Sala Sporturilor din Ploiești, subiect de dispută între Roberta Anastase și Mircea Cosma

Sala Sporturilor din Ploiești, subiect de dispută între Roberta Anastase și Mircea Cosma
Publicat: 30/09/2013, 20:21
Actualizat: 30/09/2013, 20:21

Panouri publicitare cu Victor Ponta alături de primarul Ploieștiului și de șeful CJ Prahova, pe care scrie „Am promis. Am, făcut. Sala Sporturilor”, au fost amplasate în oraș, Roberta Anastase spunând însă că aceștia sunt „mincinoși” și că proiectul, inițiat de Guvernul Boc, a fost blocat de Ponta.

Mai multe panouri publicitare de mari dimensiuni pe care apare fotografia premierului Victor Ponta alături de cea a primarului municipiului Ploiești Iulian Bădescu și a președintelui Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, însoțite de sloganul „Am promis, am făcut. Sala sporturilor” au fost amplasate în ultimele zile în diverse zone din Ploiești, în special în zona centrală a orașului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat de ce au fost amplasate aceste panouri care seamănă foarte mult cu cele electorale, președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, a explicat că ele îi înfățișează pe cei care au contribuit la finalizarea lucrărilor de renovare a Sălii Sporturilor din Ploiești.

„Faptul că această lucrare (renovarea Sălii Sporturilor din Ploiești – n.r.) a rămas descoperită cu 20 de milioane de lei noi și că a fost câștigată de o firmă din București care nu prea avea aplecare către o asemenea lucrare ne-a făcut să adoptăm măsuri speciale pentru finalizarea acelei lucrări în sensul că am cerut Guvernului României să suplimenteze fondul la Compania Națională de Investii cu 19 milioane, pentru că municipiul a rămas în gaură și nu mai putea plăti, Consiliul Județean a alocat un milion de lei în martie, pentru sala de sport, iar Consiliul Local trebuie să mai aloce 2,7 milioane de lei pentru dotări care nu au fost prinse nicăieri. (…) Asta e echipa care s-a ocupat și care o termină. De început, putem începe toți, de terminat de mai greu”, a spus Cosma.

Întrebat care este rostul unor asemenea panouri publicitare Cosma a răspuns: „Rostul acestor panouri este de a se arăta că se face. Pentru că nu putem și nu ne permitem să scoatem atâția oameni naivi pe străzile Bucureștiului și ale altor orașe care să protesteze sau să ne aplaude, preferăm forma asta de manifestare. Și o să o facem mereu, cu orice vom face”.

De asemenea, întrebat cine suportă cheltuielile legate de confecționarea și amplasarea acestor panouri publicitare, șeful CJ Prahova, care este și președinte al PSD Prahova, a spus că inițiativa amplasării panourilor aparține parlamentarilor PSD din Prahova, aceștia suportând și costurile.

„Eu am înțeles așa: că grupul de deputați și senatori PSD doresc să facă o inaugurare fastuoasă pe data de 4, cu prilejul unui meci de baschet, și așa că cheltuielile de propagandă și publicitate aparțin acelui grup, nu aparțin nici Consiliului Județean, nici Consiliului Municipal”, a spus Cosma.

Președintele PDL Prahova, Roberta Anastase, îi critică pe cei trei politicieni ale căror chipuri apar pe panourile publicitare, catalogându-i drept „mincinoși”.

Într-un comentariu postat pe o rețea de socializare și trimis și presei, Anastase arată că proiectul privind renovarea Sălii Sporturilor din Ploiești a fost „inițiat, susținut și finanțat de Guvernul Boc prin Ministerul Dezvoltării și administrația de atunci a Ploieștiului (condusă de primarul PDL Andrei Volosevici – n.r.). Anastase susține că acest proiect a fost blocat după ce conducerea Guvernului a fost preluată de Victor Ponta, deși sala era renovată aproape în totalitate.

„Cum a devenit prim ministru Ponta a tăiat finanțarea pentru acest proiect realizat la acel moment în proporție de 90% și aproape un an lucrările au fost blocate. 200 de oameni și-au pierdut locurile de muncă. La insistențele ploieștenilor și realizând că nu pot bloca lucrările deja începute la un simbol al Ploieștiului s-au îndurat să reia finanțarea proiectului. Consiliul Județean nu are nicio treabă cu această investiție care vizează exclusiv municipalitatea. Deci Mircea Cosma nu avea ce să caute în poză, dar nu putea să lipsească din trioul mincinoșilor! Iulian Bădescu s-a opus acestui proiect. Acum, ca primar cu zero realizări, încearcă să își asume o investiție la care nu are nicio contribuție”, susține Roberta Anastase.

Lucrările de renovare a Sălii Sporturilor din Ploiești au început în anul 2011 și au costat peste două milioane de euro. Lucrarea ar fi trebuit finalizată în termen de opt luni, însă finanțarea a fost sistată timp de peste un an.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce spunea Vali Vijelie despre posibilitatea de a-și înșela soția: „Ochii văd, inima cere!”. Dezvăluirile...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom