Reprezentanții PSD în conducerea Senatului critică departamentul din Guvern condus de Mihai Voicu

Reprezentanții PSD în conducerea Senatului critică departamentul din Guvern condus de Mihai Voicu
Publicat: 31/10/2013, 11:39
Actualizat: 04/02/2019, 02:29

Social-democrații din conducerea Senatului sunt nemulțumiți de activitatea Departamentului pentru Relația cu Parlamentul, condus de liberalul Mihai Voicu, potrivit stenogramei ultimei ședințe a Biroul Permanent al acestei Camere.

Vicepreședinții Cristian Dumitrescu, Nicolae Moga și Florin Constantinescu (PSD) au criticat faptul că miniștrii și secretarii de stat nu prea vin la comisiile de specialitate atunci când se discută proiectele de lege, trimițând, în schimb, la ședințe, consilieri și simpli angajați din diferite departamente.

Criticile au pornit de la o sesizare transmisă conducerii Senatului de vicepreședintele Comisiei pentru afaceri europene, Mihaela Popa (PNL), care reclama faptul că, deși au fost invitați, nici ministrul Mediului, nici vreun secretar de stat sau consilier în acest minister nu au venit la dezbaterea unei ordonanțe de urgență privind certificatele verzi.

„Avem o lege privind certificatele verzi și avem cam trei săptămâni de când tot invităm de la Ministerul Mediului. Nu vin nici măcar la nivel de consilier. Și noi nu putem să luăm o decizie fără profesioniști și fără o dezbatere în cadrul comisiei”, le-a spus Mihaela Popa senatorilor din Biroul Permanent, precizând că a transmis în patru rânduri invitații la minister.

Secretarul de stat de la Departamentului pentru Relația cu Parlamentul, liberalul Gheorghe Hogea, a recunoscut că reprezentanții ministrelor „o lasă mai moale” atunci când trebuie să participe la dezbaterile din comisiile avizatoare.

„Din păcate, există o practică, într-adevăr nedorită, din partea reprezentanților ministerelor ca, la comisiile unde se solicită aviz, să o lase mai moale, să nu vină de fiecare dată”, a spus el.

Vicepreședintele Senatului Nicolae Moga (PSD) s-a declarat nemulțumit, în timpul discuțiilor, de faptul că miniștrii și secratarii de stat lipsesc de la dezbaterile în plen și de la cele din comisii.

„Domnule secretar de stat, eu încă o dată solicit, nu vă bateți joc de noi, pentru că avem, să știți, instrumentele necesare prin care o să facem și noi în așa fel încât să ne rugați să veniți la comisie”, l-a avertizat social-democratul pe Gheorghe Hogea.

La rândul său, vicepreședintele Senatului Cristian Dumitrescu (PSD) a remarcat că există „o deficiență” la Departamentul pentru Relația cu Parlamentul și a spus că îl așteaptă, pentru lămuriri, la următoarea ședință a conducerii Senatului, pe ministrul delegat, liberalul Mihai Voicu.

„Dumneavoastră trebuie să insistați pe lângă miniștri să-și facă reprezentarea care trebuie. Este job-ul dumneavoastră. Așa cum noi, când dumneavoastră veniți aici și spuneți: vă roagă Guvernul să faceți așa și să introduceți pe ordinea de zi și așa mai departe… Și noi operăm rapid, așa cum vă place dumneavoastră și mergeți acolo și raportați că ați fost eficient, astfel că dorim și noi ca dumneavoastră și echipa pe care o reprezentați împreună cu domnul ministru să ne faceți această bucurie, să vedem că sunt eficienți”, i-a mai spus el lui Hogea.

El l-a îndemnat, ironic, pe secretarul de stat Gheorghe Hogea să meargă în locul ministrului delegat Mihai Voicu la următoarea ședință a conducerii Camerei Deputaților pentru ca acesta din urmă să poată participa la viitoarea întâlnire a Biroului Permanent de la Senat.

„Dumneavoastră, vă duceți săptămâna viitoare dincolo, că n-o să se întâmple nimic, abia mai vedeți foștii colegi, vă mai amintiți de ei. Iar domnul ministru să vină aici și să discutăm, pentru că, ați văzut, sunt domni colegi care au o poziție destul de radicală”, i-a recomandat Dumitrescu fostului deputat PNL Gheorghe Hogea.

Un alt vicepreședinte al Senatului, social-democratul Florin Constantinescu, s-a declarat, la rândul său, nemulțumit că „nivelul de reprezentare la comisii este foarte, foarte slab”.

„Dacă la comisii trebuie să vină secretarul de stat – vă dau exemplu la Comisia economică, industrii și servicii – vin consilieri de miniștri, vin membri ai unui departament. Trebuie într-un fel să rezolvați problema asta”, i-a spus el reprezentantului Departamentului pentru Relația cu Parlamentul.

El l-a avertizat pe Hogea că membrii comisiei vor lua „măsuri radicale” și nu îi vor mai primi la ședințe pe consilierii trimiși la reuniuni.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Anunț pentru PROPRIETARII de case și terenuri. Guvernul PREGĂTEȘTE schimbări majore
Unde merg românii în minivacanță. Destinațiile aflate în top
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani