ceri un autograf”, zise unul dintre ei.

După minute bune de socializare, între grupuri, începe evenimentul. Nu cu discursuri, ci cu o piesă de teatru. Personajul principal, Vlad Țepeș, Domn al Țării Românești, că doar eram cu toții în Cetatea de scaun.

Am fost toată viața mea un pribeag, m-am născut între străini, am crescut între străini. Mi-am găsit iubirea, pretinzând că sunt străin. E vremea să am casa mea, țara mea, le-a spus domnitorul poporului AUR, ținând-o alături pe Anastasia.

Încălziți de suflul patriotic al vestitului domnitor, care a obținut temporar independența Țării Românești, cu secole în urmă, candidații AUR pentru locale și europarlamentare se lansează pe scenă, în  acest loc simbolic. Reprezentanții AUR pentru Parlamentul European au mai fost lansați o dată, în vara anului trecut, la Arenele Romane. 

Lista candidaților este, ca atunci, deschisă de Cristian Terheș, europarlamentar AUR. Terheș este urmat de senatorul Claudiu Târziu, avocatul Gheorghe Piperea, Bruynseels Ramona-Ioana, fostă candidată la președinția României, din partea Partidului Puterii Umaniste. Printre vedete listei mai sunt și Mugur Mihăescu, Sturza Șerban Dimitrie și Dan Tănasă.

Un nou personaj pe lista AUR este Cosmin Corendea, expert juridic la Institutul UNU pentru Mediu și Securitate Umană (UNU-EHS). S-a întors cu gânduri bune acasă și cu dorința de a aduce mai multă vizibilitate țării.

Pentru un viitor mandat de europarlamentar, are mai multe priorități.

Sunt diverse. Deocamdată, luăm pas cu pas, ajungem acolo. Sunt proiecte sau idei de proiecte pe teme religioase, pe temele migrației, evident, pe drepturile omului, pe teme de mediu. Sunt diverse idei, spune Cosmin Corendea, pentru Gândul.

Venit din afara politicului, dar și din afara țării, profesorul Corendea declară că România are nevoie o schimbare generală de mentalitate la nivel politic.

Prima schimbare cred că ar trebui să fie o schimbare generală de mentalitate la nivel politic și o împrospătare, dacă doriți, a personajelor politice, care să aducă în același timp, un aer mult diferit și adaptat la 2024 și în cadrul clasei politice de la noi din țară.

Dacă personalitatea spirituală a scenei a fost Vlad Țepeș, adevăratul personaj politic a urcat pe scenă abia la final, pe aceleași acorduri de campanie, muzica lui Phoenix, Fie să renască.

Aproape 30 de minute le-a vorbit George Simion celor peste 5000 de oameni, despre „nedreptatea” privind comasatele și  despre Raed Arafat, care i-a stricat dimineața cu anunțul că este deficit de medici în țară. Nu l-a uitat nici pe Klaus Iohannis, despre care spune că „trebuie să se oprească să mai facă țara de râs cu această candidatură a sa la NATO”.

V-am chemat în fața acestor ziduri pentru a arăta necredincioșilor dovezile care stau încă mărturie că am fost apărători ai Europei, după cum suntem astăzi apărători ai patriei Române și a civilizației creștine europene.

De pe scenă, Simion insistă cu alegerea primarilor în două tururi de scrutin, „cum este normal și constituțional”.

Lovitura de stat care se află în plină desfășurare prin încălcarea Constituției, faptul că primarii se aleg într-un singur tur de scrutin în loc de două tururi cum propune AUR, cum este normal și constituțional. Actualii primari și președinti de CJ-uri nu sunt nimic altceva decât boierii ticăloși de odinioară. Țepeș i-a taiat. Si noi ar mai trebui să mai tăiem din ei! De la 3300 în prezent la 1141 de primari, așa avem in programul de Guvernare AUR.

„Noi trebuie să câștigăm orice preț alegerile în 2024”

Comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare, l-a făcut pe George Simion să spună, săptămâna trecută, că se gândește la un boicot. La prezentarea candidaților, George Simion explică, în exclusivitate pentru Gândul, că „așa ar fi normal”.

Așa ar fi normal, având în vedere că se încalcă constituția și toată lumea o știe. Dar ne luptăm. Am chemat alte 30 de formațiuni de diferite ideologii, să ne gândim ce putem face. Iată, săptămâna asta vă prezentăm 41 de candidați la consiliile județene facem campanie. Poezia mea preferată din George Coșbuc e Lupta vieții. Când n-ai pe nimeni, te lupți pe seama tuturor. Asta o să facem și noi ne luptăm în disperare de cauză și sperăm într-o trezire națională.

Până la „trezirea națională”, liderul AUR trage să câștige „cu orice preț alegerile”, cu respectarea regulilor democratice.

Noi trebuie să câștigăm cu orice preț alegerile în 2024. O să încercăm să respectăm regulile democratice, chiar dacă ei nu o fac. E o luptă inegală. Aici se bate David contra lui Goliat. O să încercăm să găsim praștia.

În iulie, când și-a lansat pentru prima dată candidații pentru Parlamentul European, George Simion declara, pentru Gândul, că intenționează să termine scrutinul pe primul loc. Își menține dorința: nici nu mă gândesc că pierdem în fața PSD-ului!

Dacă sunt alegeri corecte, nici nu mă gândesc că pierdem în fața PSD-ului. Dar alegerile nu sunt corecte, iar de frica noastră au făcut listă comună. Ați văzut, le e frică? Fricoșii mor mai înainte decât moartea lor biologică.

La final, cum îi stă bine românului vesel, s-a încins o horă în parcul de lângă Palatul Domnesc. La capătul a trei ore de eveniment, lumea a plecat mulțumită spre mașini.

CITEȘTE ȘI:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Bărbat de 33 de ani, răpit din parcarea unui bloc din Capitală! Acesta a fost...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
DECIZIE DRASTICĂ pentru toți posesorii de mașini. Abia acum S-A AFLAT ce s-a întâmplat: A...
Surpriză la pompă, înainte de Paște. Prețurile carburanților
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
André-Marie Ampère, unul dintre fondatorii științei electromagnetismului clasic