Secretarul general adjunct al Guvernului, Dan Mihalache, a fost demis de Victor Ponta. Premierul explică: „În numele Guvernului vorbesc doar eu”

Redactor:
Cristian Andrei
Secretarul general adjunct al Guvernului, Dan Mihalache, a fost demis de Victor Ponta. Premierul explică: „În numele Guvernului vorbesc doar eu”
Secretarul general adjunct al Guvernului, Dan Mihalache, a fost demis de Victor Ponta, au declarat, pentru gândul, surse guvernamentale.

Secretarul general adjunct al Guvernului, Dan Mihalache, a fost demis de Victor Ponta, au declarat, pentru gândul, surse guvernamentale. Dan Mihalache susține că a avut o discuție în cursul zilei de ieri cu premierul și cu președintele PNL, Crin Antonescu, în care s-a convenit să aibă „o altă însărcinare pe linie guvernamentală”.

„Informația este pe surse, dar voi dezvălui toată discuția. Am avut ieri o discuție cu domnul Ponta și cu domnul Antonescu. Am convenit să am o altă însărcinare pe linie guvernamentală, pentru că sunt o persoană politică. Exprimările mele țin mai degrabă de polemica politică”, a declarat el, într-o intevenție la Digi 24, precizând că nu are cunoștință ca până la această oră Ponta să fi semnat „vreo hârtie”.

Andreea Lambru, fost secretar executiv al PNL, ar putea fi înlocuitorul lui Mihalache la SGG. Aceasta este consiliera ministrului delegat pentru Administrație, Radu Stroe. Vezi cine este Andreea Lambru.

Pe 9 noiembrie, Dan Mihalache a fost acuzat de ANI de conflict de interese pentru că ar fi deținut simultan funcția de secretar general al Guvernului și cea de administrator al unei companii private. ANI susține într-un comunicat public că în perioada 10.05.2012 – 08.06.2012 Mihalache a exercitat atât funcția de Secretar General Adjunct al Guvernului, cu rang de Secretar de Stat, cât și funcția de administrator în cadrul S.C. DIB MEDIA CONSULTANCY S.R.L.

După decizia ANI, Mihalache a atacat dur Agenția și pe șeful acesteia despre care a spus că este „o jigodie”. Șeful său de partid, Crin Antonescu a taxat ieșirea liderului liberal.

Dan Mihalache conduce și departamentul de comunicare al PNL, fiind impus în această funcție de președintele PNL. Relația dintre cei doi s-a răcit în ultima perioadă, motiv pentru care Antonescu și-a dat acceptul înlocuirii lui Mihalache din această funcție. În PNL, au existat discuții pentru schimbarea lui Mihalache și din funcția de șef al comunicării partidului.

Și lui Silaghi i se clatină scaunul

Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, se numără și el printre numele vizate de remanierea guvernamentală. În interiorul USL, s-a vorbit insistent de schimbarea ministrului, premierul Victor Ponta fiind nemulțumit de activitatea acestuia. ANI a sesizat Oficiul Național pentru Combaterea Spălării Banilor susținând că ministrul Transporturilor nu ar putea justifica peste 45.000 euro din averea pe care a dobândit-o. Inspectorii ANI au descoperit că în perioada 07.05.2012 – 15.10.2012, Silaghi și soția acestuia, au avut venituri salariale în cuantum de 24.872 Lei iar „modificările patrimoniale intervenite în aceeași perioadă au fost în cuantum de 231.670 Lei, rezultând o diferență nejustificată de 206.798 Lei (aprox. 45.955 Euro).

Președintele Traian Băsescu a anunțat aseară că i-a transmis premierului Victor Ponta o scrisoare în care i-a sugerat să-i remanieze pe miniștrii suspectați de incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate.

Victor Ponta: „În numele Guvernului vorbesc eu!”

Premierul Victor Ponta, aflat la Bruxelles, a explicat că l-a demis pe Dan Mihalache luni dimineața, deci înainte de intervenția televizată a lui Traian Băsescu. Potrivit lui Ponta, ceea ce l-a determinat să facă acest gest sunt luările publice de poziție ale lui Dan Mihalache, cu care premierul a sugerat că nu este de acord: „Nu agreez ideea ca secretarul general sau secretarul general adjunct al Guvernului să aibă poziții publice, politice. Am semnat documentul ieri dimineață. Înlocuitorul este doamna Lambru. Mă deranjează orice afimație (făcută de un membru al Guvernului, n.n.), pentru că se presupune că este a mea sau a Guvernului, Or, în numele Guvernului vorbesc eu sau purtătorul de cuvânt”.

Ponta se vede mâine cu Băsescu

Premierul a confirmat că se va duce mâine la Cotroceni. Întrebat despre subiectul discuțiilor, Ponta a răspuns vag: „Ne vedem să discutăm despre bugetul 2014-2020. O să vedem ce mai discutăm”.

„Poate plec cu gândul președintelui”, a glumit Ponta, întrebat de ziariști ce va discuta cu Băsescu.

Reacția lui Crin Antonescu

Președintele PNL Antonescu a precizat că decizia înlocuirii secretarului adjunct al Guvernului, Dan Mihalache, a fost luată împreună cu premierul din cauza declarațiile „nepotrivite ale acestuia” și nu la cererea președintelui Traian Băsescu. Antonescu a adăugat că această schimbare nu „are de-a face cu solicitările și scrisorile” lui Traian Băsescu despre „presupusa” incompatibilitate.

 

 

Patru dintr-o lovitură. Becali scrie ISTORIE în Liga I. FCSB a dat marele tun şi...
EXCLUSIV. Bianca Drăgușanu, desfigurată de Alex Bodi! Vedeta a fost ruptă cu bătaia de iubitul...
FOTO. Anna Lesko, fără lenjerie intimă pe sub rochie! Cum a apărut blonda pe stradă
A fost nevasta nr. 4! Ce s-a ales de cea mai sexy soție a lui...
NOROC COLOSAL. Din 2 octombrie, zodiile…
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Lovitură cruntă pentru Mihai Gâdea! Emisiunea lui ... Nimeni nu se aștepta la ASTA
Primarul sectorului 4 a anunţat că va depune plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor împotriva...
Biroul Electoral Sector 1 intervine în scandalul imaginilor: Persoana din imagini, personal tehnic auxiliar
EXCLUSIV. Bianca Drăgușanu, desfigurată de Alex Bodi! Vedeta a fost ruptă cu bătaia de iubitul...
Aroganțe de vedetă! Ce a făcut fiica Biancăi Drăgușanu într-un restaurant de fițe din Capitală?...
Un RUS a dus la extrem un EXPERIMENT cu Coca-Cola. Urmarea a fost de-a dreptul...
ULTIMA ORĂ! Alegerile au fost anulate ... Oamenii vor fi chemați din nou la vot
Dezastru pentru Mihai Gâdea. Antena 3, sancționată dur din cauza lui Nicușor Dan: „Terorism mediatic!”
Ultimă oră! S-au ANULAT alegerile, la urne din nou pe 11 octombrie
Alegerile se anulează în acest oraş! Decizia luată de BEC
Masca miroase urât? Vezi 10 posibile cauze și soluțiile!
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Cine este românul care vrea să investească aproape 3 miliarde de euro într-un proiect gigant...
Inchide