Scandal cu demisii în PPDD Bihor: „Ăsta nu mai este partid, îi casă de toleranță!”

Scandal cu demisii în PPDD Bihor: Ăsta nu mai este partid, îi casă de toleranță!
Publicat: 05/11/2013, 20:46
Actualizat: 30/07/2014, 14:57

Ceartă cu amenințări, îmbrânceli și demisii azi la PPDD Bihor. Supărați că doi consilieri locali au fost dați afară din partid pentru că ar fi adus prejudicii formațiunii, mai mulți PPDD-iști s-au strâns marți dimineață, cu demisiile în mână și presa locală alături, în fața sediului partidului din comuna Popești, scrie ebihoreanul.ro.

Membrii de partid, cu primarul din Popești în frunte, strigau că respectivii consilieri au fost dați afară abuziv din partid și acuzau că diverși lideri de partid, între care și un deputat, au luat bani sub formă de contribuții de campanie, fără a le da chitanță și, mai spun ei, i-au băgat în propriul buzunar.

„Ăsta nu mai este partid, îi casă de toleranță! Nu ne-a fost respectat niciun drept la apărare, nu știm ce vină avem în fața partidului. Știm, în schimb, că organizația noastră este singura din Bihor în care avem primar și șase consilieri, și că șefii filialei și-au bătut joc de noi”, au strigat PPDD-iștii protestatari.

Aceștia l-au acuzat pe fostul președinte al PPDD Bihor, Ioan Lascău (încarcerat în urma unei condamnări la 3 ani de închisoare pentru fapte de corupție comise la începutul anilor 2000, când conducea Direcția de Finanțe a județului), pe deputatul Ioan Hulea (pus de la București în locul lui Lascău), pe prim-vicepreședintele Vasile Petruț și pe secretarul general Alexandru Tirla că au luat bani de la membri de partid fără să le dea chitanțe, că și-au însușit sumele adunate și că și-au împărțit funcții în mod netransparent.

„O să facem plângere la Curtea de Conturi și la Parchet, că am dat în campanie 30.000 de lei și nu am primit chitanță. Au încasat și cotizațiile, tot fără să dea chitanțe la oameni. O să facem și un miting, să-i cerem lui Hulea (deputatul Ioan Hulea, n.red.) să își dea demisia de onoare din Parlament, că nu mai reprezintă pe nimeni. Oricum, nu a mers niciodată în județ să mulțumească membrilor de partid sau să discute cu ei! Alina Popa, amanta lui Lascău (Ioan Lascălu, închis după ce a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru corupție, n.red.), a ajuns consilier județean în locul lui și Vasile Petruț (prim-vicepreședinte PPDD) în locul lui Hulea deși ea era pe locul 8 și el pe locul 13 pe lista de candidați de anul trecut”, și-a vărsat oful Dorin Curtean, primarul din Popești.

Inițial, conducerea PPDD a refuzat să accepte demisiile protestatarilor, însă, după aproape două ore de scandal, s-au răzgândit.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase