RUPEREA USL. Marianei Câmpeanu de la Muncă, al doilea mandat fără Cod

RUPEREA USL. Marianei Câmpeanu de la Muncă, al doilea mandat fără Cod
Publicat: 26/02/2014, 00:19

Mariana Câmpeanu este ministru al Muncii din7mai 2012. Ea a mai ocupat această funcție în perioada 25 septembrie 2008- 22 decembrie 2008, în cabinetul premierului Călin Popescu Tăriceanu.

Înainte de a prelua portofoliul de la Ministerul Muncii, Câmpeanu a declarat că prioritățile sale sunt respectarea legii și o cheltuire transparentă și corectă a banului public, primele măsuri fiind reparatorii, în sensul restituirii celor 15 la sutăla salariu bugetarilor și a sumelor oprite pensionarilor.

Înal doileamandat al Marianei Câmpeanu, au fostdeblocate plățile din Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), iar rata de absorbție a acestor fonduri a crescut de la cinci la 30 la sută.

Pe de altă parte, Câmpeanu și-a propus modificarea Codului muncii, considerând că măsura privind trimiterea în instanță a angajatorilor care primescsă muncească la negru mai mult de cinci persoane nu produce efecte, ea precizând că introducerea unor măsuri graduale, înainte de înștiințarea instanței, ar putea fi mult mai eficiente pentru combaterea muncii la negru. Acestemodificări nu au mai fost însăfăcute.

Demnitarul a maianunțat că are în vedere și modificarea Legii salarizării, explicând că aceasta, dacă ar fi aplicată în forma actuală, ar duce la scăderea salariilor pentru anumiți angajați.Deși a afirmat că ungrup interministerial lucrează la modificări pentru ca legea să intre în vigoare din 2014,actul normativ nu a mai suferit nicio modificare.

În timpul mandatului său, ministrul Mariana Câmpeanu nu a reușit să rezolve nici problemeleprivind deficitul de personaldin asistență socială, deși în mai multe apariții publice a subliniat că acesta este foarte mare și că, dacă ar putea decide singură, ar crește în primul rând salariile asistenților sociali, pentru că acestea sunt cele mai mici.

Totodată, ministrul nu a susținut majorarea alocației de stat pentru copii, precizând că nu au fost fondurile necesare pentru această măsură.

Pe de altă parte, numele Marianei Câmpeanu a fostlegat, în al doilea mandat la Ministerul Muncii,de două scandaluri de proporții.

Primulscandalle-a avut ca protagoniste, în 2013,pe Iuliana Coruț, fostul director de cabinet al Marianei Câmpeanu,și pe Paula Mănuceanu,fost consilier al ministrului, care au fost acuzate de fapte de corupție legate de fraudarea unui concurs, cele două fiind trimise în judecată.

Al doilea scandal a izbucnit săptămâna trecută, când Centrul de Investigații Media a publicat un material potrivit căruia Mariana Câmpeanu i-ar fi dat soțului său, în 2005, când conducea Casa de Pensii Ilfov, pensie și indemnizație de însoțitor, în urma încadrării în gradul I de invaliditate, drepturile fiind acordate în baza unor „acte neclare și diagnostice discutabile”. Câmpeanu s-a apărat afirmând că materialul de presă despre pensionarea soțului său a avut „drept unic scop denigrarea” ei și a familiei, printr-un demers „nedeontologic și nesusținut de dovezi concrete”, demnitarul adăugând că analizează posibilitatea de a da în judecată autorii. În acest context, în spațiul public și pe scena politică s-au avansat opinii pro și contra oportunității ca Mariana Câmpeanu să demisioneze.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
A murit de 8 ori! Bărbatul care i-a șocat pe medici!
Gestul controversat făcut de judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu în fața jurnaliștilor. Ancuța Ioana...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
DECIZIE FINALĂ pentru milioane de șoferi din ROMÂNIA. Tocmai s-a stabilit că este obligatoriu
Decizie crucială pentru șoferii din România. Totul s-a decis astăzi
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom