Săptămâna REMANIERII: Care miniștri VOR PLECA din guvernul Dăncilă

Săptămâna REMANIERII: Care miniștri VOR PLECA din guvernul Dăncilă
Publicat: 28/10/2018, 20:43
Actualizat: 25/03/2019, 22:47

Remanierea guvernului va fi decisă în ședința Comitetului Executiv PSD, după ce premierul Viorica Dăncilă va finaliza evaluarea miniștrilor. ALDE a anunțat deja că nu intenționează să schimbe vreunul din miniștrii săi.

„O remanierea va exista. Luni termin evaluarea,” a promis miercuri Dăncilă, după o discuție cu președintele PSD și alți câțiva lideri ai partidului. Unul dintre ei, Marian Oprișan, care a ținut să-l nominalizeze pe vicepremierul Paul Stănescu printre membrii executivului care nu au știut să-și pună în valoare activitatea. Evident, un alt mare minus este că face parte din tabăra „puciștilor” condusă de Gabriela Firea.

„Toți miniștrii trebuie să iasă public și să explice măsurile bune pe care le-au luat. Cei care nu comunică nu au ce să caute, după părerea mea, în funcții guvernamentale,” a declarat miercuri, la Parlament, vicepreședintele PSD Marian Oprișan. „Paul Stănescu nu a comunicat deloc, așa cum bine știți. Este colegul meu, este un om destoinic, un președinte de consiliu județean bun, dar la capitolul comunicare, în ceea ce privește activitatea ministerului Dezvoltării, aceasta nu a existat.”

În spațiul public se discută că miniștrii remaniabili ar fi Tudorel Toader, Dănuț Andrușcă, Paul Stănescu și Ștefan Viorel, dar Liviu Dragnea a dezmințit veridicitatea zvonurilor. În discuția de miercuri din biroul său de la Palatul Parlamentului, Dragnea a sfătuit-o pe Viorica Dăncilă să nu devină „paratrăsnetul” guvernului și să promoveze ea insăși măsurile și rezultatele ministerelor. „Două vor fi principalele calități ale viitorilor miniștri,” dezvăluie surse social-democrate pentru Mediafax. „În primul rând, trebuie să știe să comunice. Doi: să aibă capacitatea să stăpânească funcționarii.”

Opoziția consideră că Șova, Daea și Toader nu are trebui să lipsească de pe lista remaniaților. Vicepreședintele PNL, Laurențiu Leoreanuconsideră că ministrul TransporturilorLucian Șova, „pentru blocarea autostrăzii Unirii” și ministrul Agriculturii Petre Daea, pentru „dezastrul produs de necontrolarea pestei porcine”, trebuie înlocuiți.

„Este obligatoriu ca ministrul Lucian Șova să fie inclus pe lista remanierilor din această săptămână, iar înlocuitorul său trebuie să garanteze că autostrada Iași-Târgu Mureș va deveni o prioritate zero a Ministerului Transporturilor, mai ales după semnalul dat de parlamentari din toate partidele în această săptămână,” afirmă Leoreanu într-un comunicat remis Mediafax.

Decizia lui Tudorel Toader de a propune revocarea din funcție a procurorului general Augustin Lazăr ar putea să-i salveze scaunul de la Ministerul Justiției.

„Nu putem decât să constatăm că în ciuda recomandărilor Comisiei de la Veneția, în ciuda recomandărilor Comisiei Europene, Departamentului de Stat, în ciuda unui an și jumătate de proteste ale societății civile din România, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu continuă, prin instrumentul numit Tudorel Toader, să destructureze Justiția. Este atacul final. Practic Tudorel Toader și-a salvat poate remanierea, demarând procesul de eliminare și a ultimului procuror care stătea în calea structurii de stat infracțional pe care Liviu Dragnea se chinuie să o construiască. Unul dintre reproșurile aduse domnului Lazăr este acela că ar fi criticat funcționari de rang înalt și normalitatea pe care o vede Tudorel Toader, aceea conform căreia parlamentarii și PSD pot să critice procurorii, dar procurorul șef nu are dreptul să își apere colegii. Adică o normalitate pe care nu o putem tolera,” a afirmat președintele USR Dan Barna, în Parlament.

Traian Băsescu și PMP, formațiunea pe care a fondat-o, continuă să promoveze ideea unei moțiuni de cenzură pentru a schimba întregul guvern. „Este ultimul moment când opoziția mai poate depune o moțiune de cenzură, cu ceva șanse de reușită, pentru îndepartarea de la putere a guvernului marionetă Dăncilă. Altfel, opoziția este părtașă la distrugerea României de către această adunătură de ticăloși ai politicii autohtone. Opoziția trebuie să aibă conștiința împăcată că a încercat,” scrie Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
"Uşa a zburat către mine!" Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
Șeful Casei de Pensii a spus ADEVĂRUL. Cel mai important detaliu despre RECALCULAREA PENSIILOR
Iahnie de fasole de post. Rețeta măicuțelor de la Mănăstirea Agapia
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki....
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Un avocat de 36 de ani este Superman de Brazilia