Scandalul „DUBA”. Dragnea: Ponta nu are cheile de la pușcărie

Scandalul DUBA. Dragnea: Ponta nu are cheile de la pușcărie
Publicat: 08/05/2014, 22:40
Actualizat: 21/03/2019, 05:56

Liderul PNL, Crin Antonescu, a lansat o acuzație extrem de gravă la adresa premierului Pona, relatând că acesta l-a amenințat cu pușcăria, în Parlament, pe deputatul George Scutaru. Informația a fost confirmată pentru gândul de liderul grupului PNL din Camera Deputaților, care susține că premierul a fost iritat de anumite declarații făcute în campania electorală și i-a spus „vezi că poate te luăm noi cu duba”. Liberalul a adăugat că nu are dovezi în privința acestei afirmații a premierului și că aceasta a fost făcută în luna martie, în Parlament. În apărarea premierului a sărit colegul său de partid, Liviu Dragnea, care i-a catalogat pe Antonescu și Scutaru drept doi mincinoși, subliniind că Ponta nu are cheia de la pușcărie. Victor Ponta a evitat un răspuns ferm în privința incidentului, comentând doar că Antonescu a început să schimbe locurile cu Traian Băsescu.

Scandalul PSD – PNL a fost declanșat de afirmația președintelui PNL, Crin Antonescu, care a dezvăluit că premierul Ponta l-a amenințat cu pușcăria pe deputatul PNL, George Scutaru. Mai mult, liderul PNL a afirmat că nu este pentru prima dată când Ponta amenință politicienii cu pușcăria.

„Când o faci de trei ori patru ori în prezența mea, prima dată mi-a produs un șoc și i-am spus stai să facem o pauză. Sunt lucruri extrem de triste”, a spus Antonescu la B1 TV.

Scutaru: Premierul a avut o explozie de furie

Informația a fost confirmată într-o declarație pentru gândul de liderul PNL din Camera Deputaților, George Scutaru. Potrivit acestuia, premierul l-a amenințat în Parlament în ședința din 24 martie când i-a spus vezi că poate te luăm noi cu duba.

„Pe 22 martie a fost la Brăila o lansare regională a europarlamentarilor PNL. Cu această ocazie am avut un discurs unde am afirmat, printre altele, că s-a trecut de la capitalismul de cumetrie din vremea lui Iliescu la social-democrația de dubă acum pe vremea lui Victor Ponta și că duba a devenit unitatea de măsură a eficienței guvernării, mulți baroni locali având probleme cu justiția deoarece confundă bugetul țării cu propriul buzunar”, afirmă Scutaru că este declarația care l-a iritat pe premier.

La două zile după această declarație, la finalul dezbaterii din Camera Deputaților, unde s-a discutat despre reducerea CAS cu cinci puncte procentuale și scutirea pe profitul reinvestit, premierul Ponta l-ar fi amenințat pe Scutaru.

„La final, m-am dus către premier cu textul acestei declarații, am văzut că unele televiziuni au dat niște imagini, dar erau de la a doua discuție, prima a avut loc chiar când am părăsit tribuna. Lângă premierul se afla ministrul de Finanțe, moment în care premierul a luat hârtia și a spus bun asta o lăsăm la o parte, văd că te-ai specializat în dube, vezi că poate te luăm noi cu duba. Am rămas stupefiat de această atitudine a premierului, mai ales că a spus-o pe un ton foarte apăsat, se vedea că era foarte iritat, sfătuindu-mă să îmi văd de alte lucruri. Am revenit în bancă, lângă mine era Eugen Nicolăescu care și-a dat seama că am avut o altercație cu premierul”, a povestit Scutaru versiunea sa asupra incidentului din Camera Deputaților.

El susține că a mai avut o contră verbală cu premierul și la finalul ședinței.

„Am mai avut o altercație cu premierul și am cerut precizări pe ideea că inacceptabil un asemenea comportament. Discuția a continuat într-o manieră absolut penibilă, am văzut că după aceea pe niște site-uri în care PSD-ul are un grad de control s-a prezentat discuția ca fiind tu vorbești de pușcărie, dar vezi că și voi îi aveți pe ai voștri, deci ar fi mai bine să o lași”, a declarat pentru gândul Scutaru.

Liberalul a ținut să precizeze că nu a dorit să facă publică această amenințare a premierului Ponta deoarece nu are cum să dovedească cele spuse.

„Nu am ieșit atunci, dintr-un lucru foarte simplu, dacă eram a doua puneam să merg cu un coleg care să-mi fie martor. M-am uitat pe imagini, la prima discuție că el m-a abordat, nu eu l-am abordat pe premier, nu eram decât eu cu el și doamna ministru, la a doua discuție s-a nimerit să fiu înconjurat de pesediști. Am văzut reacția unui coleg de la PSD care a apărut și a spus că premierul nu m-a amenințat, că mi-a spus că nu e bine să se adreseze cu un asemenea ton și să sugerăm cu pușcăriile unora altora. Mi-am dat seama că nu am niciun martor, era cuvântul meu în fața cuvântului a zece pesediști. Dacă ieșeam toți se jurau pe roșu că nu așa a fost și domnul Ponta nu l-a atins cu nicio floare”, a subliniat liderul grupului PNL diin Camera Deputaților.

Potrivit acestuia, mai mulți pesediști i-au transmis că premierul a avut „o explozie de furie și că este foarte supărat pe el”.

Întrebat de ce face afirmații după atâta timp dacă nu le poate proba, deputatul Scutaru a replicat: „Scuzați-mă, ce ar fi fost să mă duc să îl înregistrez cu telefonul , să îl provoc?”

„Eu m-am dus să discut cu Ponta, nu m-am uitat stânga dreapta cine este lângă mine. Dacă aveam ceva în cap luam și eu doi de la noi martori și ar fi fost cuvântul unui pesedist contra cuvântului unui alt liberal. Mai era Miron Mitrea care a ieșit împreună cu premierul și deputatul Tudose. Eu am fost înconjurat numai de pesediști”, a susținut Scutaru.

Dragnea: Doi mincinoși

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a sărit în apărarea premierului Ponta, care a fost acuzat de liberali că l-a amenințat pe deputatul George Scutaru cu închisoarea, spunând că acesta și Antonescu sunt „doi oameni mincinoși”, iar „Victor Ponta nu are cheile de la pușcărie”.

„Sunt doi oameni mincinoși, nu pot spune altceva, premierul Ponta nu a amenințat niciodată și nu va amenința niciodată pe nimeni cu pușcăria. Nu cred că Victor Ponta nu are cheile de la pușcărie. Cum poate să spună că cineva îl amenință sau că Victor Ponta amenință pe cineva cu pușcăria. De unde până unde are Victor Ponta atribuții în sensul acesta. Cred altcineva a amenințat de-a lungul timpului oameni politici și unele amenințări chiar sunt puse în practică”, a reacționat Dragnea, întrebat fiind de acuzele aduse de Crin Antonescu și George Scutaru premierului Ponta.

El a adăugat că respinge categoric această afirmație.

„Cred că sunt foarte puține întâlniri la care nu am participat și niciodată Victor Ponta nu a avut o asemenea atitudine, nu numai față de scutaru, ci față de nimeni, nu poate să aibă asemenea atitudini. E încă un gest disperat să mai culeagă niște voturi. E păcat, sunt dezamăgit de această evoluție a discursului celor de la PNL”, a precizat Dragnea.

Premierul: Pentru mine este o uriașă surpriză

Ponta nu a elucidat misterul acestui scandal din Parlament, limitându-se să răspundă ironic la adresa lui Crin Antonescu.

„Un singur comentariu o să fac. Nu mă pot încă obișnui cu faptul că domnul Antonescu merge la domnul Turcescu, eu sunt unul din cei 7,4 milioane de români care am votat în 2012 ca domnul Băsescu să fie demis și atunci domnul Turcescu spunea că trebuie să fim în închisoare toți cei 7,4 milioane. Nu mă pot obișnui cu domnul Antonescu schimbând locurile cu domnul Băsescu la Turcescu la emisiune și folosind același limbaj”, a fost replica lui Ponta la acuzele aduse de Crin Antonescu și George Scutaru.

Victor Ponta a adăugat că nu dorește să „răspundă la absolut nimic din așa ceva”, adăugând că regretă aceast schimbare „cu totul și neașteptată” a liderului PNL.

„Pentru mine este o uriașă surpriză”, a afirmat premierul Ponta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Sicriu în formă de mașină, trandafiri albi și dedicații pe bandă rulantă! Imaginile durerii de...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
TOŢI cei cu TELEFOANE mobile sunt obligați să respecte din 29 aprilie. Guvernul a dat...
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Regele Charles a vizitat un centru de tratare a cancerului din Londra