Scurtul mandat la Ministerul Culturii al Csillei Hegedus

Scurtul mandat la Ministerul Culturii al Csillei Hegedus
Publicat: 14/12/2014, 18:05
Actualizat: 08/01/2020, 20:39

Înainte de fi numită la Cultură, Csilla Hegedus a fost secretar de stat în minister, secretar general adjunct în Departamentul pentru Cultură și în Secretariatul General și vicepreședinte în Organizația de Femei a UDMR. Ea a ocupat funcția de consilier personal al ministrului Culturii în perioada 2010 – 2012, iar, între 1997 și 2014 a fost director executiv al Fundației Transilvania Trust.

Csilla Hegedus mai este consultant de specialitate, în probleme de management, al patrimoniului cultural al Alteței Sale Regale, Principesa Margareta a României, membru al juriului internațional al Uniunii Europene (DG EAC) și Europa Nostra privind patrimoniul cultural și face parte din mai multe asociații profesionale: Europa Nostra, ICOMOS România, ACCR Franța și Institute of Historic Building Conservation.

Hegedus (47 de ani) a absolvit Facultatea de Dezvoltare a Resurselor Umane a Universității din Pecs, Ungaria (2006-2009) și Facultatea de Științe Economice, a Universității Babeș – Bolyai, din Cluj-Napoca (1992- 1997), unde este profesor asociat al Cursului postuniversitar de specializare, în reabilitarea patrimoniului construit.

Ea este autoare și coautoare a mai multor articole și lucrări științifice legate de restaurarea și managementul patrimoniului construit.

Debutul în politică al lui Hegedus a avut loc în 2008, când a candidat pe listele UDMR pentru funcția de consilier județean Cluj.

În CV-ul secretarului de stat, publicat pe site-ul UDMR, limbile română, germană și engleză figurează ca limbi străine.

Potrivit declarației de avere, Csilla Hegedus are două terenuri, unul de 1.300 de metri pătrați în comuna Gârbău din județul Cluj și unul de 170 de metri pătrați în Cluj-Napoca. De asemenea, are o locuință în Cluj-Napoca, de 89 de metri pătrați, și una în comuna Gârbău, de 157 de metri pătrați.

Totodată, Csilla Hegedus are trei conturi bancare, în valoare de 28.345 de lei, 3.785 de euro, respectiv 16.337 de lei. Tot potrivit declarației de avere, aceasta a vândut în ultimele 12 luni o casă și un teren, din satul Pata, pentru suma de 60.000 de euro.

Csilla Hegedus are 30% părți sociale la firma S.C. Pro Utilitas S.R.L, valoarea totală a părților sociale fiind de 66 de lei. De asemenea, aceasta este membru în Consiliul Director al Fundației Transilvania Trust, parte neretribuită, și membru în Consiliul de Conducere al Institutului Cultural Român.

Fundația Transilvania Trust, al cărei director a fost între 1997 și 2014, a beneficiat de contracte în valoare de 200.000 de euro de la Education, Audiovisual and Culture Executive Agency, un contract încheiat pe 27 noiembrie 2013, de o predecontare de 75.000 de euro de la EEA Grants, un alt contract de 5.000 de lei de la Primăria și Consiliul Local Cluj în 2014, 6.000 de lei și 4.000 de lei de la Consiliul Județean Cluj, 14.600 de lei de la Uniunea Arhitecților din România, 30.000 de euro de la Fondul Cultural Național din Ungaria, 600.000 de forinți de la Fondul Bethlen Gabor din Ungaria.

Potrivit declarației de avere publicate pe Ministerul Culturii, în ultimul an fiscal, Hegedus Csilla a primit suma de 36.105 lei ca director executiv al Fundației Transilvania Trust și 57.807 lei ca secretar general adjunct al UDMR București. De asemenea, Csilla Hegedus a primit suma de 8.520 de lei ca expert al Administrației Fondului Cultural Național și 4.306 euro ca expert al Comisiei Europene.

Potrivit declarației de interese publicate pe Ministerul Culturii, Szabo Balint Gyorgy, rudă de gradul 1 cu Csilla Hegedus (este tatăl acesteia), care deține firma SC Utilitas CCPDRPC SRL, are peste 10 contracte cu diverse entități, printre care cu Institutul Național al Patrimoniului, Muzeul de Artă din Cluj-Napoca și cu municipalitatea Bistrița.

Tags:
Adrian Popa
Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Protest în Ungaria. Mii de oameni s-au adunat la un miting organizat de rivalul lui...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Marcel Pavel a fost la un pas de moarte. Ce i s-a întâmplat marelui artist
Casa te atacă cu bile de vopsea și gaze lacrimogene
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ