SCHIMBĂRI. Un consilier PNL renunță la mandat de bunăvoie: Am văzut aceleași practici – servirea clientelei politice PSD, lipsa de transparență, arbitrariu, dezinteres pentru punctele de vedere ale celorlalți

SCHIMBĂRI. Un consilier PNL renunță la mandat de bunăvoie: Am văzut aceleași practici - servirea clientelei politice PSD, lipsa de transparență, arbitrariu, dezinteres pentru punctele de vedere ale celorlalți
Un consilier PNL renunță la mandat de bunăvoie: Am văzut aceleași practici - servirea clientelei politice PSD, lipsa de transparență, arbitrariu, dezinteres pentru punctele de vedere ale celorlalți / Sursă FOTO: Răzvan Timofciuc / Facebook
Publicat: 23/06/2020, 21:15

Consilierul local din Iași Răzvan Timofciuc și-a luat la revedere de la colegii din PNL printr-o scrisoare în care își expune motivele care l-au determinat să ia o asemenea decizie, printre care și faptul că după ce Mihai Chirică, primarul orașului Iași, a devenit membru PNL a continuat „aceleași practici pe care le-am criticat în ultimii ani: servirea clientelei politice PSD, lipsa de transparență, arbitrariu, dezinteres pentru punctele de vedere ale celorlalți”.

Mesajul intern al consilierului Răzvan Timofciuc a fost făcut public de către Ziarul de Iași.

Critică pentru Mihai Chirică: Am văzut aceleași practici –  servirea clientelei politice PSD, lipsa de transparență, arbitrariu, dezinteres pentru punctele de vedere ale celorlalți

„Stimați liberali, timp de 13 ani am fost în aceeași echipă.

Împreună cu mulți dintre voi sunt prieten și împărtășim o mulțime de amintiri. Am simțit împreună bucuria victoriilor electorale și tristețea eșecurilor. Dacă cineva mi-ar fi spus acum 6 luni sau un an că îmi voi da demisia din PNL, i-aș fi spus că o astfel de variantă este exclusă.

Dar iată că mă văd nevoit să mă despart de PNL. Am avut multe frământări interioare cu privire la pașii pe care îi voi face în viitor.

Dar ce s-a întâmplat în ultima perioadă, modul în care s-a petrecut transferul actualului primar și perspectivele după venirea sa m-au dezarmat.

Din păcate, am văzut chiar și după depunerea adeziunii la PNL aceleași practici pe care le-am criticat în ultimii ani: servirea clientelei politice PSD, lipsa de transparență, arbitrariu, dezinteres pentru punctele de vedere ale celorlalți… mai mult, am văzut o atitudine revanșardă față de cei care am apărat interesul public și ne-am făcut treaba în ultimii ani.

Aș fi înțeles rațiunile pragmatice, electorale, dacă as fi văzut o convertire a acestuia la valorile și principiile de bun-simț în care noi, cei mai mulți, credem. Am sperat că noi vom fi cei care îi vom face agenda publică în CL, nu invers. Pentru că agenda noastră a fost orientată spre binele public, spre interesul cetățeanului. În fond, nu aceasta este esența activității politice? Ce rost are să spui că ai primar liberal, dacă agenda respectivului este străină de idealurile liberalismului…

Îmi pare rău că s-a ajuns până aici și că am fost nevoit să iau această decizie. În toți acești ani petrecuți în PNL m-am format, am crescut politic, mi-am făcut prietenii care vor dura toată viața. Sunt recunoscător pentru asta!

PNL este un partid cu o tradiție de 145 ani, cu mulți oameni buni, decenți, care fac politică pentru a servi interesul public. Știu asta pentru că i-am cunoscut în proiecte comune, în campanie sau în activitatea politică.

Voi continua să lupt pentru ca orașul nostru să aibă o conducere a Primăriei orientată spre interesul cetățeanului, care pune pe primul loc interesul public, orientată spre proiecte de care Iașul are atît de mare nevoie.

Vă mulțumesc pentru întreaga colaborare! Cu gânduri bune, Răzvan Timofciuc”, potrivit sursei citate.

Ulterior, consilierul local a anunțat și printr-un mesaj pe pagina de Facebook că și-a înaintat demisia din PNL.

PNL anunță oficial candidatura fostului pesedist Mihai Chirica la Primăria Iași

Biroul Politic Județean al PNL Iași a votat în luna martie 2020 candidatura lui Mihai Chirica la Primăria Iașului. Fostul social-democrat a fost susținut de 28 de membri, trei s-au abținut și doi au votat „împotrivă”.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul Iașului a anunțat va candida la următoarele alegeri locale din partea PNL.

„Ca primar ales al municipiului Iași, toate proiectele Iașului și ale Moldovei sunt permanent în atenția mea. Nu de fiecare dată am găsit sprijinul necesar pe plan național pentru realizarea acestor proiecte. În acest an, atât România, cât și Iașul se află într-un moment de răscruce, care este o oportunitate unică pentru schimbarea în bine a societății noastre! Și aici mă refer la alegerile locale și parlamentare”, a anunțat Mihai Chirica.

Actualul primar al Iașului a precizat și motivul pentru care în ultima vreme l-a susținut pe președintele Klaus Iohannis.

„Nu de fiecare dată clasa politică a confirmat așteptările românilor, dar sunt convins că trebuie să adunăm toate energiile creatoare la un loc pentru a reuși așezarea societății românești pe calea normalității europene. Acesta este motivul pentru care, de mai bine de trei ani, am fost un partener constant al proiectelor președintelui României , garantul normalității acestei țări. Am luat act de invitația expresă a președintelui PNL, Ludovic Orban, șeful Guvernului României, de a fi susținut drept candidat la Primăria municipiului Iași de către PNL. Nu putem clădi o Românie normală fără o democrație reprezentată în Parlament de către partidele politice”, a anunțat Chirica.

Astfel, susținea Mihai Chirica va avea ocazia să realizeze proiectele Iașului precum Autostrada Unirii, Șoseaua de Centură a Iașului, extinderea Aeroportului Internațional Iași, noul stadion și sala polivalentă, dar și Spitalul Regional de Urgență.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Resturile unei rachete abandonate în spațiul cosmic de 15 ani au trecut pe lângă un...