Săptămâna REMANIERII: Care miniștri VOR PLECA din guvernul Dăncilă

Redactor:
Politic
Săptămâna REMANIERII: Care miniștri VOR PLECA din guvernul Dăncilă
Remanierea Guvernului Viorica Dăncilă va fi decisă în ședinta Comitetului Executiv PSD. ALDE nu remaniază nici un ministru. Vezi cine ar putea pleca din Executiv

Remanierea guvernului va fi decisă în ședința Comitetului Executiv PSD, după ce premierul Viorica Dăncilă va finaliza evaluarea miniștrilor. ALDE a anunțat deja că nu intenționează să schimbe vreunul din miniștrii săi.

„O remanierea va exista. Luni termin evaluarea,” a promis miercuri Dăncilă, după o discuție cu președintele PSD și alți câțiva lideri ai partidului. Unul dintre ei, Marian Oprișan, care a ținut să-l nominalizeze pe vicepremierul Paul Stănescu printre membrii executivului care nu au știut să-și pună în valoare activitatea. Evident, un alt mare minus este că face parte din tabăra „puciștilor” condusă de Gabriela Firea.

„Toți miniștrii trebuie să iasă public și să explice măsurile bune pe care le-au luat. Cei care nu comunică nu au ce să caute, după părerea mea, în funcții guvernamentale,” a declarat miercuri, la Parlament, vicepreședintele PSD Marian Oprișan. „Paul Stănescu nu a comunicat deloc, așa cum bine știți. Este colegul meu, este un om destoinic, un președinte de consiliu județean bun, dar la capitolul comunicare, în ceea ce privește activitatea ministerului Dezvoltării, aceasta nu a existat.”

În spațiul public se discută că miniștrii remaniabili ar fi Tudorel Toader, Dănuț Andrușcă, Paul Stănescu și Ștefan Viorel, dar Liviu Dragnea a dezmințit veridicitatea zvonurilor. În discuția de miercuri din biroul său de la Palatul Parlamentului, Dragnea a sfătuit-o pe Viorica Dăncilă să nu devină „paratrăsnetul” guvernului și să promoveze ea insăși măsurile și rezultatele ministerelor. „Două vor fi principalele calități ale viitorilor miniștri,” dezvăluie surse social-democrate pentru Mediafax. „În primul rând, trebuie să știe să comunice. Doi: să aibă capacitatea să stăpânească funcționarii.” 

Opoziția consideră că Șova, Daea și Toader nu are trebui să lipsească de pe lista remaniaților. Vicepreședintele PNL, Laurențiu Leoreanu consideră că ministrul Transporturilor Lucian Șova, „pentru blocarea autostrăzii Unirii” și ministrul Agriculturii Petre Daea, pentru „dezastrul produs de necontrolarea pestei porcine”, trebuie înlocuiți.

„Este obligatoriu ca ministrul Lucian Șova să fie inclus pe lista remanierilor din această săptămână, iar înlocuitorul său trebuie să garanteze că autostrada Iași-Târgu Mureș va deveni o prioritate zero a Ministerului Transporturilor, mai ales după semnalul dat de parlamentari din toate partidele în această săptămână,” afirmă Leoreanu într-un comunicat remis Mediafax.

Decizia lui Tudorel Toader de a propune revocarea din funcție a procurorului general Augustin Lazăr ar putea să-i salveze scaunul de la Ministerul Justiției.

„Nu putem decât să constatăm că în ciuda recomandărilor Comisiei de la Veneția, în ciuda recomandărilor Comisiei Europene, Departamentului de Stat, în ciuda unui an și jumătate de proteste ale societății civile din România, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu continuă, prin instrumentul numit Tudorel Toader, să destructureze Justiția. Este atacul final. Practic Tudorel Toader și-a salvat poate remanierea, demarând procesul de eliminare și a ultimului procuror care stătea în calea structurii de stat infracțional pe care Liviu Dragnea se chinuie să o construiască. Unul dintre reproșurile aduse domnului Lazăr este acela că ar fi criticat funcționari de rang înalt și normalitatea pe care o vede Tudorel Toader, aceea conform căreia parlamentarii și PSD pot să critice procurorii, dar procurorul șef nu are dreptul să își apere colegii. Adică o normalitate pe care nu o putem tolera,” a afirmat președintele USR Dan Barna, în Parlament.

Traian Băsescu și PMP, formațiunea pe care a fondat-o, continuă să promoveze ideea unei moțiuni de cenzură pentru a schimba întregul guvern. „Este ultimul moment când opoziția mai poate depune o moțiune de cenzură, cu ceva șanse de reușită, pentru îndepartarea de la putere a guvernului marionetă Dăncilă. Altfel, opoziția este părtașă la distrugerea României de către această adunătură de ticăloși ai politicii autohtone. Opoziția trebuie să aibă conștiința împăcată că a încercat,” scrie Băsescu pe pagina sa de Facebook.

 

×

Urmăriți Gândul LIVE Suntem revoltați când oamenii NU poartă măști in metrou sau în spațiile închise, dar ne victimizam cand jandarmii intervin în forță. Un tânăr NU purta corect masca, iar călătorii au fost impresionați de victimizarea tânărului și i-au sărit în ajutor. https://www.gandul.ro/19468728 Președintele USR, Dan Barna, și europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, printre invitații Emmei Zeicescu la Gândul LIVE

Publicată de Gandul pe Marţi, 14 iulie 2020
Gândul LIVE!
Inchide