Sebastian Burduja, „siderat” de acțiunile lui Clotilde Armand: „Nu credeam că astfel de manifestări sunt posibile în anul 2021”

Sebastian Burduja, „siderat” de acțiunile lui Clotilde Armand: „Nu credeam că astfel de manifestări sunt posibile în anul 2021”
Sursa FOTO: facebook.com
Publicat: 03/02/2021, 22:22
Actualizat: 03/02/2021, 23:09

Sebastian Burduja, președintele PNL Sector 1, a lansat un atac dur la adresa primarului Sectorului 1, după ce Clotilde Armand l-a dat afară din clădire pe viceprimarul din partea PNL. Mai mult, deputatul PNL spune că Clotilde Armand a exprimat o lipsă de interes în ceea ce privește redeschiderea școlilor, „o urgență reală” , propusă pe ordinea de zi în ședința de Consiliu Local. Nu în ultimul rând, președintele PNL se arată „siderat de întâmplările de la ADP” , dezvăluite în exclusivitate de Gândul.RO.

Sebastian Burduja: „Sunt pur și simplu siderat. Nu am crezut că putem trăi asemenea momente în România anului 2021”

Președintele PNL subliniază, încă de la începutul postării, că acțiunile primarului Sectorului 1 sunt importante a fi criticate, pentru că reprezintă „chestiuni de interes public” , deși PNL se află într-o coaliție de guvernare cu USRPLUS.

„Sunt pur și simplu siderat. Nu am crezut că putem trăi asemenea momente în România anului 2021. Pentru cei care reproșează că “spălam rufe în public”, vă spun atât: acestea sunt chestiuni de interes PUBLIC. Spre deosebire de PSD, noi vrem transparență – totală. Iar cetățenii trebuie să știe adevărul și să judece singuri” .
Sebastian Burduja reclamă lipsa de interes a lui Clotilde Armand în ceea ce privește propunerile PNL, dar și problemele cu care se confruntă cetățenii, primarul alegând să iasă din sală când trebuia să discute despre redeschiderea școlilor.
„În ședința de Consiliu Local “de îndată” de la sectorul 1 (convocată de urgență fără să existe nicio urgență), încă în desfășurare, la punctul despre situația școlilor în prag de redeschidere, adăugat pe ordinea de zi la propunerea consilierilor PNL (asta ar fi fost singura urgență reală!), primarul Armand a ieșit din sală. Că să scrie o postare pe Facebook. Știți cum a răspuns celor 10 întrebări legitime pe care PNL i le-a adresat public? Exact cum v-am scris de acum două ore: că “USL trăiește la sectorul 1”. Zero argumente, zero răspunsuri. Atât de mult îi pasă de școlile din sector că a hotărât să iasă din sala și să arunce cu neadevăruri pe Facebook. La fel a făcut și la ședinta de joi” .
Burduja spune că Armand a ales să se răzbune pe liberali, pentru că aceștia au adus pe ordinea de zi proiecte care au deranjat-o. Totodată, deputatul PNL spune că „întâmplările de la ADP”, dezvăluite în exclusivitate de Gândul.RO, sunt „halucinante”.
„Dar asta nu e tot. A mai făcut ceva. A dat buzna în biroul viceprimarului PNL, aflat în ședinta de Consiliu, că să anunțe consilierii acestuia că dă afară din primărie viceprimarul PNL și staff-ul ei. Vor fi mutați în altă clădire și au la dispoziție…seara aceasta să se mute.
De ce asemenea gesturi? Pentru că viceprimarul PNL, împreună cu colegii liberali, a îndrăznit să nu fie de acord cu fiecare punct de pe ordinea de zi (de altfel, PNL a votat pentru la punctul legat de spitale și a avut permanent o abordare constructivă și decentă). Păcatul este că echipa PNL a avut “tupeul” să pună întrebări dificile și să ridice probleme delicate despre proiectele de pe ordinea de zi. Și despre halucinantele întâmplări de la ADP, dezvăluite de presă în cursul zilei de azi. După ce a revenit în ședinta de consiliu, explicația primarului Armand a fost această: „v-am făcut o concesie cu acel birou, dar mi-am dat seama că nu apreciați această concesie”. Judecați dumneavoastră.
Nu credeam că astfel de manifestări sunt posibile în anul 2021, de la un primar care a câștigat alegerile într-un parteneriat. Eram convins că pedepsele pentru nesupunere sunt doar file de istorie din vremuri de tristă amintire…
O zi tristă pentru comunitatea noastră, pentru administrația locală din sectorul 1 și pentru democrația României. Țara asta merită mult mai mult” .

Sunt pur si simplu siderat. Nu am crezut ca putem trai asemenea momente in România anului 2021. Pentru cei care…

Posted by Sebastian Burduja on Wednesday, February 3, 2021

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a convocat o ședință extraordinară a Consiliului Local Sector 1 cu o ordine de zi pe care s-au aflat proiecte care au generat tensiuni la ședința de săptămâna trecută.

Clotilde Armand a anunțat că cele trei proiecte „extrem de importante” de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare sunt cel privind reorganizarea Poliției Locale, proiectul de digitalizare și funcționare a parcărilor și un proiect prin care patru spitale trec în administrarea Primăriei Generale.

Într-un comunicat de presă al PNL Sector 1, liberalii susțin că nu au votat proiectele propuse de Clotilde Armand din „motive obiective”.

De exemplu, consilierii PNL Sector 1 nu au susținut proiectul de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului privind digitalizarea parcărilor publice, pentru că „schimbă regulile în timpul jocului, fără să țină cont de părerile exprimate de comunitate”.

„Considerăm inacceptabil ca niciuna dintre cele 400 de opinii exprimate de cetățeni, în procesul de consultare publică, nu a fost transpusă în proiect. Mai mult decât atât, dintre aceste 400 de opinii, peste 100 au fost de la persoane juridice, plătitoare de taxe în sector, care au dreptul să fie incluse în procedura de atribuire de locuri de parcare”, precizează comunicatul PNL S1.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesor ieșit din comă a fost în anul 3906 și știe...
Cât costă o manichiură și un tuns simplu înainte de Paște! Prețurile au explodat, în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Ungurii umilesc România. Pregătesc marea lovitură: Putem scrie istorie
Pensionarii, ținuți în suspans. Poșta Română își bate joc de ei
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Cristina Cioran victorie în fața lui Alex Drobrescu. Ce a decis instanța
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Substanțele toxice din microplastice pot fi absorbite prin piele, arată un studiu