Secretarul general adjunct al Guvernului, Dan Mihalache, a fost demis de Victor Ponta. Premierul explică: „În numele Guvernului vorbesc doar eu”

Secretarul general adjunct al Guvernului, Dan Mihalache, a fost demis de Victor Ponta. Premierul explică: În numele Guvernului vorbesc doar eu
Publicat: 13/11/2012, 19:12
Actualizat: 13/11/2012, 19:12

Secretarul general adjunct al Guvernului, Dan Mihalache, a fost demis de Victor Ponta, au declarat, pentru gândul, surse guvernamentale. Dan Mihalache susține că a avut o discuție în cursul zilei de ieri cu premierul și cu președintele PNL, Crin Antonescu, în care s-a convenit să aibă „o altă însărcinare pe linie guvernamentală”.

„Informația este pe surse, dar voi dezvălui toată discuția. Am avut ieri o discuție cu domnul Ponta și cu domnul Antonescu. Am convenit să am o altă însărcinare pe linie guvernamentală, pentru că sunt o persoană politică. Exprimările mele țin mai degrabă de polemica politică”, a declarat el, într-o intevenție la Digi 24, precizând că nu are cunoștință ca până la această oră Ponta să fi semnat „vreo hârtie”.

Andreea Lambru, fost secretar executiv al PNL, ar putea fi înlocuitorul lui Mihalache la SGG. Aceasta este consiliera ministrului delegat pentru Administrație, Radu Stroe. Vezi cine este Andreea Lambru.

Pe 9 noiembrie, Dan Mihalache a fost acuzat de ANI de conflict de interese pentru că ar fi deținut simultan funcția de secretar general al Guvernului și cea de administrator al unei companii private. ANI susține într-un comunicat public că în perioada 10.05.2012 – 08.06.2012 Mihalache a exercitat atât funcția de Secretar General Adjunct al Guvernului, cu rang de Secretar de Stat, cât și funcția de administrator în cadrul S.C. DIB MEDIA CONSULTANCY S.R.L.

După decizia ANI, Mihalache a atacat dur Agenția și pe șeful acesteia despre care a spus că este „o jigodie”. Șeful său de partid, Crin Antonescu a taxat ieșirea liderului liberal.

Dan Mihalache conduce și departamentul de comunicare al PNL, fiind impus în această funcție de președintele PNL. Relația dintre cei doi s-a răcit în ultima perioadă, motiv pentru care Antonescu și-a dat acceptul înlocuirii lui Mihalache din această funcție. În PNL, au existat discuții pentru schimbarea lui Mihalache și din funcția de șef al comunicării partidului.

Și lui Silaghi i se clatină scaunul

Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, se numără și el printre numele vizate de remanierea guvernamentală. În interiorul USL, s-a vorbit insistent de schimbarea ministrului, premierul Victor Ponta fiind nemulțumit de activitatea acestuia. ANI a sesizat Oficiul Național pentru Combaterea Spălării Banilor susținând că ministrul Transporturilor nu ar putea justifica peste 45.000 euro din averea pe care a dobândit-o. Inspectorii ANI au descoperit că în perioada 07.05.2012 – 15.10.2012, Silaghi și soția acestuia, au avut venituri salariale în cuantum de 24.872 Lei iar „modificările patrimoniale intervenite în aceeași perioadă au fost în cuantum de 231.670 Lei, rezultând o diferență nejustificată de 206.798 Lei (aprox. 45.955 Euro).

Președintele Traian Băsescu a anunțat aseară că i-a transmis premierului Victor Ponta o scrisoare în care i-a sugerat să-i remanieze pe miniștrii suspectați de incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate.

Victor Ponta: „În numele Guvernului vorbesc eu!”

Premierul Victor Ponta, aflat la Bruxelles, a explicat că l-a demis pe Dan Mihalache luni dimineața, deci înainte de intervenția televizată a lui Traian Băsescu. Potrivit lui Ponta, ceea ce l-a determinat să facă acest gest sunt luările publice de poziție ale lui Dan Mihalache, cu care premierul a sugerat că nu este de acord: „Nu agreez ideea ca secretarul general sau secretarul general adjunct al Guvernului să aibă poziții publice, politice. Am semnat documentul ieri dimineață. Înlocuitorul este doamna Lambru. Mă deranjează orice afimație (făcută de un membru al Guvernului, n.n.), pentru că se presupune că este a mea sau a Guvernului, Or, în numele Guvernului vorbesc eu sau purtătorul de cuvânt”.

Ponta se vede mâine cu Băsescu

Premierul a confirmat că se va duce mâine la Cotroceni. Întrebat despre subiectul discuțiilor, Ponta a răspuns vag: „Ne vedem să discutăm despre bugetul 2014-2020. O să vedem ce mai discutăm”.

„Poate plec cu gândul președintelui”, a glumit Ponta, întrebat de ziariști ce va discuta cu Băsescu.

Reacția lui Crin Antonescu

Președintele PNL Antonescu a precizat că decizia înlocuirii secretarului adjunct al Guvernului, Dan Mihalache, a fost luată împreună cu premierul din cauza declarațiile „nepotrivite ale acestuia” și nu la cererea președintelui Traian Băsescu. Antonescu a adăugat că această schimbare nu „are de-a face cu solicitările și scrisorile” lui Traian Băsescu despre „presupusa” incompatibilitate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICȚIE clară pentru românii cu casă la curte. Statul nu-ți dă voie să treci de...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York