• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

REZULTATE CONGRES PSD – clasamentul vicepreședinților PSD . Câți pesediști au refuzat să voteze cu Victor Ponta

Rezultatele oficiale ale Congresului PSD indică faptul că ministrul Tineretului, Nicolae Bănicioiu, a primit cele mai multe voturi pentru funcția de vicepreședinte la nivel național, în timp ce Marian Vanghelie s-a clasat pe locul al doilea, deși nu a fost prezent la eveniment în ziua votului.

Președintele Victor Ponta a fost reales în fruntea PSD cu 3.851 de voturi, din cele 3.932 valabil exprimate. Liviu Dragnea a fost ales în funcția de președinte executiv al social-democraților, obținând 3.807 voturi din totalul de 3.932.

Surpriza Congresului a constituit-o clasarea pe primul loc pe lista vicepreședinților la nivel național a ministrului Tineretului, Nicolae Bănicioiu, cel care conduce și organizația de tineret a partidului. Victor Ponta a remarcat succesul colegului său, transmițându-i acestuia că atunci când conducea TSD nu a reușit să se claseze pe primul loc în bătălia cu seniorii partidului.

Pe locul doi în clasamentul vicepreședinților PSD aleși la nivel național, s-a situat Marian Vanghelie, care nu a venit la Congres în ziua a doua a votului. „Poate nu s-a trezit”, a încercat să-l scuze președintele PSD București, Ecaterina Andronescu. Marian Vanghelie a fost prezent la Congres în prima zi, când a atras atenția delegaților prin discursul său.

În spatele lui Marian Vanghelie, pe locul al treilea, s-a clasat ministrul de Externe, Titus Corlățean, care a fost votat de 2.625 delegați.

Și doamnele au obținut foarte multe voturi, ele candidând pe o listă separată, special rezervată femeilor. Astfel, Ecaterina Andronescu a primit 3.574 voturi, ea clasându-se pe primul loc pe lista vicepreședinților la Congresul din 2010. Ea a fost urmată de Corina Crețu, Rovana Plumb, Lia Olguța Vasilescu și Gabriela Firea.

Lista vicepreședinților PSD aleși la  nivel național îi mai cuprinde pe: Dan Nica – 2.620 voturi, Eugen Bejinariu – 2.544, Constantin Niță – 2.516, Dan Șova – 2.451, Ion Călinoiu – 2.421. Primul candidat care a ratat șansa de a face din viitorul Birou Politic Național a fost președintele Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, care a primit doar 2.287 de voturi.

În cele mai importante bătălii pentru funcția de vicepreședinte la nivel de regiune, Marian Oprișan l-a devansat pe Nicușor Constantinescu în regiunea Sud-Este, rezultatul fiind de 295  la 219 voturi, iar președintele CJ Prahova, Mircea Cosma a câștigat competiția pentru regiunea Sud cu președintele CJ Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, scorul fiind de 356 la 181 de voturi.

Regiunea Centru a fost câștigată de ministrul Apărării, Mircea Dușa, Regiunea Nord-Vest de Ioan Rus, regiunea Vest de Ion Mocioalcă, regiunea Sud-Vest de Paul Stănescu, regiunea Nord-Est de Gheorghe Nichita, iar regiunea București-Ilfov de Robert Negoiță.

 

×

Ministrul de Interne Marcel Vela și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat, declarații de ulltimă oră la sediul MAI

Publicată de Gandul pe Luni, 30 martie 2020
Gândul LIVE!
Inchide