ȘCOALA DE VARĂ a amazoanelor PSD. Dăncilă a fost numită MARIONETĂ, dar spune că nu are NICIUN MOTIV să facă un pas înapoi. Teodorovici s-a propus președinte onorific al Organizației de Femei

Publicat: 31/08/2018, 19:52

Dăncilă, „marioneta lui Dragnea”. Premierul a fost huiduit la intrarea la Școala de vară

„Rușine, rușine să vă fie”, „Sunteți marioneta lui Dragnea” și „Anaflabeto”, i-au strigat protestatarii premierului Viorica Dăncilă, în timp ce aceasta se îndrepta spre clădirea unde se desfășoara Școala politică de vară a Organizației de Femei a PSD.

La ședință și-a anunțat prezența și liderul PSD, Liviu Dragnea, care până la momentul transmiterii acestei știri încă nu a sosit.

Premierul Viorica Dăncilă a fost așteptată, vineri, la Mamaia, unde se desfășoară Școala politică de vară a Organizației de Femei a PSD, de câțiva protestatari, care au huiduit-o de când a coborât din mașină până a intrat în clădire.

„Rușine, rușine să vă fie”, „Sunteți marioneta lui Dragnea” și „Anaflabeto”, i-au strigat protestatarii premierului Viorica Dăncilă, în timp ce aceasta se îndrepta spre clădirea unde se desfășoara Școala politică de vară a Organizației de Femei a PSD.

La ședință și-a anunțat prezența și liderul PSD, Liviu Dragnea, care până la momentul transmiterii acestei știri încă nu a sosit.

Sorina Pintea, către Iohannis: Nu sacrificați vieți pentru orgolii

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, sâmbătă, la Mamaia, că din cauza lipsei avizelor din CSAT pe rectificarea bugetară au apărut probleme cu aprovizionarea medicamentelor și i-a transmis președintelui Klaus Iohannis că „nu e cazul să sacrificăm vieți pentru niște orgolii”.

„În ultimele zile am dus o adevarată luptă cu cifrele și îi mulțumesc domnului Teodorovici că mi-a dat niște sugestii. Au fost niște probleme legate de întârzierea rectificării. Nu vreau să critic pe nimeni, dar cred că nu e cazul să sacrificăm niște vieți pentru niște orgolii. Am reușit să rezolvăm problemele punctuale astfel încât să nu avem sincope în aprovizionarea cu medicamente pentru pacienți”, a declarat, sâmbătă, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la Școala de Vară a Organizației de Femei a PSD care se desfășoară la Mamaia.

Sorina Pintea a mai subliniat că ultima perioadă a fost una grea, însă a încercat să aplice măsurile din programul de guvernare.

„A fost o perioadă grea, o perioadă în care am încercat ca măsurile pe care le-am luat la nivelul Ministerului Sănătății – măsuri de altfel cuprinse în programul de guvernare – să fie aplicabile repede, simplu și aș vrea să amintesc doar câteva: prima și cea mai importantă a fost majorarea salariilor din sistemul medical. (…) Medicii, asistenții medicali, personalul medical de specialitate din sistemul sanitar a beneficiat de măsuri foarte foarte importante de majorări importante a salariilor. Bineînțeles, asta nu este suficient să asigurăm pacienților un serviciu medical de calitate, de aceea aceste majorări salariale sunt dublate de investiții (…) și aici vorbesc doar despre cele trei spitale regional”, a spus Pintea.

Ministrul a menționat lansarea studiilor de fezabilitate pentru spitalele regioanale din Iași și Cluj, anunțând că în 5 septembrie va merge la Craiova pentru lansarea studiului si aici.

„Introducem molecule noi pentru tratamentul pacienților – la ședința de Guvern din această săptămână am introdus încă două noi molecule – numărul acestora ajungând la 37, molecule necesare pentru tratamentul pacienților bolnavi de leucemie, cancer hepatită. Aceasta din urmă este o boală pe care România o tratează cu foarte mult success, suntem printre puținele țări din lume care tratează hepatita începând de la fibroza grad 1 până la fibroza grad 4 și indiferent de gradul de fibroză, pentru pacienții dializați sunt niște pași pe care i-am făcut și nu ne vom opri aici”.

Președintele Klaus Iohannis a decis convocarea CSAT pentru 4 septembrie, ora 13:00, având înscrisă pe Ordinea de zi analiza propunerilor de rectificare a bugetului de stat al instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale pentru anul 2018.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat pe 23 august că Guvernul a cerut convocarea de urgență a ședinței CSAT pentru a putea adopta rectificarea bugetară, deoarece că președintele Klaus Iohannis „nu a găsit deschiderea sau poate nu a avut timp” să facă acest lucru.

„Rectificarea bugetară este unul dintre cele mai importante proiecte ale Guvernului, care ar fi trebuit să fie adoptat în cadrul ședinței de astăzi (joi – n.r.). Din păcate, președintele României nu a găsit deschiderea sau poate nu a avut timp să convoace Consiliul Suprem de Apărare a Țării pentru analizarea și avizarea primei rectificări bugetare din acest an, deși proiectrul de află în dezbatere publică încă de pe data de 6 august”, a declarat Viorica Dăncilă la începutul ședinței Executivului.

Ea afirmat că, în aceste condiții, Guvernul a luat decizia de acere președintelui convocarea în regim de urgență a Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

„Am prevăzut mai mulți bani pentru sănătate, educație, administrație locală, pentru acele domenii care au avut o bună execuție bugetară, însă cu încadrarea de deficit bugetar de 2,97% din PIB”, a mai spus Dăncilă

Guvernul a trimis, pe 21 august, președintelui României, solicitarea de convocare în regim de urgență a ședinței CSAT în vederea analizării și avizării propunerilor de rectificare a bugetelor instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale.

Teodorovici, președinte onorific al Organizației de Femei. Economie, economie, economie, principalul mesaj

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat, sâmbătă, la Școala de Vară a Femeilor PSD,că a rugat-o pe Viorica Dăncilă ca Guvernul să se axeze mai mult pe mesajul „Economie, economie, economie”. El a mai spus, în glumă, că și-ar dori să fie președintele onorific al Organizației de Femei.

Teodorovici le-a mai spus vineri femeilor din PSD, la Mamaia, că se încearcă scoaterea de la guvernare a partidului pentru ca social-democrații să nu fie la putere atunci când România va exercita în premieră președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

„O rugăm pe dna prim-ministru ca pe viitor să ne axăm cu cât mai mare determinare pe zona de economie și chiar să avem, ca și mesaj, . Pentru că, așa cum le spun eu celor care sunt de dreapta, cei care susțin piața cel mai mult sunt oamenii de stânga. Cum să fie omul de stânga? Păi omul de stânga trebuie să aplice o politică socială, pentru asta are nevoie de bani în buget, ca să aibă bani în buget are nevoie de o economie puternică, și iată cum omul de stânga e cel mai înfocat susținător al economiei de piață, al economiei în general”, a declarat, sâmbătă, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, la Școala de Vară a Femeilor din PSD care se desfășoară în stațiunea Mamaia, în prezența premierului Viorica Dăncilp.

Teodorovici a glumit și le-a spus doamnelor din partid că ar vrea să fie președinte onorific al organizației.

„I-am spus colegei mele Rovana (Rovana Plumb, președintele organizației de femei a PSD – n.r.) să îmi depun și eu candidatura la șefia organizației de femei a PSD, dar mă multumesc și cu funcția de președinte onorific și aș fi mândru să vă reprezint interesele”, a spus ministru Finanțelor, în aplauzele sălii.

„Eugen, dacă tot îți dorești, noi cu drag te dorim și poți fi președinte onorific al organizației de femei”, i-a răspuns Rovana Plumb.

Teodorovici a primit din sală, de la primarul din Cumpăna, Mariana Gâju, un stilou.

„Cu acest stilou să bugetați, să scrieți, să fundamentați bine bugetul țării să poată aduce prosperitate tuturor românilor”, i-a spus Gâju ministrului de Finanțe.

Doina Pană, atac ironic la #rezist

Deputatul PSD Doina Pană le-a spus sâmbătă, la Mamaia, femeilor social-democrate prezente la Școala de Vară a organizației de partid, că trebuie să apere Guvernul și să înțeleagă că atunci când„enervarea #rezist crește mai tare”, acesta este semnalul că partidului de fapt îi „merge bine”.

„Indiferent ce se vehiculează, pentru că este foarte multă minciună, din păcate este enorm de multă ură propagată sistematic, continuu, la nivelul României, noi trebuie să fim cu fruntea sus, trebuie să ne apărăm Guvernul, pentru că cifrele o spun clar, ele indică faptul că a fost gândit foarte bine programul de guvernare și se întâmplă. Avem un Guvern foarte performant, indiferent ce se propagă în fiecare zi de cei care nu vor binele României, nu vor stabilitatea României, nu vor ca noi să prindem Centenarul în formula care suntem. Cu cât enervarea #rezist crește mai tare, asta să vă facă să înțelegeți că, de fapt, noi mergem bine. Asta este semnalul”, a declarat, sâmbătă, la Mamaia, deputatul PSD Doina Pană, la Școala de Vară a femeilor social-democrate.

La eveniment participă, printre altele, premierul Viorica Dăncilă, președintele organizației de femei PSD, Rovana Plumb, ministrul pentru Diaspora, Natalia Intotero, ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran și vicepremierul Ana Birchall.

Dăncilă, „descumpănită” de nazi grammar. Poate că am greșit, e o presiune imensă

Premierul Viorca Dăncilă a făcut, vineri, la Mamaia, referire la criticile la adresa sa cu privire la greșelile gramaticale pe care le face, spunând că presiunea este una imensă și greșelile vin pe fondul oboselii.

„Am fost descumpănită de virulența atacurilor lansate asupra mea. Am înțeles cu timpul că cei mai înverșunați adversari care îmi numără virgulele și greșelile nu au altceva de criticat și se limitează la aceste lucruri. Da, poate că am greșit, este o presiune imensă, este oboseală imensă, încercăm să facem mult și de multe ori pe fondul oboselii am făcut greșeli, dar nu voi greși niciodată în deciziile pentru România și români și cred că asta e important. Iar faptul că nu am greșit e reliefat de drumul bun pe care merge economia românească, de deciziile pe care le-am luat, de implicarea fiecărui coleg, de implicarea tuturor, pentru că toate aceste lucruri se fac în echipă, le-am discutat și hotărât împrreună”,a spus Viorica Dăncilă, la Mamaia.

În timpul discursului, premierul a numit România și românii ca fiind lucruri.

„În cadrul proiectelor importante pentru România am încercat să aduc toate instituțiile și partidele politice. Am crezut și cred că pot să ies din acest joc al urii. România și românii sunt lucruri care trebuie să fie respectate atât pe plan intern cât și extern”, a mai spus Dăncilă.

Rovana Plumb, „unire și unitate”

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a declarat, vineri, la Mamaia, că președintele Klaus Iohannis este preocupat de propria campanie electorală și amenință premierul că trebuie să facă ceea ce i se spune. „Răspunsul nostru este unire și unitate”, a spus Rovana Plumb.

„Trebuie, în continuare, să facem în așa fel încât în anul Centenar răspunsul nostru la orice atac al adversarilor noștri să fie acela al unirii, al unității și spun asta pentru că, din păcate, în anul Centenar, cel care ar trebui să unească în jurul unui proiect național toate propunerile valoroase pentru România, președintele țării este mai preocupat de propria campanie electorală. În anul Centenar președintele României îndeamnă românii să se lupte între ei. În anul Centenar președintele României iese și amenință primul- ministru al României că trebuie să facă ceea ce i se spune, adică să demisioneze”, a afirmat Rovana Plumb.

Acesta a adăugat că Viorica Dăncilă nu va demisiona și va merge cu guvernarea până în 2020.

„În anul Centenar, așa cum spuneam, răspunsul nostru nu poate fi decât unire și unitate”, a conchis Rovana Plumb.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Prințesa de Wales a intrat în istoria Casei Regale Britanice. Ce titlu regal a primit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom