Scandal în Comisia pentru Legile justiției. PNL și PMP s-au RETRAS de la dezbateri. Liberalii: A fost un simulacru. Mergeți înainte până nu mai puteți

Scandal în Comisia pentru Legile justiției. PNL și PMP s-au RETRAS de la dezbateri. Liberalii: A fost un simulacru. Mergeți înainte până nu mai puteți
Publicat: 22/11/2017, 12:33
Actualizat: 22/11/2017, 14:12

Parlamentarii PNL au decis, miercuri, să părăsească sala de ședință a Comisiei speciale în care erau dezbătute legile justiției, criticând modul lipsit de „eleganță” și faptul că opoziția nu se poate exprima.

„Vreau să vă informăm că este lipsă de eleganță ca această dezbatere, ca să nu mai vorbesc despre etică și colegialiate, mi se pare un mod atât de impropriu în care impuneți felul în care se desfășoară această dezbazere, de sistemul ‘avem majoritate, scrie pe fruntea noastră PSD, mergem așa, nu ne interesează opinia CSM, a Parchetului General’ (…) PNL părăsește lucrările acestei comisii. Când veți reveni la sentimente mai bune și vreți să facem o dezbatere transparentă, vom reveni. (…) Dacă nu, vă urez succes cu ordinul domnului Dragnea, să mergeți înainte până nu mai puteți. Nu vreau nici eu și nici colegii mei să participăm la un simulacru de dezbatere pe niste legi pentru care mai devreme sau mai târziu vom răspunde cu toții”, a declarat senatorul PNL Alina Gorghiu.

Președintele Comisiei, deputatul PSD Florin Iordache, a ținut să le reamintească liberalilor că nu au participat nici măcar la dezbaterea unui singur articol: „Am înțeles, ați venit numai pentru declarații politice, le-ați realizat. Puteați veni marți dimineață. Vă reamintesc nu ați participat nici măcar la un singur articol, ați făcut dezbateri de azi dimineață, înțeleg că aveți alte preocupări. Eu vă propuneam să avansăm măcar un articol, dar văd că nu ați putut rezista nici la un articol”, a declarat președintele Comisiei speciale, deputatul PSD Florin Iordache.

După ce liberalii au părăsit sala, Comisia specială a decis prin vot să își continue ședința până la ora 19:00.

Dezbaterea Comisiei speciale privind legislația din domeniul justiției a început cu proiectul de lege privind statutul procurorilor și judecătorilor.

Turcan: PSD și ALDE au refuzat solicitarea de a aștepta avizul Comisiei de la Veneția pe Legile justiției

„Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au refuzat, fără nicio justificare, solicitarea PNL de a aștepta avizul Comisiei de la Veneția pe legile justiției. Așa cum am avertizat de ieri (marți, n.r.), când am depus această solicitare la Birourile reunite, PSD prin liderul său, și partenerul de alianță ALDE, prin Călin Popescu Tăriceanu refuză cu obstinație ca aceste legi atât de importante pe justiție să fie dezbătute într-un cadru amplu, să fie realizat un studiu de impact al acestora asupra sistemului judiciar și, de asemenea, să respecte Regulamentul comun al celor două Camere privind comisiile în care trebuie să se dezbată aceste proiecte”, a spus Turcan.

Ea a arătat că refuzul PSD și ALDE reprezintă o nouă dovadă a sfidării rolului Parlamentului și a disprețului față de Comisia Europeană, practicate de liderii PSD și ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

Turcan a spus că Dragnea este preocupat de dosarele de corupție pe care le are și de elaborarea și votarea cat mai repede în Parlament a legilor jurstiției „fără avize, fără studii de impact, fără niciun argument real care să justifice timpul scurt și varianta atât de rapidă a elaborării acestor legi”.

Turcan l-a acuzat, totodată, pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, de faptul că se comportă ca un „simplu ambasador al șefului său de partid” și adoptă un dublu limbaj față de Comisia Europeană în legătură cu necesitatea avizului Comisiei de la Veneția pe legile justiției.

„Vreau să vă informăm că este lipsă de eleganță ca această dezbatere, ca să nu mai vorbesc despre etică și colegialiate, mi se pare un mod atât de impropriu în care impuneți felul în care se desfășoară această dezbazere, de sistemul avem majoritate, scrie pe fruntea noastră PSD, mergem așa, nu ne interesează opinia CSM, a Parchetului General (…) PNL părăsește lucrările acestei comisii. Când veți reveni la sentimente mai bune și vreți să facem o dezbatere transparentă, vom reveni”, a comentat și senatorul PNL Alina Gorghiu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu a răbufnit: Nu are ce căuta în funcția de președinte al României
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”